İ7 4820K Sistem Isınma Sorunu

nosferatugfx

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bir iki hafta önce yaklaşık 5000 TL'lik bir makine topladım ağırlıklı olarak grafik işi ve bir miktar oyun için.

Sistem temel olarak:

• ASUS SABERTOOTH Intel X79 Soket 2011 DDR3 1866MHz Anakart
  • Intel Core i7 4820K Soket 2011 3.7GHz 10MB Önbellek İşlemci
  • GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 2133MHz CL10 Dual Kit RAM
  • XIGMATEK RED SCORPİON II INTEL LGA775/1155/56/2011&AMD AM2/AM3 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
  • ASUS R9 280 GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon Direct CU II Ekran kartı
  • XIGMATEK TALON BLACK EDITION VECTOR 80PLUS 750W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

Ekran kartında sıfır overclock var, CPU'da 3.7 GHz'den 3.9 GHz'a, RAM için de 1333'den 1600'e çıkarma yaptım.

Şimdi, sistemden memnunum fakat genel olarak Idle(yüksüz) durumda bile sistemdeki tüm parçalar 40-55 derece arası çalışıyor. Belki anakart ve işlemcinin bu ısıları yaz zamanından olabilir dedim ama yine de size de sormak istiyorum, internette araştırdığımda bunlar normal ısılar değilmiş gibi görünüyor aynı veya benzer sistemler 30-35 arası çalışıyor Idle'da. İşlemci ilginç bir şekilde Idle'da 40 derecelerde olmasına rağmen torture test yaptığımda 65'i geçmiyor o yüzden işlemci fanı ve performansından şimdilik memnunum.

Asıl sorunuma gelecek olursam. Araştırtığım her yerde sorunsuz ve düşük ısıda çalışabilen ve özellikle düşük ısıda çalışsın diye Asus aldığım r9-280 kartım, oyunlarda veya stress test yaptığımda 90 derecelere geliyor ve geçiyor çoğunlukla. Karta dışarıdan gpu soğutucu takmak istemiyorum çünkü soğutma performansının güçlü olduğunu biliyorum kartın.

Sormak istediğim, acaba kart mı hatalı? Bu sıcaklıkları gören başkaları var mı? Yoksa tamamen kasanın havalandırması ile alakalı mı? Ne yazık kı kötü bir kasa seçmişim, araştırdığımda havalandırması en zayıf kasalardan biri olduğunu gördüm xigmatek talon'un. Maalesef kasayı araştırmadan seçtim. (kasanın önünde 200mm'lik 76cpm hava değiştirebilen arkasında da 1 tane 140'lık xigmatek fan var o da benzer cpm'dir)

Fakat sadece kasa havalandırmasının 90 derecelerden 75'lere düşüreceğini zannetmiyorum, olabilir mi bu kadar fark? En fazla 85'e düşer gibi geliyor bana. O yüzden kart mı hatalıdır diye düşünüyorum.

Sizce ne yapmalıyım? Sorun ne olabilir? Kasayı mı değiştireyim, yeni fanlar alıp kasaya mı takayım? Kartı mı servise götüreyim?

Uzun yazdım ama sabredip okuyabilen ve cevap yazabilecek bilgili arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuanda İskenderun'da hava 45 derece. i7 4790k işlemciye sahibim ve boşta 47-48 derecede çalışıyor. Mayıs ayında boşta 35 dereceydi. Korkulacak bir şey yok. Havalar çok sıcak. Belirttiğin gibi yükte 65 dereceyi geçmemiş ise kafan rahat olsun. Önemli olan yükte ki sıcaklık değerleri.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı