i7 5500U ve GT 940M düşük oyun performansı

evaemars

Hectopat
Ben 2 ay önce ikinci el bir bilgisayar aldım. Bilgisayarı bilgisayarcılara da gösterdim kendim de baktım gayet temiz ve güzel bir bilgisayardı. Sahibi satmadan 1 ay önce yanı 3 ay önce macunlatıp temizletmiş bilgisayarı sağ olsun. Neyse ben büyük bir heyecanla aldığım, artık 8 senelik külüstürümden acaba ne kadar fazla performans alacağım arada ki performans farkı ne olacak diye merak ederken açıkçası Asus'un kendi ses sistemi farkı dışında bir fark göremedim. Onca zaman acaba Nvidia marka bir ekran kartının performansı nasıl olacak sonuçta çoğu oyunla işbirliği içinde diye merak ediyordum. Her neyse özellikler şu şekildedir;
  • Intel i7 5500U
  • 2GB Dahili Intel HD Graphichs 5500 series
  • 2GB Harici Nvidia GT 940M
  • 8GB 1666 MHz SAMSUNG RAM
  • 2TB 5400 RPM HDD ( HDD'den mi tam emin değilim ama -bir şey yazarken oluyor genelde ve bende HDD diye düşünüyorum- arada bir bip sesleri geliyor bilgisayarcıya götürdüm taş gibi bir şeyi yok dedi ama HDD'ye bakmadı galiba hazır yazmışken bileniniz varsa bunu da söyleyebilirseniz sevinirim )
Sistem bu şekilde arkadaşlar. The Witcher 2 yükledim o bile tam istediğim gibi yağ gibi kaymıyor. GTA 4 yükledim o da böyle arada bir kasıyor. Arkadaşımın dizüstüsü bundan daha kötü adam GTA 5 bitirdi. Şu kardeşinize bir çare. Şimdiden teşekkür ediyorum. Ramazan bayramınız mübarek olsun efendim. 😀😀😀

HDD için HDTune ile taratma yaptınız mı? Ayrıca o bip sesi anakarttan mı geliyor? Anakarttan gelen bip sesi tonlarına göre hata durumları mevcut.

Sürekli Ses Güç kaynağı arızası
Birçok kısa bip Anakart arızası
1 uzun Bellek tazelenmesinde hata
1 uzun 1 kısa Anakart veya BIOS çipi arızası
1 uzun 2 kısa Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
1 uzun 3 kısa Ekran kartı arızası
2 uzun 1 kısa Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )
2 kısa Bellek parity (eşlik) hatası
3 kısa Belleğin ilk 64klık bölümünde hata
4 kısa Timer hatası
5 kısa İşlemci hatası
6 kısa Klavye işlemcisi hatası
7 kısa İşlemci hatası
8 kısa Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
9 kısa BIOS ROM hatası
10 kısa CMOS okuma/yazma hatası
11 kısa Tampon Bellek Hatası
Bizim arkadaşta kesik kesik kısa sesler geliyodu. Anakart arızasıymış.

U serisi işlemciler oyun bilgisayarı için pek uygun değildir ama 5. nesil yinede güçlü bir işlemci, temiz bir kurulum yapın, ekran kartının en güncel sürümü olduğunu kontrol edin birde, bu şekilde hantallığı ortadan kalkabilir.

Öncelikle GTA V benim cihazımda da yağ gibi çalışıyorken GTA IV ise deli gibi kasıyor. O oyun sorunlu. Oyunlar orjinal. GTX 850M ekran kartlı cihaza sahibim. Başka oyunlarda performansını dene. Ayrıca güncel sürücüyü temiz kurulum yaparak yüklemeyi dene. Buradan en güncel Nvdia sürücüsünü temiz kurulum seçeneğini seçerek yükle:
Daha sonra masaüstü sağ tıklayıp Nvidia denetim masasını aç. 3D ayarlarının yönetilmesi kısmından tercih edilen grafik işlemciyi yüksek performanslı Nvidia olarak ayarlayıp tamama bas. Böylece tüm oyunlar otomatik olarak Nvidia ile açılacak. Başka hiçbir ayar yapmana gerek yok. Yıllardır böyle kullanıyorum.

HDD için HDTune ile taratma yaptınız mı? Ayrıca o bip sesi anakarttan mı geliyor? Anakarttan gelen bip sesi tonlarına göre hata durumları mevcut.

Sürekli Ses Güç kaynağı arızası
Birçok kısa bip Anakart arızası
1 uzun Bellek tazelenmesinde hata
1 uzun 1 kısa Anakart veya BIOS çipi arızası
1 uzun 2 kısa Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
1 uzun 3 kısa Ekran kartı arızası
2 uzun 1 kısa Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )
2 kısa Bellek parity (eşlik) hatası
3 kısa Belleğin ilk 64klık bölümünde hata
4 kısa Timer hatası
5 kısa İşlemci hatası
6 kısa Klavye işlemcisi hatası
7 kısa İşlemci hatası
8 kısa Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
9 kısa BIOS ROM hatası
10 kısa CMOS okuma/yazma hatası
11 kısa Tampon Bellek Hatası
Bizim arkadaşta kesik kesik kısa sesler geliyodu. Anakart arızasıymış.
hepinize çok teşekkür ediyorum bunun içinde ben bilgisayarı servise göndercemde nereye göndereceğimi bilmiyorum bana bir adres verebilirmisiniz internette asus yetkili servis buldumda sanki asusun değil gibiydi :)
Öncelikle GTA V benim cihazımda da yağ gibi çalışıyorken GTA IV ise deli gibi kasıyor. O oyun sorunlu. Oyunlar orjinal. GTX 850M ekran kartlı cihaza sahibim. Başka oyunlarda performansını dene. Ayrıca güncel sürücüyü temiz kurulum yaparak yüklemeyi dene. Buradan en güncel Nvdia sürücüsünü temiz kurulum seçeneğini seçerek yükle:
Daha sonra masaüstü sağ tıklayıp Nvidia denetim masasını aç. 3D ayarlarının yönetilmesi kısmından tercih edilen grafik işlemciyi yüksek performanslı Nvidia olarak ayarlayıp tamama bas. Böylece tüm oyunlar otomatik olarak Nvidia ile açılacak. Başka hiçbir ayar yapmana gerek yok. Yıllardır böyle kullanıyorum.
Acaba son sorduğum soruya bakabilir misin? Bios sonrası sorun yaşadım da.

Son düzenleme:
Aynı cihaz bende de var. Ekran kartı GT olarak geçmiyor onu belirteyim öncelikle, daha sonra performans karşılaştırması için vereceğim linkten oyunlara bakabilirsin. İşlemci bazında daha iyi bir işlemci ile test edilmiş ama ekran kartı aynı. Kendim de denediğimde benzer değerler elde ettim eğer sende de benzer ise cihazda büyük ihtimalle bir sorun yoktur. Ayrıca Witcher 2 için daha iyi bir laptop almanı önerirdim ancak ince ayar ile oyunu çok sıkıntı yaşamadan oynayabilirsin. Tabi grafikler senin için her şeyse yapacak bir şey yok. https://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-940M.138027.0.html (Game Benchmarks bölümünden karşılaştırabilirsin. Sürekli güncellenen oyunların verileri güncel olmayabilir örneğin LoL, ancak onun dışında yaklaşık aynı değerleri alırsın.)

oyundayken bip sesi falan geliyor mu benim eski lenovo da oyundayken, bip sesi gibi değişik bir ses geliyordu yanılmıyorsam nette takılırken de geliyordu o ses anakart sorunlu çıkmıştı fiziksel olarak düzgünce bakılması lazım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı