HUNTER
Megapat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, Nisan-Mayıs gibi sistemimi Haswell-E, X99, DDR4 ve GTX 980 Sli'a yükselteceğim. İşlemci olarak İ7 5820K alıp 4.6 GHz'e, Ekran kartı olarak da 2 tane ASUS ROG Poseidon GTX 980 alıp 1.500 MHz'e OC yapmak istiyorum. Buna yakışacak bir de sıvı soğutma sistemi kurmayı düşünüyorum. Custom sıvı soğutma hakkında çok bilgim yok Yardımcı olursanız sevinirim. (Kasam Corsair Obsidian 750D)
1- Kafamda iki konfigürasyon var.
- İşlemci için Corsair H100i GTX, Ekran kartları için de Custom.
- Hem İşlemci hem de ekran kartları için custom.
Hangisi daha iyi olur? H100i GTX'yi düşünmemin sebebi CPU Bloğu üzerindeki RGB Led ışığı ve tasarımı.
2- Ayrıca nasıl bir düzen kuracağımı ve hangi parçaları alacağımı da bilmiyorum. Hangi parçalardan kaçar tane almam gerekir? (İsim yazsanız da yeter. Marka/modeli ben araştırırım. Marka model olarak da iyi markaları söylerseniz iyi olur)
3-Loop denen bir olay varmış. Sistemi komple custom yapmak istersem İşlemci+2 gtx 980 için 1 loop yeter mi? Yoksa işlemci ayrı ekran kartları ayrı mı yapmalıyım?
4- Ortalama ne kadara mal olur bana bu soğutma sistemi? (Ekran kartlarının içinde bloklar zaten mevcut)
Bu sorularımı cevaplarsanız ve başka bilmem gereken şeyleri de söylerseniz çok yararı dokunur.
@er36po sanırım senin bu konuda epey bilgin var. Yardımcı olursan sevinirim.
1- Kafamda iki konfigürasyon var.
- İşlemci için Corsair H100i GTX, Ekran kartları için de Custom.
- Hem İşlemci hem de ekran kartları için custom.
Hangisi daha iyi olur? H100i GTX'yi düşünmemin sebebi CPU Bloğu üzerindeki RGB Led ışığı ve tasarımı.
2- Ayrıca nasıl bir düzen kuracağımı ve hangi parçaları alacağımı da bilmiyorum. Hangi parçalardan kaçar tane almam gerekir? (İsim yazsanız da yeter. Marka/modeli ben araştırırım. Marka model olarak da iyi markaları söylerseniz iyi olur)
3-Loop denen bir olay varmış. Sistemi komple custom yapmak istersem İşlemci+2 gtx 980 için 1 loop yeter mi? Yoksa işlemci ayrı ekran kartları ayrı mı yapmalıyım?
4- Ortalama ne kadara mal olur bana bu soğutma sistemi? (Ekran kartlarının içinde bloklar zaten mevcut)
Bu sorularımı cevaplarsanız ve başka bilmem gereken şeyleri de söylerseniz çok yararı dokunur.
@er36po sanırım senin bu konuda epey bilgin var. Yardımcı olursan sevinirim.