I7 5820K ve GTX 980 İçin Custom Sıvı Soğutma

HUNTER

Megapat
Makaleler
2
Yer
Fethiye/Muğla
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, Nisan-Mayıs gibi sistemimi Haswell-E, X99, DDR4 ve GTX 980 Sli'a yükselteceğim. İşlemci olarak İ7 5820K alıp 4.6 GHz'e, Ekran kartı olarak da 2 tane ASUS ROG Poseidon GTX 980 alıp 1.500 MHz'e OC yapmak istiyorum. Buna yakışacak bir de sıvı soğutma sistemi kurmayı düşünüyorum. Custom sıvı soğutma hakkında çok bilgim yok Yardımcı olursanız sevinirim. (Kasam Corsair Obsidian 750D)
1- Kafamda iki konfigürasyon var.
- İşlemci için Corsair H100i GTX, Ekran kartları için de Custom.
- Hem İşlemci hem de ekran kartları için custom.
Hangisi daha iyi olur? H100i GTX'yi düşünmemin sebebi CPU Bloğu üzerindeki RGB Led ışığı ve tasarımı.
2- Ayrıca nasıl bir düzen kuracağımı ve hangi parçaları alacağımı da bilmiyorum. Hangi parçalardan kaçar tane almam gerekir? (İsim yazsanız da yeter. Marka/modeli ben araştırırım. Marka model olarak da iyi markaları söylerseniz iyi olur)
3-Loop denen bir olay varmış. Sistemi komple custom yapmak istersem İşlemci+2 gtx 980 için 1 loop yeter mi? Yoksa işlemci ayrı ekran kartları ayrı mı yapmalıyım?
4- Ortalama ne kadara mal olur bana bu soğutma sistemi? (Ekran kartlarının içinde bloklar zaten mevcut)
Bu sorularımı cevaplarsanız ve başka bilmem gereken şeyleri de söylerseniz çok yararı dokunur.

@er36po sanırım senin bu konuda epey bilgin var. Yardımcı olursan sevinirim.

Bu kuracağınız canavar gibi sisteme yapmışken sistemin tamamına custom S. soğutma yapmak en mantıklısı.

Loop (döngü) olayı, eğer 1'den fazla pompa alırsanız bu 1'den fazla loop (döngü) demektir. Benim tercihim 1'den fazla loop'dan yana. Bu vesileyle sistem daha serin çalışır.

Ya da güçlü bir pompa ve 1'den vazla radyatör ile aynı serinlik yakalanır.

Size gereken parçaları ve örün linklerini an itibari veremiyorum, mobilim.

Böyle bir canavarı ne için kullanıcaksınız? Ben olsam pencerenin oraya monte eder, manzara niyetine kullanırdım.
Oyun geliştirme ve oynama amaçlı bir sistem. Manzara fikri de fena değilmiş :D

Bu kuracağınız canavar gibi sisteme yapmışken sistemin tamamına custom S. soğutma yapmak en mantıklısı.

Loop (döngü) olayı, eğer 1'den fazla pompa alırsanız bu 1'den fazla loop (döngü) demektir. Benim tercihim 1'den fazla loop'dan yana. Bu vesileyle sistem daha serin çalışır.

Ya da güçlü bir pompa ve 1'den vazla radyatör ile aynı serinlik yakalanır.

Size gereken parçaları ve örün linklerini an itibari veremiyorum, mobilim.

Tamamdır. Önereceğin parçaları bekliyorum. Bu arada biraz araştırma fırsatım oldu. XSPC diye bir marka buldum. Güzel ve kaliteli bir markaya benziyor. Ama ürün çeşidi epey geniş. Benim işime hangisi yarar bilemedim. İlk custom sıvı soğutmam olacağı için çok masraf yapasım da gelmiyor. Extreme OC yapmayacağım sonuçta. Güzel bir görüntü olsun, işlemciyi 4.6 Ghz'de, ekran kartlarını da 1.500Mhz'de serince çalıştırsın yeter benim için.
Birkaç tane daha sorum var ayrıca:
1) Seçeceğim Radyatör nasıl olmalı? Ve 1 tane yeter mi? 240'lık yeter mi yoksa 360'lığa mı yönelmeliyim? Ayrıca bir de kalınlık olayı varmış. Kalın radyatör mü daha iyi yoksa ince mi? XSPC Markasının RX, AX ve EX Modelleri var. Aralarındaki fark nedir?
2) Pompa ve Rezervuar hakkında da hiçbir bilgim yok. Birkaç model gördüm ama kutu gibi birşey. Tasarımları çok hoşuma gitmedi. Güzel tasarımlı ve iyi performanslı bir Pompa/Rezervuar önerir misin?

Selam. Her şey güzel de, bir konuyu atladınız sanırım. i7 5820K işlemcili bir sisteme, 2 adet ASUS ROG Poseidon GTX 980 fazla sanırım. Recep Hocanın bir sistem toplama videosunda i7 5820K işlemci, 2 tane ekran kartını kaldırmıyor diyordu. Çünkü i7 5820K işlemcinin maksimum PCI Express Hattı Sayısı 28. Nu yüzden PCI Express Hattı Sayısı 40 olan, Intel i7 5930K ya da Intel i7 5960X işlemci tercih etsen daha iyi olur(y)

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam. Her şey güzel de, bir konuyu atladınız sanırım. i7 5820K işlemcili bir sisteme, 2 adet ASUS ROG Poseidon GTX 980 fazla sanırım. Recep Hocanın bir sistem toplama videosunda i7 5820K işlemci, 2 tane ekran kartını kaldırmıyor diyordu. Çünkü i7 5820K işlemcinin maksimum PCI Express Hattı Sayısı 28. Nu yüzden PCI Express Hattı Sayısı 40 olan, Intel i7 5930K ya da Intel i7 5960X işlemci tercih etsen daha iyi olur(y)
İki tane ekran kartını kaldırmama diye birşey yok. Ki zaten Recep bey de böyle bir sey demeyecek kadar bilgili birisi. Siz yanlış yorumluyorsunuz lafları bence :) 5820K 3'lü SLI'a kadar destekliyor, sadece 4'lü SLI'ı desteklemiyor PCI hat sayısından dolayı. 28 PCI hattı var 5820K'da ve SLI durumunda 16x/8x olarak çalışıyor kartlar. Bu konuyu ise yabancı-Türk birkaç forumda sordum. Yabancı forumdaki arkadaşlar yanlarına delillerini/kanıtlarını alarak yorum yaptı bana ve hemen hemen hepsi 2'li SLI için 5820K ile 5930K arasında bir fark olmadığını söyledi ve bunu videolarla da desteklediler (bknz: Linus Tech Tips- PCI Lanes) Sağ olsun Türkiye'deki arkadaşların çoğunluğu ise kağıt üzerine bakıp araştırma zahmetine bile girmeden 5930K'yı önerdiler. Ben de ilk başta 5930K düşünüyordum ama Linus'un bu videosunu izledikten sonra 5820K'ya yöneldim. Dediğim videoyu izlerseniz görebilirsiniz arada farkın olup olmadığını.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam pardon hemen yazamadım ceza almıştım, size katılıyorum i7 5820k nın 2 yada 3 ekrankartı kaldırmaması banada tuaf geldi aslında bende i7 5930k düşünüyordum fiyatının yüksek olmasından dolayı i7 5820k seçtim açıkçası daha sonra Recep Bey in msi x99s gaming 7 anakart tanıtım videosunu izledim orda birde fazla ekrankartı kullanacaksanız i7 5820k tercih etmeyin diyordu uygun i7 5930k Maksimum PCI Express Hattı Sayısı 40 kurtarıyomuş
ben açıkçası işlemci kaç tane PCI-E GEN 3X 16x ve kaçtane PCI-E GEN 3X8 destekler bilemiyorum hiç denemedim ben size Recep Bey in msi x99s gaming 7 anakart tanıtım videosu linki atayım inceleyin isterseniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Selam pardon hemen yazamadım ceza almıştım, size katılıyorum i7 5820k nın 2 yada 3 ekrankartı kaldırmaması banada tuaf geldi aslında bende i7 5930k düşünüyordum fiyatının yüksek olmasından dolayı i7 5820k seçtim açıkçası daha sonra Recep Bey in msi x99s gaming 7 anakart tanıtım videosunu izledim orda birde fazla ekrankartı kullanacaksanız i7 5820k tercih etmeyin diyordu uygun i7 5930k Maksimum PCI Express Hattı Sayısı 40 kurtarıyomuş
ben açıkçası işlemci kaç tane PCI-E GEN 3X 16x ve kaçtane PCI-E GEN 3X8 destekler bilemiyorum hiç denemedim ben size Recep Bey in msi x99s gaming 7 anakart tanıtım videosu linki atayım inceleyin isterseniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle merhaba.5820K ile 5930k arasındaki tek fark PCI Express Hat sayısı. 40 a 28.Bu da söyle bir farka yol açıyor eğer çift ekran kartı kullanıcaksan 5820k işlemcili sisteme X16 X8 olarak bölünüyor.5930k ise X16 X16 olarak bölünüyor.Ama performans farkı yok denilicek kadar az çünkü PCI Express 3 arabirimini kullandıkları için X8 bile kullanılsa bile ekran kartından çok yüksek performans alabiliyorsunuz.Yani 2 ekran kartı kullanıcak kullanıcıların 5930k için fiyat farkını vermelerine gerek yok.

Selam evet anlattıklarınız çok mantıklı acaba siz 2 ekran kartı ile denediniz mi yada nette deneyenlere rastladınız mı? son olarak x8 % kaç performans farkı var ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı