İ7 5820k ve MSİ GTX 970 4G 2x SLİ inceleme ve testler

Kardeş SLI kablosu anakartla mı geldi? Bir de tüm NVDIA sürücülerini kaldırdım derken ekran kartı driverından bahsediyorsun galiba. Bir başka sorumda bu kadar iyi kasa tasarımını nerden öğrendin?

Merhaba öncelikle hayırlı olsun harika bir sistem maşallah Size sorum : SLI deneyiminiz şu ana kadar nasıl ? SLI artı ve eksileri sizce neler tavsiye eder misiniz ? @Mehmet Emre BOŞÇA

Teşekkür ederim. Ama bu 8-9 ay önceki sistemimdi. Şu an bu sistemden eser kalmadı yani sattım.
Sorunuza gelirsek SLİ deneyimi güzel fakat bazı kötü yanlarıda var tabi. Bazen 2 kartı algılamaması veya SLİ'nin kendiliğinden devreden çıkması gibi. Tabi bazı oyunlarda da her oyunda ki gibi performans vermiyor. Kimisinde %70 kimisinde %90 performans artışı sağlıyor. Tek kart her zaman daha stabildir. Fakat performans artışı için yapılır. Ufak tefek şeyler haricinde çokda sorun oluşmuyor. Tabi artık DX12 var onunla beraber performans artışı tam olarak 2 katına çıkabiliyor. Tabi şu an için Pascal kartlarda görünen öyle.

Kardeş SLI kablosu anakartla mı geldi? Bir de tüm NVDIA sürücülerini kaldırdım derken ekran kartı driverından bahsediyorsun galiba. Bir başka sorumda bu kadar iyi kasa tasarımını nerden öğrendin?

Evet anakart ile geliyor. Nvidia driverı. Ama sürücülerin hepsi derken program ekle kaldırdaki Nvidiaya dair herşeyi kaldırmıştım.
Kasa tasarımına gelince bu benim ilk deneyimimdi. Custom sıvı soğutma yaptığımda ki bundan çok çok daha iyiydi.

Şimdi yeni bir kasa toplama arefesindeyim. Topladığımda büyük detaylı bir inceleme yapacağım o zaman yine bolca resim paylaşacağım.

Kardeş yanlış anlamada meraktan soruyorum sen ne iş yapıyorsun? Bir de ben de Zotac GTX 970 var, acaba diyorum bir MSI alıp SLI yapsam düşük olan kartın frekansına göre mi çalışır? Bir de SLI yaparsam anakartı da değiştirmek zorundayım çünkü anakartımda uyumlu değil. Ya da en iyisi 1080 serisi almak, hiç bunlarla uğraşmamak. Sence hangisi daha mantıklı?

Ben bir garip keloğlanım.

İşin espirisi bir kenara bir tane daha 970 alıp anakartıda değiştirmek için edeceğin masraflara artık sende ki 970 sat. Sonrasında üstüne ekleme yapıp GTX 1070 al. Hem 970 SLİ kadar veya az daha fazla performans alırsın. Hemde tek kart olur kafan rahat olur.
@neşelienginar

Tamam kardeş teşekkür ettim, değerli yorumun için.

Kendindeki kartı sat ve 1080 al. Hem daha performanslı hem de daha sorunsuz.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mehmet, senin SLI'ın bazen devredışı kalmasının nedeni anakart sanırım.
Örnek verirsek, bende şu ana kadar öyle bir sorun olmadı hiç. Evet, bazı oyunların SLI desteği yok, ancak bu geçmişte kaldı artık. Yeni çıkmış oyunların böyük çoğunluğu destekliyor ve gayet de iyi performans sunduruyor kartlara. Tabi bahsettiğim oyunlar benim denediğim oyunlar, yani yeni çıkan oyunlarda da destek vermeyenler var mı emin değilim.

@neşelienginar, her kart kendi fırekansında çalışır. Fakat düşük frekansta olan kart diğerine engel olduğundan tam stabil çalışmazlar.
Bunun çözümü de var: İki karta da aynı fırekanslı BIOS flash'lanırsa sorun ortadan kalkıyor. Yani iki kart da aynı fırekanslarda ve stabil bir şekilde çalışır.

Aynı frekanslı BIOS flashlamayı biraz açabilir misin? Ya da öğrenebileceğim bir kaynak önerebilir misin hocam?

@neşelienginar, siz o aşamaya geldiğinizde ve tabi farklı bir konu açtığınızda detaylı yardım ederiz.
Ama bu videoya bakarak da öğrenmeniz pekala mümkün:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamam Mehmet, sen aç devasa konuyu bizden de sayfalar dolusu yorum gelsin
Zeten açtığın konuları şahsen çok beğeniyorum.
Ama adama fazla yorum hakkı bırakmıyorsun, umarım bu sefer sorabileceğimiz- eleştirebileceğimiz bir pay bırakırsın konuda

Mehmet, bu arada, her güncel bıos, sürücüye de güvenmemek gerek. Onlar bazen sorunlu çıkabiliyor.
Bir çok defe önceki bıos'a ve sürücüye geri dönmüşümdür

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…