İ7 5930K ve Asus GTX 780 Ti ROG Matrix tabanlı sistem toplama

XMP ile yapabilirsin fakat gecikme süresi seni tatmin eder mi bilemem ve ram'lere overclock yapmayı pek tavsiye etmiyorum. Bence direk 3000 mhz ram al, aldığın ayarda kullan. Ekran kartını da 980 yaptın mı ? 780Ti alınmaz şuan.

Sadece merakımdan soruyorum Quadro serisinin neyi bitmiş ? Bugün ses veya video işleyen stüdyolara giderseniz Quadro görürsünüz. Fiyat biraz daha pahalı ama çöp demek yanlış.

Hocam çok güzel olmuş. Ama ekran kartını 980 Strix alsan daha iyi olur ya da EVGA Classified 2.0 gelirse onu al.

Max 2014 veya 2015 kullanıyorsan çizim esnasında aşırı bir artış yaşanır 780Ti'den 980'e geçince.

Tavsiyem Evga Classified 2.0 , çünkü boost clock 1.4 ghz. Yani ellemesen bile yeter canın sıkılırsa overclock yaparsın. Kartta çok fazla yenilik var, cuda az olsada çok verimli. Bellek bant genişliği de sıkıntı değil, GPU render'a bile geçsen hiç sıkıntı çıkmaz 5 tflop'tan bahsediyoruz. :D
Kesinlikle katılıyorum, 780 Ti'nin güç tüketimi de 980'in biraz daha üstünde diye biliyorum. Performans olarak baktığım tüm incelemelerde ciddi FPS farkı var iki kart arasında.

XMP ile yapabilirsin fakat gecikme süresi seni tatmin eder mi bilemem ve ram'lere overclock yapmayı pek tavsiye etmiyorum. Bence direk 3000 mhz ram al, aldığın ayarda kullan. Ekran kartını da 980 yaptın mı ? 780Ti alınmaz şuan.
Doğrusunu söyleyecek olursak bu ramler sıfır ürün ve bana çok uyguna gelecekler ve 2 tane alacağım yani 32 GB.Şu kadarını söyleyim tek bir 16gb'lık 3000 mhz ramden daha uygun 32 GB'lık 2666 mhz bu ramleri alacağım.Sen ne dersin? Mantıklı olanı bu mudur?

Doğrusunu söyleyecek olursak bu ramler sıfır ürün ve bana çok uyguna gelecekler ve 2 tane alacağım yani 32 GB.Şu kadarını söyleyim tek bir 16gb'lık 3000 mhz ramden daha uygun 32 GB'lık 2666 mhz bu ramleri alacağım.Sen ne dersin? Mantıklı olanı bu mudur?
Merakımdan soruyorum da, 32GB ram'i ne yapacaksınız? Bana gereksiz gibi geliyor. Zaten alacak olduğunuz ekran kartının 4GB GDDR5 modülleri var. Ek olarak sisteme 8GB ekleseniz bile bence oldukça yeterli olur diye düşünüyorum ki hadi bunu 16GB yapalım, iyice abartalım. 32GB?

Merakımdan soruyorum da, 32GB ram'i ne yapacaksınız? Bana gereksiz gibi geliyor. Zaten alacak olduğunuz ekran kartının 4GB GDDR5 modülleri var. Ek olarak sisteme 8GB ekleseniz bile bence oldukça yeterli olur diye düşünüyorum ki hadi bunu 16GB yapalım, iyice abartalım. 32GB?
Öncelikle yaptığım çizimlerden birkaç örnek verecek olursak;

Eki Görüntüle 13218

Eki Görüntüle 13219

Eki Görüntüle 13220

3DS Max - vRay için bir makina yapmaya karar verdim. 3DS Max'te polygon sayısı milyonları bulan bir sahnede hiç kasmadan gezinebileceğim, viewportta hiç kasmadan akışkan biçimde gezinebileceğim bir pc istiyorum. Yaptığım makina her anlamda geliştirilebilir olmalı. Aynı zamanda oyundur, günlük rutin işlerdir falan bu bilgisayarı kullanacağım.

Öncelikle yaptığım çizimlerden birkaç örnek verecek olursak;

Eki Görüntüle 13218

Eki Görüntüle 13219

Eki Görüntüle 13220

3DS Max - vRay için bir makina yapmaya karar verdim. 3DS Max'te polygon sayısı milyonları bulan bir sahnede hiç kasmadan gezinebileceğim, viewportta hiç kasmadan akışkan biçimde gezinebileceğim bir pc istiyorum. Yaptığım makina her anlamda geliştirilebilir olmalı. Aynı zamanda oyundur, günlük rutin işlerdir falan bu bilgisayarı kullanacağım.
Saygı duyarım.
Bu arada çizimler harika.

Kasa olarak 750D öneririm. Sonuçta Corsair kalitesi :).
corsair graphite 780t review - intro.jpg

Kasa bu olacak.İlk mesajdaki sistem biraz revize edildi.Tam belli olsun güncelleyeceğim.İşlemciyide eğer kafamdaki fiyata getirtebilirsem 5960x olma ihtimali var, bakalım ama kasa kesin bu olacak.

Kesinlikle katılıyorum, 780 Ti'nin güç tüketimi de 980'in biraz daha üstünde diye biliyorum. Performans olarak baktığım tüm incelemelerde ciddi FPS farkı var iki kart arasında.
İki kart arasındaki farkları ortaya koyan incelemeri benimlede paylaşırsan çok sevinirim.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı