İ7 5930K ve Asus GTX 780 Ti ROG Matrix tabanlı sistem toplama

Daha fazla overclock potansiyeli var. PCB kalitesi olarak ASUS ve EVGA'dan hatta EVGA'dan başka bir yere bakmam. Ama ZOTAC bu sefer iyi iş çıkarmış, kartın detaylı videolarını incele. OC boost+ özelliği mesela. Beklerim diyorsan Evga 980 Classified'a bak. Aşırı büyük bir kart, yan kapakta fanı olan kasalara sığmıyor. Gigabyte Sumo Y'ye sığdıramadım 780 Classified'ı 20 Cm kapak fanı ile birlikte.

Daha fazla overclock potansiyeli var. PCB kalitesi olarak ASUS ve EVGA'dan hatta EVGA'dan başka bir yere bakmam. Ama ZOTAC bu sefer iyi iş çıkarmış, kartın detaylı videolarını incele. OC boost+ özelliği mesela. Beklerim diyorsan Evga 980 Classified'a bak. Aşırı büyük bir kart, yan kapakta fanı olan kasalara sığmıyor. Gigabyte Sumo Y'ye sığdıramadım 780 Classified'ı 20 Cm kapak fanı ile birlikte.
2300 liralık 780 ti Matrix'i 1700 liraya getirtiyorum açılmamış kutusunda.Açıkçası o yüzden tercih ediyorum matrix'i.980'ler daha stokta gözükmüyor, onu bu fiyata getirtmek çok zor.Sana şöyle sorayım o zaman 2100 liraya 980 mi 1700 liraya 780 ti ROG Matrix mi? :)

Açıkcası 3Ds MAX'te çizim esnasında farkedebileceğini düşünmüyorum. Çünkü zaten ikisi de yüksek performans vereceği için yükseğin üstündeki performansı veren 980'i sadece GPU render'da hissedersin. O da sana süre kazandırır. 1080p monitörün varsa eğer her türlü oyunu da oynarsın, zaten DirectX 12 desteği 780Ti'ye de geleceği için Directx desteği bitene kadar oyun derdin de olmaz.

Açıkcası 3Ds MAX'te çizim esnasında farkedebileceğini düşünmüyorum. Çünkü zaten ikisi de yüksek performans vereceği için yükseğin üstündeki performansı veren 980'i sadece GPU render'da hissedersin. O da sana süre kazandırır. 1080p monitörün varsa eğer her türlü oyunu da oynarsın, zaten DirectX 12 desteği 780Ti'ye de geleceği için Directx desteği bitene kadar oyun derdin de olmaz.
Sonuçta nedir dostum yani yukarıdaki soruya göre? :)

980 almak için aradaki farka değer. Ama o farka yurtışından 16'lık ram alabilirsin gibi. Karar senin, ikisi de asla pişman etmeyecek. Sadece 400 daha verince daha fazlasını alıyorsun hepsi bu. :D
Vallaha 600 liralık farka değmez bence.Hani ikisi aynı fiyat desek tamamda 600 liradan bahsediyoruz.

980 almak için aradaki farka değer. Ama o farka yurtışından 16'lık ram alabilirsin gibi. Karar senin, ikisi de asla pişman etmeyecek. Sadece 400 daha verince daha fazlasını alıyorsun hepsi bu. :D
Bakalım Asus STRIX 980'ni sordurttum getirebilme ihtimalleri varsa o olacak.Olmazsa Matrix 780 ti.

32 GB 2666 Mhz kesinlikle.

Aldığın gün 3000'e çıkarıp render alıp test edersin, gecikme süresi artmasına rağmen render'a katkısı seni mutlu ederse o ayarda bırakırsın. Anakartta profilleri var UEFI biostan girip şıp diye bulabileceğin kadar kolay.

Bak mesela bunu bir incele. Ben gecikme süresi en düşük, GB olarak en büyük RAM'den yanayım mesela.
vray.png

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı