İ7 5930K ve Asus GTX 780 Ti ROG Matrix tabanlı sistem toplama

Şurada ve şurada bazı testler var. Ben baktığım çoğu testlerde 970'in bile 780 Ti'den daha başarılı olduğunu hatırlıyorum. 9xx serisi de yeni olduğu için google'da pek çok kıyaslama bulabilirsin.
Matrix 780 ti , 980 strix'den neden pahalı o vakit? Saçma değil mi?

Doğru söylüyorsun, çok saçma ama neticede 780Ti'nin yapısına bakarsan aslında 980'e göre daha dolu olduğunu göreceksin. Muhtemelen maliyeti daha yüksektir ama neticede her ne kadar iki kart da 32nm teknolojisi ile geliştirilmiş olsa da kullanılan yeni maxwell mimarisi ile daha az sayıda CUDA çekirdeği, daha az sayıda ROP vs gibi belki maliyeti de düşüren faktörlere rağmen performansta ciddi bir artış sağlanmış. Benim düşüncem, 9xx serisi kartlar henüz çok yeni olduğu için yılbaşı civarında 7xx serisi kartların fiyatlarını aşağıya çekeceklerdir. Neticede 770-780-780Ti de eski sayılmaz, fiyatlarda oynama olursa pazarda halen çok tercih edilen kartlar listesinde yerlerini koruyacaklardır.

Doğru söylüyorsun, çok saçma ama neticede 780Ti'nin yapısına bakarsan aslında 980'e göre daha dolu olduğunu göreceksin. Muhtemelen maliyeti daha yüksektir ama neticede her ne kadar iki kart da 32nm teknolojisi ile geliştirilmiş olsa da kullanılan yeni maxwell mimarisi ile daha az sayıda CUDA çekirdeği, daha az sayıda ROP vs gibi belki maliyeti de düşüren faktörlere rağmen performansta ciddi bir artış sağlanmış. Benim düşüncem, 9xx serisi kartlar henüz çok yeni olduğu için yılbaşı civarında 7xx serisi kartların fiyatlarını aşağıya çekeceklerdir. Neticede 770-780-780Ti de eski sayılmaz, fiyatlarda oynama olursa pazarda halen çok tercih edilen kartlar listesinde yerlerini koruyacaklardır.
cuda core ve shader unitte 780 ti'de daha fazla bunlar tam benim 3d max'te işime yarayacak özellikler olduğunu düşünüyorum yalnış değilimdir umarım :)

Bu arada 980 strix Türkiye pazarına girdi mi? girdiyse ücreti nedir?

Evet, söylediğin şey mantıklı ama önceki mesajımda dediğim gibi maxwell performans olarak kepler'den çok daha iyi, dolayısıyla daha az sayıda CUDA ve shader ünitesine rağmen 780 Ti'den belirgin olarak daha önde. En azından testlerde öyle görünüyor. O verdiğim bağlantılarda sadece oyun testleri de yok, sentetik testler de var ve bunlarda da 780 Ti'ye göre daha iyi olduğu görünüyor.
Bir de şöyle bir olay var, TDP değeri çok daha düşük, bu da demek oluyor ki daha iyi performansa rağmen daha az güç tüketimi ve daha az ısınma. Dolayısı ile bu kartın O/C yeteneği de oldukça iyi gibi görünüyor. İyi bir soğutucusu olan standart dışı tasarımda bir GTX980 alırsan hem yeni mimarinin, hem de daha etkili ve sessiz bir soğutmanın sana sunacağı performans ve O/C yeteneğini sonuna kadar kullanabilirsin. Bence 780 Ti'yi aklından çıkar.

Evet, söylediğin şey mantıklı ama önceki mesajımda dediğim gibi maxwell performans olarak kepler'den çok daha iyi, dolayısıyla daha az sayıda CUDA ve shader ünitesine rağmen 780 Ti'den belirgin olarak daha önde. En azından testlerde öyle görünüyor. O verdiğim bağlantılarda sadece oyun testleri de yok, sentetik testler de var ve bunlarda da 780 Ti'ye göre daha iyi olduğu görünüyor.
Bir de şöyle bir olay var, TDP değeri çok daha düşük, bu da demek oluyor ki daha iyi performansa rağmen daha az güç tüketimi ve daha az ısınma. Dolayısı ile bu kartın O/C yeteneği de oldukça iyi gibi görünüyor. İyi bir soğutucusu olan standart dışı tasarımda bir GTX980 alırsan hem yeni mimarinin, hem de daha etkili ve sessiz bir soğutmanın sana sunacağı performans ve O/C yeteneğini sonuna kadar kullanabilirsin. Bence 780 Ti'yi aklından çıkar.
Öncelikle değerli bilgilerin için teşekkür ederim.980 strix Türkiye pazarına girdi mi? girdiyse ücreti nedir? :)

Sadece merakımdan soruyorum Quadro serisinin neyi bitmiş ? Bugün ses veya video işleyen stüdyolara giderseniz Quadro görürsünüz. Fiyat biraz daha pahalı ama çöp demek yanlış.

10 bit görüntü işleme veya akışkan modelleme gibi bir amaç olmadığından bizim gibi kullanıcılarda bundan sonra göremeyeceksiniz Quadro. En son kaç yıl önce 3Ds MAX için driver çıkardılar ben bile unuttum. 3Ds MAX kendi içindeki driver'ı geliştirdi ve GTX'leri tam anlamıyla kullanmaya başladı. Daha da gelişecek bu driver. Şu saatten sonra 3Ds MAX ile viewport ekranında görüntü almak isteyen adama Quadro önerilmez. Zaten konuyu açan kişi CPU tabanlı render alacağı için Vram'i yüksek bir kart olması sahnede daha fazla doku ve obje ile daha rahat dolaşması anlamına gelir. Neyse, 3Ds MAX kullanan kişilere bu kıstaslar doğultusunda olduğu sürece Quadro önermiyorum. Önerenlere de şiddetle karşı çıkıyorum. İş amaçlı olduğu için yanlış yönlendirme kabul edilemez çünkü.

Merakımdan soruyorum da, 32GB ram'i ne yapacaksınız? Bana gereksiz gibi geliyor. Zaten alacak olduğunuz ekran kartının 4GB GDDR5 modülleri var. Ek olarak sisteme 8GB ekleseniz bile bence oldukça yeterli olur diye düşünüyorum ki hadi bunu 16GB yapalım, iyice abartalım. 32GB?

Hazır sahneler var mesela, açmak için 24 GB ram gerekiyor, Render tuşuna bastığın anda 36'ya çıkıyor. Bu işin sonu yok, ne kadar fazla ram olursa bizim için daha ileriye dönük olur. Ram en gerekli şeylerden biridir bu tür programlarda.

@Devran Akar 780Ti ile 980'i kağıt üzerinde karşılaştırmayın. 980 her türlü daha fazla performans verecektir. Hem 1 GB vRam fazlası var 780Ti'dan. Çizim esnasında alacağınız performansı geçin, iRay, Lumion ile kullandığınızda bile V-Ray'den kat be kat daha hızlı render alabilirsiniz. 980 en mantıklı seçim şuan için. GPU render alternatif olduğu için, çizim esnasında size referans tasarım bile sorunsuz yetecektir. Cuda sayısı gibi kağıt üzerindeki değerlere çok takılmayın, ayrıntıya girmiyorum, direk söylüyorum ; 980 daha performanslı.

@Devran Akar 780Ti ile 980'i kağıt üzerinde karşılaştırmayın. 980 her türlü daha fazla performans verecektir. Hem 1 GB vRam fazlası var 780Ti'dan. Çizim esnasında alacağınız performansı geçin, iRay, Lumion ile kullandığınızda bile V-Ray'den kat be kat daha hızlı render alabilirsiniz. 980 en mantıklı seçim şuan için. GPU render alternatif olduğu için, çizim esnasında size referans tasarım bile sorunsuz yetecektir. Cuda sayısı gibi kağıt üzerindeki değerlere çok takılmayın, ayrıntıya girmiyorum, direk söylüyorum ; 980 daha performanslı.
980 Strix Türkiye pazarına girdi mi? Girmediyse ne zaman girer ve fiyatı ne olur peki?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı