i7 6700 ve GTX 1070 FPS Düşme sorunu

Daha fazla  
  • MSI GTX 1070 Gaming X
  • i7-6700K
  • WD Blue 1 TB 7200 RPM Sata 3.0 64 MB
  • GSkill 16 GB RAM 2133 MHz
  • MSI Z-170A Pro
  • Cooler Master Hyper TX3i Evo
Arkadaşlar öncelikle ekran kartı hariç bu sistemi alalı 1 yıl oldu. Önceki ekran kartım GTX 980 CW sorunu yüzünden iade etmiştim onun yerine GTX 1070 aldım. Oyunlarda FPS dropları oluyor GTX 980 olduğunda da aynı FPS dropları vardı. GTX 980 yokluğunda R7 240 kullanıdım 1 ay iade beklerken hiç bir sorunla karışlaşmadım fakat GTX 1070 alınca yine aynı FPS dropları tekrarladı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ceza aldığım için yeni hesaptan yazıyorum. FPS düştüğünde GPU kullanımı %99'dan %50'ye düşüyor.

Diğer değerlerde sıkıntı yok. Sıkıntı GPU kullanımında.

Selamlar.
6700K kullanmasan darboğaz yaşıyorsun diyeceğim. Böyle durumlarda ortadaki sorun şunlardan kaynaklanıyor olabilir.

1- Adaptive mode: Nvidia denetim masasında güç tüketimi opsiyonlarında bulunan bu özellik oyunlarda bazen bunu yapabiliyor. Ben 3D uygulamanın buna karar vermesi gerektiğini ya da tam performans seçeneğini işaretliyorum.

2-Power Limit: MSI After Burner kullanıyorsan power limit sekmesi bazı kullanıcılarda düşük oluyor. Ben bu seçeneği her zaman %120'de tutuyorum. Sen oyunda takılma yaşarken MSI Afterburner'ın gerçek zamanlı istatistik verileri şeması var ya. O şemada power limit ve voltaj limit sekmeleri bir yukarıda bir aşağıda geziniyorsa dediğim ayarı yaparak sorunu giderebilirsin.

3- İşlemcin darboğaz yaratmayacağı için o ihtimali devre dışı bırakalım. Lakin senin iraden dışında işlemci ya da GPU kullanımı olabilir. Malwarebytes indirip hızlı bir sistem taraması yapıp sistemimizde Bitcoin Miner olup olmadığını tespit edelim. Varsa sorunları çözelim.

4- RAM hızı: Bu çok istisnai bir durum olmakla birlikte genelde Tombraider ve Evil Within 2'de kendini gösteriyor. 2600 MHz RAM'in altındaki sistemlerde FPS düşüşleri oluyor. Intel vaktiyle bu hızları desteklemiyordu, fakat yeni anakartlarında 2600 MHz üzeri RAM kullanan oyuncular bu sorunların giderildiğini söylemişlerdi.

4- Kötü oyun optimizasyonu: Bu en çok rastladığımız durumlar. Yapılabilecek şey, ya oyun geliştiricisinin son patch dosyalarını yüklemek ya da forum forum dolaşıp aynı sıkıntıyı yaşayan kullanıcıların neler yaptığını öğrenmek. Yine Evil Within 2 kötü optimize edilmiş bir oyun. Ve 1080Ti kartlı 7700k'ları bazen dize getiriyor.
Bunları bir deneyelim. Bir de oyunun ismini yazarsan çok daha rahat belirleyebiliriz. Çünkü tamamı ile oyun ile ilgili bir sorun da olabilir.

Sevgiler.

Evet o ayarı yapabilirsin. Zaten 3D uygulama dışında kullanılmayacak kaynakların. MSI Afterburner ile de power limit sekmesini 120'ye daya. Kartlar bazen kaynaklarının yarısını bile kullanmaz oyun çok GPU intensive değilse. Bir de üzerine 60 FPS'e kitler ya da VSYNC açarsan utilize edilen yüzde daha da düşecektir. Fakat, sen takılma yaşadığın için zaten bunları devre dışı bıraktık.

Forumda bir arkadaşa daha tavsiye ettim bu programı. Ve bu programı indiren kaç tane arkadaşım varsa hepsi bitcoinminer buldu bilgisayarında. Programın adı Malwarebytes. Hep en son bunu denerler. Hep de bu çözer sorunu. Tipik darboğaz semptomları verdiğin için CPU bazlı bir irade dışı kullanım olabilir diye düşündüm. Çünkü işlemcin kuvvetli.

• MSI GTX 1070 Gaming x
  • Gskill 8x2 16GB 2400 MHz RAM
  • MSI Z170A Pro Anakart
  • i7 6700k işlemci
  • Silverstone Tundra td03-lite Sıvı Soğutma
  • Corsair vs650 650w 80+ güç kaynağı
  • WD blue 1 TB 7200 RPM HDD
  • 1920x1080 75 Hz monitör
Arkadaşlar sistem bu şekildedir.
Bazı oyunlarda ani FPS düşmeleri oluyor, FPS düşerken MSI Afterburner ile baktığımda GPU kullanımı anlık düşüp çıkıyor sizce sorun neyden kaynaklı? Her oyunda olmuyor.

PUBG, LOL bu oyunlarda anlık olarak GPU kullanımı düşüyor ve drop yiyorum.
İşlemci ısı 60 üstüne çıkmıyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı