Selamlar.
6700K kullanmasan darboğaz yaşıyorsun diyeceğim. Böyle durumlarda ortadaki sorun şunlardan kaynaklanıyor olabilir.
1- Adaptive mode: Nvidia denetim masasında güç tüketimi opsiyonlarında bulunan bu özellik oyunlarda bazen bunu yapabiliyor. Ben 3D uygulamanın buna karar vermesi gerektiğini ya da tam performans seçeneğini işaretliyorum.
2-Power Limit: MSI After Burner kullanıyorsan power limit sekmesi bazı kullanıcılarda düşük oluyor. Ben bu seçeneği her zaman %120'de tutuyorum. Sen oyunda takılma yaşarken MSI Afterburner'ın gerçek zamanlı istatistik verileri şeması var ya. O şemada power limit ve voltaj limit sekmeleri bir yukarıda bir aşağıda geziniyorsa dediğim ayarı yaparak sorunu giderebilirsin.
3- İşlemcin darboğaz yaratmayacağı için o ihtimali devre dışı bırakalım. Lakin senin iraden dışında işlemci ya da GPU kullanımı olabilir. Malwarebytes indirip hızlı bir sistem taraması yapıp sistemimizde Bitcoin Miner olup olmadığını tespit edelim. Varsa sorunları çözelim.
4- RAM hızı: Bu çok istisnai bir durum olmakla birlikte genelde Tombraider ve Evil Within 2'de kendini gösteriyor. 2600 MHz RAM'in altındaki sistemlerde FPS düşüşleri oluyor. Intel vaktiyle bu hızları desteklemiyordu, fakat yeni anakartlarında 2600 MHz üzeri RAM kullanan oyuncular bu sorunların giderildiğini söylemişlerdi.
4- Kötü oyun optimizasyonu: Bu en çok rastladığımız durumlar. Yapılabilecek şey, ya oyun geliştiricisinin son patch dosyalarını yüklemek ya da forum forum dolaşıp aynı sıkıntıyı yaşayan kullanıcıların neler yaptığını öğrenmek. Yine Evil Within 2 kötü optimize edilmiş bir oyun. Ve 1080Ti kartlı 7700k'ları bazen dize getiriyor.
Bunları bir deneyelim. Bir de oyunun ismini yazarsan çok daha rahat belirleyebiliriz. Çünkü tamamı ile oyun ile ilgili bir sorun da olabilir.
Sevgiler.