i7 6700HQ- GTX965M Düşük FPS sorunu.

Obi1Kenobi

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle merhaba arkadaşlar.
Dün oyun oynarken her şey normaldi, bugün ise hangi oyunu oynarsam oynayayım lobide bile 7-8 FPS alıyorum. Oyunda ise durum aynı. PUBG, Rainbow Six, Fallout 4, CS:GO denedim hepsi aynı. Sebebi nedir sizce? Burada da CS:GO'da iken aldığım ekran görüntüsü var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• 4GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX965M 128-Bit DX12
  • Intel® Skylake Core™ i7-6700HQ 4C/8T; 6MB 2.6GHz > 3.5GHz
  • 8GB DDR4L 1.2V 2133MHz
  • 256GB SSD + 1TB HDD

cs go.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu gün oyuna girmeden önce yaptığınız herhangi bir işlem var mı ?. Birde işlemcinizin sıcaklığı yüksek geldi bana işlemci ısındığın dan performans düşüklüğü yaşıyor olabilirsiniz.

Son düzenleme:
Laptop un varsa net pirizden veya şarj sıkıntısındandır lebtoplar iyi elektirik gelmese performanstan kısıyodur pirizi kontrol et .

1. Laptop bataryası takılıysa çıkart.
  2. Sürücülerinin güncel olduğunu emin ol.
  3. Güç seçeneklerinden tasarruf modunda ise değiştir.
Bende de 960m versiyonu var bir ara bana da olmuştu lakin aklıma gelmiyor.

Birde işlemcinizin sıcaklığı yüksek geldi bana işlemci ısındığın dan performans düşüklüğü yaşıyor olabilirsiniz.

100 dereceyi tolere edebilen bir işlemcide 68 derecede performans düşüklüğü yaşamak ? Yapmayın. Evet aşırı ısınmadan kaynaklı performans düşüşleri olabilir. Ama aşırı ısınmadan dolayı. Isınmadan dolayı değil. Her şeyi de sıcaklığa bağlamamak lazım.

Öncelikle tahminin Nvidia'nın Optimus teknolojisinin gazabına uğruyor olma ihtimaliniz. Sürücü güncellediyseniz ya da arkaplanda driver booster tarzında sürücüleri sürekli güncel tutmaya yarayan programvari şeyler açıksa Nvidia denetim masası ayarlarınız ya da daha önce kayıt ettiğiniz profiller default ayarlara çevrilmiş olabilir. Bundan kastım da bağlantılı optimizasyon ayarları, harici/dahili ekran kartı geçişleri vs.

Önerim, ekran kartı sürücünüzü tamamen kaldırıp, en güncel sürümü tekrar kurup buradaki konudan faydalanarak ayarlarınızı baştan yapılandırmanız.

100 dereceyi tolere edebilen bir işlemcide 68 derecede performans düşüklüğü yaşamak ? Yapmayın. Evet aşırı ısınmadan kaynaklı performans düşüşleri olabilir. Ama aşırı ısınmadan dolayı. Isınmadan dolayı değil. Her şeyi de sıcaklığa bağlamamak lazım.

Öncelikle tahminin Nvidia'nın Optimus teknolojisinin gazabına uğruyor olma ihtimaliniz. Sürücü güncellediyseniz ya da arkaplanda driver booster tarzında sürücüleri sürekli güncel tutmaya yarayan programvari şeyler açıksa Nvidia denetim masası ayarlarınız ya da daha önce kayıt ettiğiniz profiller default ayarlara çevrilmiş olabilir. Bundan kastım da bağlantılı optimizasyon ayarları, harici/dahili ekran kartı geçişleri vs.

Önerim, ekran kartı sürücünüzü tamamen kaldırıp, en güncel sürümü tekrar kurup buradaki konudan faydalanarak ayarlarınızı baştan yapılandırmanız.

Haklısınız çok güzel bir çözüm yolu önermişsiniz benim aklıma sadece sıcaklık gelmişti ama keşin sıcaklık dandır dememiş olabilir demiştim.

Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Cezam vardı cevap yazamadım kusura bakmayın. GTX 965M Güncellemeden sonra oyunlarda kasma sorunu konusunda da aynı sorun yaşanmış. Dediklerini yaptım Nvidia'nın sitesinden 388.71 sürümünü indirip yükledim sorunum çözüldü. Herkese tekrar tekrar çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı