i7 6700K ve MSI Z170A GAMING M7 sistem RAM sorunu

orhantahan

Centipat
Arkadaşlar merhabalar, hemen konuya gireyim. Bilgisayarımda 16 gb 2400 MHz RAM vardı PUBG oynarken sürekli dar boğaz yiyordum. 2400'lük RAM'lerden kaynaklandığını düşünürek gittim sıfır Corsair Vengeance Pro 3200MHz 16 GB RAM aldım, almaz olaydım. Oyundayken sürekli crash yiyorum bilgisayar sürekli mavi ekran veriyor. BIOS'ta RAM ile alakalı hiçbir ayara müdahale etmezsem 2133MHz'de çalışıyor RAM'ler. Otomatik olarak 3200 MHz'ye almıyor. XMP açmadan elle kendim 3200 MHz'ye çekiyorum. Voltajı otomatik olacak 1.36 yapıyor fakat mavi ekran ve crash sorunu devam ediyor. XMP açıp deneyeyim dedim bu sefer sorun daha da büyüdü daha sık mavi ekran vermeye başladı. Benim bu RAM'leri nasıl kullanmam gerekiyor. Ya da RAM'lerde arıza olma ihtimali var mıdır?

Sistem özellikleri:
CPU: i7 6700K.
Anakart: MSI Z170A GAMING m7.
GPU: Gigabyte Gaming 1070 Ti.
RAM: 16 GB 3200MHz.
Sistem: Windows 10 Pro.

Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke almadan önce şu sayfaya baksaydınız.
Burada MSI tarafından garanti çalışacak RAM'lerin listesi verilmiş.
Ve burada Corsair Vengeance Pro 3200MHz 16 GB CMW16GX4M2C3200C16'ı göremedim.

Keşke almadan önce şu sayfaya baksaydınız.
Burada MSI tarafından garanti çalışacak RAM'lerin listesi verilmiş.
Ve burada Corsair Vengeance Pro 3200MHz 16 GB CMW16GX4M2C3200C16'ı göremedim.

haklısınız hocam.acemilik ya da tecrübesizlik diyelim,bende baktım şimdi bulamadım.ilerleyen zamanlarda bios güncellemesi gelirse eklerler mi acaba ?

Son bios sürümü 2 sene önce çıkmış. Sanmıyorum. Eğer 15 gün olmadıysa iade etmenizi tavsiye ederim.
Tabi yine RAM'lerin bozuk gelmiş olma şansıda var. 15 gün geçtiyse garantiye gönderin.

Tam 1 ay olmuş alalı.İkinci el olarak satacaz artık yapacak bişe yok :D
Son bios sürümü 2 sene önce çıkmış. Sanmıyorum. Eğer 15 gün olmadıysa iade etmenizi tavsiye ederim.
Tabi yine RAM'lerin bozuk gelmiş olma şansıda var. 15 gün geçtiyse garantiye gönderin.

Yalnız şimdi hatırladım.RAM leri alırken oradaki çalışana anakartımı söyleyip uyup uymayacağını sormuştum.Bana uyar demişti.Acaba bu konuda işlem yapabilir miyim ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı