i7 6800K ve GTX 1070 Sistem Toplama

Merhaba arkadaşlar. Hayırlısıyla kurban sonrası sistemi toplayacağım. Toplayacağım sistem hakkında görüşlerinizi almak istiyorum. Şunu da belirtmek isterim; işlemci ve ekran kartını Amerika'dan arkadaşım getirecek.

• Anakart: Asus Strix X99 Gaming
  • Bellekler: G.Skill Trident Z 32GB 2x(2x8GB)
  • Kasa: Corsair 400C
  • Ekran Kartı: Asus Rog Strix GTX 1070
  • PSU: Evga Supernova 850 G2
  • Harddisk: Wd Caviar Black 2tb
  • İşlemci: Intel i7 6800k
  • Soğutma: Corsair H115i
  • Ssd: Samsung 512 GB 950 Pro

Monitör olarak; Asus'un Computexte tanıttığı yeni 1080p 180Hz veya 240Hz olan monitörlerden birini alacağım. Henüz piyasaya çıkmadı sanırsam.

Şu anlık aklımda tek bir soru var. SSD olarak hangisini tercih etmeliyim sizce ?

Görüşlerinizi bekliyorum.
Optik sürücü almayacaksanız NZXT Kasalara bakmanızı öneririm.

Alacağım monitör 1080p. Bu yüzden 1080 almam israf olacaktır. Çünkü kart hiç bir zaman %100 performans göstermiyecek, o zaman almamın bir anlamı yok ki.
DSR ile 2kya alabilirsiniz kartı. Ayrıca kartın %100e çıkmama sebebi ihtiyaç olmadığı için. 2 3 sene sonra çıkacak oyunlarda 1080P de % 100e dayanacaktır. Eğer uzun ömürlü sistem istiyorsan GTX 1080 eğer 1 2 sene içerisinde değiştiririm mutlaka diyorsan GTX 1070. Tercih senin.

Yok, kasa konusunda kararlıyım. Eğer izlemediyseniz sizde izleyin. Penceresi açılıyor yandan falan çok hoşuma gitti.

Güncel sistem toplayanlar olaraktan sizlerden de bir kaç kelam beklerim:saçma: @Shamo @DeMarcusCousins
NZXT H440 kasası her zaman hoşuma gitmiştir, kablolar çok kolay kullanılıyor, sadece ekran kartını görebiliyorum, her şeyi (HDD) felan görmeye gerek yok, daha sessiz, ayrıca ön tarafta 3 tane 140 mm fan, arkada da bir tane 120 mm fan takılı halde geliyor.

DSR ile 2kya alabilirsiniz kartı. Ayrıca kartın %100e çıkmama sebebi ihtiyaç olmadığı için. 2 3 sene sonra çıkacak oyunlarda 1080P de % 100e dayanacaktır. Eğer uzun ömürlü sistem istiyorsan GTX 1080 eğer 1 2 sene içerisinde değiştiririm mutlaka diyorsan GTX 1070. Tercih senin.
Ancak DSR normal 2k monitörün vereceği kaliteyi veremez. Yine 2k oynayabilirsin, ama DSR daha çok bütçe dostları için, ve birkaç sorunu var, tam 2k görüntü istiyorsan biraz paraya kıyacaksın:).

NZXT H440 kasası her zaman hoşuma gitmiştir, kablolar çok kolay kullanılıyor, sadece ekran kartını görebiliyorum, her şeyi (HDD) felan görmeye gerek yok, daha sessiz, ayrıca ön tarafta 3 tane 140 mm fan, arkada da bir tane 120 mm fan takılı halde geliyor.

Ancak DSR normal 2k monitörün vereceği kaliteyi veremez.
Tabi ki vermez ama 1080P den daha iyi bir kalite vereceği kesin :) Ayrıca arkadaş ekran kartı %100 kullanılmıyor demiş bu sayede %100e dayanacaktır.

Dediğin kasada gayet iyi ama sonuçta zevk meselesi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İzlemeni öneririm.

Son düzenleme:
Dediğin kasada gayet iyi ama sonuçta zevk meselesi kasa.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İzlemeni öneririm.

Corsair'i severim, ama güzellikten çok kaliteye önem veriyorlar, biraz güzelliğe önem verseler 10 numara 5 yıldız, ama olmuyor işte:).

O halde H110i GTX alabilirsiniz. Ben bu soğutucuyu aldım. İki tane de AF140 fan taktım. Sesi uzay sistemde iken gelmiyor. WD Black sadece depolamak için. Sağlam HDD fakat sadece depolamak için. WD blue veya Seagate Barrucada almalısınız. Black yavaş. Corsair kasalar bence güzel seçim.

Yok, kasa konusunda kararlıyım. Eğer izlemediyseniz sizde izleyin. Penceresi açılıyor yandan falan çok hoşuma gitti.

Güncel sistem toplayanlar olaraktan sizlerden de bir kaç kelam beklerim:saçma: @Shamo @DeMarcusCousins

Selam :)

Cok güzel bir sistem. :) (y)

Benim bir kac tavsiyem olacak:

1. GTX 1080 kartlar baya uzun. Sectigin kasaya sigacakmi onu güzelce bir arastir. Gösterdigin teklnoseyir videosunda sivi sogutmasini ön tarafa koydular ve daha kisa bir kart takili. Eger üst tarafa monte edilebilirse o zaman rahatlikla olur, ama eger öne takilmasi gerekiyorsa o zaman ölcülerini al önce. bi 29-30cm uzunlugu var bendeki MSI GTX 1080 Gaming x 8G'nin.

2. Monitör konusunda ben 2K bir monitör kullaniyorum ve onda bile simdiden bir cok oyunda 100FPS üstü aliyorum ultra ayarlarda. 1080p bir monitör alman gercekten yazik olur fikrimce. Simdi diceksin 2-3 yil sonra cikacak oyunlara 1080p yetek falan diye, ama 2k alirsan ayardan kismadan rahatlikla 60FPS'ni hala alacagini düsünüyorum. Olmadi MSAA gibi HBAO+ gibi gereksiz ayarlari kapatirsin cok rahat alirsin 60FPS ve üstü. Söle bir düsüncem de var, 2k da 1-2 ayari kisarak hala 1080p'ye göre daha iyi grafikler elde edeceksin. Bende ilk basta 1080p monitör düsünüyordum ve en cok onda git gel yaptim alma konusunda. Gercekten en dogru karari vermisim 2K almakla. :) Söle bir fikir daha verebilirim sana. Direk 4K da düsünebilirsin cünkü 4K monitörler 1080P de pixel bozuklugu veya bulaniklik da yapmiyor, 2K gibi degiller. Madem en iyisini almaya karar verdin 4K bir oyuncu monitörü al. ;) :)

3. SSD konusunda saglamlik ve uzun ömürlük olarak kesinlikle 950 EVO PRO almalisin. Ama eger daha cok depolama istiyorsan (2TB HDD'nin yanina) o zaman 1TB'lik 850 EVO'yu alabilirsin. Bilgisayarin hizi calismasinda, oyunlarda doku paketlerini acmasinda falan, bu ikisi arasinda hic bir fark hissetmiceksin, sadece render/grafik tasarim gibi konularda 950 Evo kendini belli eder. :)

Onun disinda kasa benimde hosuma gitti, gercek camli falan. :) Plastik camlar cabuk kirleniyor ve zamanla bulaniklasiyor, istedigin kadar temizle.

Topladiktan sonra haberleri bekleriz. :ROFL::D

NOT: 1000 Euro'yu gecerse eger esyalari yurtdisindan getirirken ve gümrükte cantayi/valizi kontrol ederlerse havalimanindan cikarken, o zaman güzel bir vergisi var.:confused: Bunu mutlaka göz önünde bulundurmak lazim. Benim abim Avusturya'dan gelirken valizde 1700 Euroluk elektronik esya vardi ve gümrük te durduruldu. 3-5 yalanla cantayi actirmadan gecirebildi allahtan. O sekil yirtmistik. :ROFL:

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı