i7-7500U oyun oynarken FPS düşmesi sorunu

Aquaranee

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım oyuncu bilgisayarı değil ama normalde Tomb Raider'ı yüksek grafiklerde kaldırıyor. Bu bilgisayarı aldığımdan beri şarja takınca FPS düşmesi yaşıyorum.(Bir tek Tomb Raider için değil başka oyunlarda da geçerli.) şu anki bilgisayarım eskisinin 2 katı donanımlara sahip ve eski bilgisayarımda orta yüksek grafik karışık oynadığım oyunu bu bilgisayarımda şarjda iken Low'da bile oynayamıyorum. Amacım yüksek grafikle oynamak değil sadece rahat bir şekilde oynasam benim için yeterli. Şarjda değil iken 30-40 FPS en azından oynanılabiliyor ama şarja takınca birden FPS düşmesi giriyor ve oyunu drop girmeden 5 saniye zar zor oynuyorum.(Yani demek istediğim drop yedikten sonra en fazla 5 saniye sonrasında bu drop yine oluyor ve döngüye giriyor.) bu sırada sıcaklıklara baktım ve CPU ve GPU'nun sıcaklıkları en az 85'lerde geziyor.(Bu sıcaklıklar drop yerken oluyor.) bilgisayarım şu anda şarjda ve ısılar 65-73 arası geziyor. Soğutucu kullanmayı denedim ama yine pek bir faydası dokunmadı. Bu arada bilgisayarım yeni ve garantiside var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sistemim:
Windows 10 Home.
Intel Core i7-7500U CPU 2.70 GHz.
8 GB RAM.
AMD Radeon R7 M340.

Son düzenleyen: Moderatör:
U serisi işlemciler yüksek sıcaklıklara geldiğinde soğumak için frekansı aniden düşürürler ve bu olay drop sorununa yol açıyor. Termal macun değiştirmeni öneririm. Bu macunları öneririm:

U serisi işlemciler yüksek sıcaklıklara geldiğinde soğumak için frekansı aniden düşürürler ve bu olay drop sorununa yol açıyor. Termal macun değiştirmeni öneririm. Bu macunları öneririm:

En yakın zamanda değiştirmeyi deneyeceğim. Umarım bu sorun düzelir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı