i7 7700HQ & GTX1050 Ti laptopta AAA oyunlarda düşük performans

UltraPilot

Kilopat
Katılım
12 Mayıs 2015
Mesajlar
162
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
i7 7700HQ işlemci, 16 GB RAM, Windows 11 işletim sistemi (Windows 10 kullanırken de vardı) M.2 formunda SATA SSD'den çalışan sistem ve GTX 1050 Ti konfigürasyonlu dizüstü bilgisayarım var.
Sorunum BIOS güncelledikten sonra çözülür gibi oldu ama tekrar geri geldi. Sürücüleri silip tekrar yükledim düzelmedi.
Ekran kartının %100 kullanılmaması, tuhaf takılmalar (stutter) var sürekli. Ayarları GTA 5 ve RDR2'e yüksekten küçüğe doğru denedim. Bırakın 60 FPS'i, 30 FPS sabit bile alamıyorum. Kesinlikle bir problem var, ne olabilir?
1080p (doku kalitesi hariç düşük ayarlar, AMD FSR Kalite) Ayrıca oyunda Tam ekran yapamıyorum, çevçevesiz pencere modunda çalışıyor ki ekranı tamamen kaplıyor sorun yok. Cihazın pili öldüğünden çıkardım, AC güç ile çalışıyor. Acaba yanında gelen güç adaptörü yıllandığından verimi mi düştü?
image_2023-02-02_221601283.png
 
Son düzenleme:
Sorun dizüstü bilgisayar.
Sistem olarak sanmıyorum, sistemin testlerine de baktım. BIOS güncelledikten ce DX12'ye geçtikten sonra iyileşme var ama tutarlı ve öngörülebilir çözümler değil gibi.
Oyuna girince işlemci, hızını 1,65 GHZ'e düşürürken oyun dışında 3,6 gösteriyor windows; ki işlemcinin saat hızı 2,8 yazmasına rağmen
 
Sistem olarak sanmıyorum, sistemin testlerine de baktım. BIOS güncelledikten CE DX12'ye geçtikten sonra iyileşme var ama tutarlı ve öngörülebilir çözümler değil gibi.
Oyuna girince işlemci, hızını 1,65 GHz'e düşürürken oyun dışında 3,6 gösteriyor Windows; ki işlemcinin saat hızı 2,8 yazmasına rağmen.

Laptoplar yapıları gereği yüksek hızlarda stabil çalışamıyor. Bugün en iyi laptopta oyun oynamaya kalksanız en fazla 6 ay size istenilen performansı sağlar. Bu süreden sonra yavaş yavaş performans kayıpları yaşamaya başlar. Bunun sebebi de elektrikli soba görevi gören parçaların dar alanda çalışması ve yeteri kadar soğutma desteğinin alamamasıdır. Bundan ötürü de sistem istemsizce hız düşürmeye gidiyor.

Bunu da bir laptop kullanıcısı olarak yazıyorum. Oyunlar için ayrıyeten masaüstü sistem kurdum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı