i7 7700HQ ve 2133 MHz RAM vs i5 7300HQ ve 2400 MHz RAM

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

İskendercik

Hectopat
i7 7700HQ olan PC'de 1 TB HDD var ve RAM hızı 2133 MHz. i5 7300HQ olan PC'de 1 TB HDD, 128 GB SSD, RAM hızı ise 2400. Bu bilgisayarlar arasında 100 TL fark var, hangisinde yüksek performans alabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemci değiştirilemez bir bileşen. Diğer HDD, SSD ve RAM değiştirilebilir olduğundan işlemcisi en iyi olanı seç.
Yani i7 7700HQ olanı. PC'leri atarsan daha iyi yardımcı olabiliriz.
Dediğim gibi o işlemci arasındaki farkı ömür boyu hissetmesi çok zor. Ki o iki işlemci de muhtemelen aynı zamanlarda miladını dolduracak, aynı zamanlarda sistem olarak yetmemeye başlayacak.
Yanılıyorsunuz. i7 7700HQ 4/8 olması sebebiyle daha güçlü bir model, daha uzun ömürlü bir işlemci. 100 lira gibi bir farkla kesinlikle 7700HQ'li lzptop alınmalı. SSD denildiği gibi sonradan eklenebilir. Bu durumda işlemciden feragat etmek doğru olmaz.

Yanlış yönlendirmenin saygıyla alakası yok. İnsanları yanlış yönlendirirseniz her türlü karşı çıkarız arkadaşım.
Kısa vadeli değil uzun vadeli düşüneceksiniz.

SSD sonradan çok basit bir şekilde eklenebiliyor, biliyor muydunuz? Adam ömür boyu SSD'siz mi kullansın diyoruz? Niye bu kadar dar düşünüyorsunuz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Biz sadece bu konu için konuşuyoruz. Önceliğin SSD olsun demek i5 7300HQ olanı seç demek. Arkadaşın SSD'den haberi var. Bütçesi olsaydı zaten SSD'li bir modelle karşılaştırmak için konu açma gereği duymazdı. 128 GB SSD için i7 7700HQ'dan vazgeçilmez.

Hiç hayatınızda PC'nin içini açıp baktınız mı acaba? SSD anakarta gömülü halde geliyor sanıyorsunuz galiba.
Söylediği PC'nin içinde M.2 girişi var. Bu videoda 1:00 dakikada görünüyor. Oraya bu şekilde SSD ekleniyor. Orijinalinde olan ise 1:48 dakikasında görünen vidalanmış hali.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet SSD sonradan takılabiliyor tabi ki biliyorum. Kendim DVD'mden feragat ettim SSD taktığımda HDD'mi de kullanmak için. Ama arkadaşın M.2 girişi var o yüzden şanslı evet. Ama o bilgisayarın kapağını açmak zor izlediysen videoyu, bir sürü damağı var. Damağa zarar vermeden açmak oldukça zor. Kapağı açıp SSD takıldığı için garantide sorun oluyor mu olmuyor mu şüpheye düşüyor insan, sıkıntısız kırmadan çatlatmadan açılıp takılabilir mi insan düşünüyor hele ki yeni cihaz olunca insan gözünden sakınıyor. Bana göre SSD'nin içinde hazır gelmesi bu yüzden önemli. Acil değilse arkadaş en iyi işlemcili ve SSD'liyi alabilir para biriktirip üstüne ekleyip. Bu kadar basit.

Son düzenleyen: Moderatör:
Acil değilse arkadaş en iyi işlemcili ve SSD'liyi alabilir para biriktirip üstüne ekleyip. Bu kadar basit.
Bunu belirteceksiniz o halde. İlk mesajınızı okuyun ve kendinizi bu konuyu açan arkadaş olarak görün.
Kasa açımı zor gelirse servis rahat bir şekilde SSD yükseltmesi yapabilir.
Arkadaşa cevabını verdik. Konuyu kilitliyorum fazla uzadı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı