i7 7700K işlemci 80-90 derece oluyor

GoldenAngel

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar, yaklaşık olarak bundan tam olarak bir hafta önce termal macunumu değiştirdim. PC'yi aldığımdan beri değiştirmiyordum, yaklaşık 4 yıl.
Değerlere baktığımda çok şaşırdım. Boşken 60 derece, oyundayken 80 derece - 90 dereceye kadar çıkıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-12-19 at 05.15.13.jpeg
    WhatsApp Image 2020-12-19 at 05.15.13.jpeg
    171,6 KB · Görüntüleme: 202
  • cpu.png
    cpu.png
    696,3 KB · Görüntüleme: 208
  • WhatsApp Image 2020-12-20 at 03.19.40.jpeg
    WhatsApp Image 2020-12-20 at 03.19.40.jpeg
    251 KB · Görüntüleme: 171
İşlemci soğutucu alabilirsin kasayı temizletebilirsin belki fanı yavaş dönüyor olabilir.
Kasanın hava akışı kötü olabilir.
80-90 derece çok fazla.
soğutucu almak istesen bunu alabilirsin

Merhabalar, yaklaşık olarak bundan tam olarak bir hafta önce termal macunumu değiştirdim. PC'yi aldığımdan beri değiştirmiyordum, yaklaşık 4 yıl.
Değerlere baktığımda çok şaşırdım. Boşken 60 derece, oyundayken 80 derece - 90 dereceye kadar çıkıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Temizlik + Termal Macun değişimi

Termal macun değişiminde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar:

1-Termal macunu işlemciye olabildiğince ince ve eşit olarak dağıtın aski taktirde hava boşlukları olacaktır ve ısı iletimi iyi sağlanamayacaktır
2-İşlemcinin üzerindeki eski termal macunu iyice temizlediğinizden emin olun
3-Soğutucunun üzerindeki termal macunu iyice ve DİKKATLİ temizlediğinizden emin olun. Bakır bloğa hasar vermemeye gayret edin. Eğer iyice kurumuş bir termal macunla karşı karşıyasanız bir kuru peçeteye izopropil alkol döküp termal macunu yumuşattıktan sonra silin. Aksi takdirde ısı iletimi sağlanamaz
4-CPU Fan bağlantısını doğru ve düzgün bir şekilde yaptığınızdan emin olun
5-CPU Fanının bakış yönünü iyi ayarladığınızdan emin olun. Hava sirkülasyonuna dikkat edecek şekilde fanı monte edin.

Eğer bu dediklerimi doğru bir şekilde uyguladıysanız o zaman soğutucunuzu değiştirmenizi öneririm. Çünkü bunlar hiç de normal değerler değil. Hele ki stok fansa bence bir an önce değiştirin. Eee oyuncusunuz ne de olsa :D.

İşlemci soğutucu alabilirsin kasayı temizletebilirsin belki fanı yavaş dönüyor olabilir.
Kasanın hava akışı kötü olabilir.
80-90 derece çok fazla.
Soğutucu almak istesen bunu alabilirsin

Evet bunu görmüştüm teşekkür ederim fan normal gibi dönüyor ama
Termal macun tam sürülmemiş olabilir yeniden kontrol edin ve işlemci fanını sorunsuz çalışıp çalışmadıgına emin olun başkada bir sorunu olacagını sanmıyorum.

Teşekkür ederim deneyeceğim

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı