i7 7700K overclock denemeleri sonrası ısınma sorunu

Önceden böyle değilmiş ama BIOS ayarlarını sıfırlayınca böyle olmuş diyor konu sahibi arkadaş. Macun ile ne alakası var şimdi?

Hocam işlemcilerde silikon şansı diye bir şey var. Silikon kalitesine bağlı OC potansiyeli. Silikonu kötüyse OC potansiyeli düşüyor işlemcinin. Yani sizin elinizde değil bu tamamen şans işi silikon kalitesi. O 4.8 GHz'de kullanan kişilere iyi silikon denk gelmiştir.
delid yapınca silikonu kötü olma sorunu ortadan kalkar mı?

çok ayar oldum :) o kadar sıvı soğutma aldık k ibareli işlemci aldık OC yapamıyos :D
Sıvı soğutma her koşulda iyidir işlemci ne kadar serin o kadar iyi. Isındıkça işlemcinin stabilitesi düşüyor. Hem i7 7700 ile i7 7700k arasında OC yapmamana rağmen yine fark var. Boşa giden bir şey yok yani. 😄

delid yapınca silikonu kötü olma sorunu ortadan kalkar mı?
Hocam silikon işlemcide kullanılan malzeme. Yani sen o malzemenin kalitesini kendin değiştiremezsin delidle olacak iş değil bu. Silikonun iyi veya kötü gelmesi tamamen şans işi senin elinde değil yani. Yani sana nasıl örnek vereyim ki bu durumu.

Mesela gittin LCWAIKIKI'den bir arkadaşının ''Çok iyi giysileri var malzemesi iyi'' lafı üzerine gittin 5 tane giysi aldın diyelim. Ama aldığın giysilerin 2 tanesi pamukluyken diğer 3 ü polyester yani plastik çıktı. Plastik olanı giydiğinde sürekli terlersin seni rahatsız eder, ama pamuk olanı giydiğinde seni içinde rahat hissettirir terletmez. Yani o giysileri alırken polyester veya pamuklu gelmesi şans işi değil aslında etiketine bakıp anlarsın ama böyle düşünebilirsin.

Son düzenleme:
Sıvı soğutma her koşulda iyidir işlemci ne kadar serin o kadar iyi. Isındıkça işlemcinin stabilitesi düşüyor. Hem i7 7700 ile i7 7700k arasında OC yapmamana rağmen yine fark var. Boşa giden bir şey yok yani. 😄
doğru diyon öyle avunayım :) bu işlemciyle 1 ekran kartı daha eskitebilir miyim diye düşünüyorum da ilerde olası ekran kartı yenilemesinde darboğaza girmekten oc yaparak kurtulur mu diye.

doğru diyon öyle avunayım :) bu işlemciyle 1 ekran kartı daha eskitebilir miyim diye düşünüyorum da ilerde olası ekran kartı yenilemesinde darboğaza girmekten oc yaparak kurtulur mu diye.
Hocam zaten işlemcinin aldığınız FPS üzerinde çok aşırı büyük bir etkisi yok. Asıl olay ekran kartında. OC yapsanız en çok 5-6 FPS farkedecek değmez. Böyle kullanmaya devam edin işte ne güzel :)

Acaba sıvı soğutmada bir tıkanıklık olmuş olabilir mi? Sıvı soğutma ile stok ayarlarda 7700K'nın 65°C'ye çıkması pek normal gibi gelmedi bana.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı