i7 7700K overclock denemeleri sonrası ısınma sorunu

ilk günler stok fanda kullandım 100 lere çıkıyordu stok hızda turboyu kapatmıştım.
kesin buna delid yapılacak..
Delid ile hava soğutma 5.3 GHz custom ile 5.4GHz'e çıkanlar var. Zaten nitrojen ile 7GHz'e kadar çıkıyor. İşlemcinin OC potansiyeli kötü değil yani. Sana en kötü silikon bile denk gelmiş olsa 5-5.1GHz hızlara çıkabilmen lazım.

Delid ile hava soğutma 5.3 GHz custom ile 5.4GHz'e çıkanlar var. Zaten nitrojen ile 7GHz'e kadar çıkıyor. İşlemcinin OC potansiyeli kötü değil yani. Sana en kötü silikon bile denk gelmiş olsa 5-5.1GHz hızlara çıkabilmen lazım.
delidle mi delidsiz mi 5.1 lere çıkabilmem lazım
7700K için şart denilebilir.
bencede
Delid yaptım çok stabil oldu işlemci. Anakartın otomatik OC ayarında 4,90 ghz de aida64 stress testte 60-65 derece, bf1 55 60 derece (otomatik voltajı manuel olarak ayarladığımda daha da düşmesi muhtemel, yada 5,2 ghz leri görebilir.)
işlemcinin kapağını açtığımda gördüğüm macun şok etti beni resmen kurumuş macun geldi elime silerken kalıp halinde çıktı. soğutucuya sürdüğüm macunda cooler masterın kutudan çıkan düz macunuydu yeni aldığım cooler mastergel makerın da etkisi vardır bir miktar ama delid şartmış cidden..

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı