i7 7700K sogutma problemi

Rie__

Centipat
Merhaba arkadaşlar i7 7700K kullanıyorum ve bu sıvı sogutucusunu kullanıyorum.
Anakart: ASUS STRIX H270F GAMING.

İlk olarak sorum şu olacak bu işlemci için bu sogutucu yeterli mi?
İkinci sorum işlemcimi test amaçlı %100 kullandırmaya çalıştığımda sıcaklık derecesi 75-77-78-80-81 oluyor. Bu normal mi?
Oyunlarda şu an 66 70 vb. derece görüyorum. %50 %40 kullanım yapıldıgın da.
Ve asıl sorum şu sogutucumda şöyle bir sorun var galiba tam performans göstermiyor, yani şunu kastediyorum sogutmuyor tam olarak bazen %69'lara kadar çıkıyor en ufak oyunda bile. Ve kasanın için açtım borulara baktım boruların birtanesi işlemciye girme bölümü oynuyor yani sabit değil diğer boru gibi normal mi?
Ve boruyu düzelttim taktım ve bütün değerler ufaktan normale döndü daha iyi sogutuyor diyebilirim ama bunu yapmadan önce bilgisayarda hiçbir şey çalışmadığı halde.
%41 %42 derecesin de dönüyordu sıcaklık değeri.
Acaba borular da bir sıkıntı mı var? Yoksa fanda mı? Sogutucunun fanı kasanın arkasına takılık halde her kasalardaki gibi ya da montaj mı yanlış yapılmış?
Ve bu sorun 1 ay da bir oluyor kasa oynattıgım zaman oluyor tekrardan boruları yönünü düzeltiyor vb. sıkışlaştırıyorum test yapıyorum kasayı yerine öyle koyuyorum çok.
Şaçma bu konuda bana yardım edebilecek biri var mı? ( Yük altında borulara elimi koydugumda çalıştığını hissediyorum ama işlemci için yetersiz mi ya da sogutucuda mı problem var anlayamadım 1900 üstü RPM geçmiyor sogutucu da ( ve soldaki boruyu sağdaki borunun altına sıkışlaştırdım ve şu an normal oynattıgım zaman sogutmuyor diyebilirim)
Normal haldeki değerleri attım bir bakar mısınız? Voltaj değerleri vb. bir şeye. Yük altında değilken şu an sadece bu durumda hiçbir şey açık değil.

Dosya Ekleri

• 20200322_012922.jpg
    20200322_012922.jpg
    23 KB · Görüntüleme: 50
  • normal.jpg
    normal.jpg
    90,3 KB · Görüntüleme: 43
  • YÜK ALTINDA OLMADAN.jpg
    YÜK ALTINDA OLMADAN.jpg
    118,9 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı