Eski kullandığım sistemimi 5 senedir kullanıyordum. Sıkıntısız taşındıktan sonra ev inşaata girdi ve ekran kartım arızalandı. XFX HD 6870 modeldi, onu tamir ettirdim. İnşaat bitti ve Evga GTX 980 SC aldım. 4 ay kadar kullandım, ilkte sorun yoktu ilk haftadan itibaren ufak ufak CW sorunu başladı ve 4 ayın sonunda felaket bir hal aldı. Daha sonra bu ekran kartı da arızalandı. Sinirlendim kasayı attım komple monitör de dahil.
Yepyeni bir sistem topladım.
Ekran koltuğa oturup fareyi oynatınca veya oynatmadan koltuğa oturunca ekran 1 saniyeliğine kapanıp açılıyordu.
Ekran kartını çıkardım, kutusuna koydum, anakarta bağladım monitörü. Display Port kablomu onboard üzerinden kullanıyorum. Bu sefer yine ekran fareyi oynatınca kapanıp açılmaya başladı. Daha sonra işlemciyi taktığım anakartın arka tarafından CW yani coil whine sesi gibi bir vızıltı duydum. Anakartı söktüm yeni anakart aldım. Gigabyte Aorus Gaming K5. Buna monte ettim sistemi şu an bu sistemle yazıyorum ancak ekranım yine koltuğa oturunca 1 saniyeliğine yanıp sönüyor ve anakartın arkasında kulağımı dayayınca hafiften cw sesi duymaya başladım. Eminim bu da giderek artacak. Artık bıktım. Ne yapacağımı bilmiyorum dostlar, yardım edin. 10 bin TL'den fazla para çöpe gitti. Ömrümde ilk defa bu kadar saçma bir sorunla karşı karşıyayım.
Yepyeni bir sistem topladım.
- Sistemi Tunçmatik Newtech Pro II X9 1 KVA Online UPS ile besliyorum
- Monitör : 27", 2K, 165 Hz, G-sync, IPS panel Acer XB271HU
- İşlemci : i7 7700K
- Ekran kartı: EVGA GTX 1070 FTW
- Anakart: MSI Z270 Gaming M5
- PSU: Corsair RM850i 80+ Gold Full Modüler PSU
- RAM: GSskill 3000 MHz 16 GB RGB RAM
- SSD: Samsung 960 Evo 256 GB M.2 SSD
- HDD: 2 TB HDD
- Kasa: Dark N10 kasa
- Ses kartı: Creative Soundblaster Z
Ekran koltuğa oturup fareyi oynatınca veya oynatmadan koltuğa oturunca ekran 1 saniyeliğine kapanıp açılıyordu.
Ekran kartını çıkardım, kutusuna koydum, anakarta bağladım monitörü. Display Port kablomu onboard üzerinden kullanıyorum. Bu sefer yine ekran fareyi oynatınca kapanıp açılmaya başladı. Daha sonra işlemciyi taktığım anakartın arka tarafından CW yani coil whine sesi gibi bir vızıltı duydum. Anakartı söktüm yeni anakart aldım. Gigabyte Aorus Gaming K5. Buna monte ettim sistemi şu an bu sistemle yazıyorum ancak ekranım yine koltuğa oturunca 1 saniyeliğine yanıp sönüyor ve anakartın arkasında kulağımı dayayınca hafiften cw sesi duymaya başladım. Eminim bu da giderek artacak. Artık bıktım. Ne yapacağımı bilmiyorum dostlar, yardım edin. 10 bin TL'den fazla para çöpe gitti. Ömrümde ilk defa bu kadar saçma bir sorunla karşı karşıyayım.
Son düzenleyen: Moderatör: