DiarrheaBird
Hectopat
Anlamadı!
Az önce NJ Tech kanalının güvenilir kaynak olduğunu ispatladım. Yani bu kanaldan istediğini atayım bari, çok heyecanlandın.
Afedersin de hangi yerde render vb. işler konusunda Intel'i savundum? Şu ana kadar Ryzen'ı savunduğum 2 mesajım da iş konusundaydı.Gerçi yazılım dalı var birde! Neymiş Intel pahalıymış, çünkü yazılım vs. vs.
O zaman Ryzen yoktu ve FX işlemciler iyi bile olsa, o günün şartlarında çok çekirdeğin getirdiği pek bir şey yoktu. Şimdi ise FX 8370, i5 6600K ile aynı oyun performansı(FPS) sunarken daha düşük CPU kullanımı da sunuyor.Tıpkı GTA 5 için toplanan PC'deki gibi.
FX 9xxx da olsa oyun performansında i5 6600K'yı yakalayamıyor.Şimdi ise FX 8370, i5 6600K ile aynı oyun performansı(FPS) sunarken daha düşük CPU kullanımı da sunuyor.
Ne alakası var, bahsettiğim render falan değil. Sen çok başka şeyler algılıyorsun. O yüzden iyice şüphelenmeye başladım. Gerçekten kaç yaşındasın?Afedersin de hangi yerde render vb. işler konusunda Intel'i savundum? Şu ana kadar Ryzen'ı savunduğum 2 mesajım da iş konusundaydı.
O kanalda bulabildiğim videolar onlar, fark etmez merak etme. Sen o kanalı izle yala yut. İstediğin videoyu referans al, hepsini attım var sayabilirsin.1. Bu konunun hiçbir yerinde overclockla ilgili konuşulmadı. Overclockla ilgili konuşulmayan yerde işlemci tartışılıyorsa stock halleriyle ilgili konuşulur. AMD'nin daha iyi overclock yapmasıyla ilgili de bir şey demeyeceğim. Hiçbir zaman overclocklu bir Intel, overclocklu bir Ryzen'a karşı daha iyi olduğunu iddia etmedim.
Yine aynı hataya düşüyorsunuz. Size tek önerim, işlemci kullanımını gösteren açık kaynak yazılımları incelemeniz. Çekirdek sayısı fazla olan işlemcide kullanım düşük olur. 32 çekirdekli bir sunucu işlemcisi kullandığınızda %5-10 görebilirsiniz fakat bu durum yeterli olduğu anlamına gelmiyor.İşlemci kullanımı diye bir şey var. Mesela 7700K aynı FPS değerinde %90 kullanılırken, Ryzen %40 kullanılıyor. Yani kapasitesinin %40'ı yetiyor ve yani daha ileri dönük, daha güçlü ekran kartlarına gelecekte darboğaz yapmama ihtimali daha olası...
İki işlemci karşılaştırılacaksa tabii ki. Ama araya FX serisi falan girerse, tecrübe edilmeden yorum yapılmamalı söylediğim gibi.@Asım Demir şey bende 1600 var ama sayılır mı? Ondan önce bir süre 6700K bulunduran sistem de kullanmıştım. 2 hafta kadar benim değildi zaten.
Bu soru yenilen / cevaplayacak bir şey bulamayan kişilerin en çok kullandığı soru. Sen ''AMD en iyi firma ondan iyi yok'' olarak tartışırken, ben ''İki firmanın da iyi yanları ve kötü yanları var'' olarak tartışıyorum. Burda senin yaptığın daha çocukça bir hareket.Gerçekten kaç yaşındasın?