i7 7700K ve GTX 1070 sistem toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anlamadı!

Az önce NJ Tech kanalının güvenilir kaynak olduğunu ispatladım. Yani bu kanaldan istediğini atayım bari, çok heyecanlandın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1. Bu konunun hiçbir yerinde overclockla ilgili konuşulmadı. Overclockla ilgili konuşulmayan yerde işlemci tartışılıyorsa stock halleriyle ilgili konuşulur. AMD'nin daha iyi overclock yapmasıyla ilgili de bir şey demeyeceğim. Hiçbir zaman overclocklu bir Intel, overclocklu bir Ryzen'a karşı daha iyi olduğunu iddia etmedim.

2. Stock halleriyle olan karşılaştırmada da YİNE başka bir işlemci. i7 6800K ile ilgili değil i7 7700K ile ilgili konuşuyoruz. Ve o kanaldan da baktım, emin olmak için başka kanallardan da baktım 1080p'nin üstünde bir çözünürlükte 1700x stock haliyle i7 7700K'nın biraz önünde ama fiyat bakımından ise i7 7700K daha ucuz (30-40$ civarı Amazon'a göre). Araştırmayı 1080p dışında yapmamam (yakında 1080p monitör alacağım için biraz psikolojiden dolayı farketmeden yönelmem) benim hatam kabul ediyorum. Ama en son cümlelerimdeki gerçeği de değiştirmiyor. i7 7700K 1080p çözünürlükte çok rahat yeniyor ama 1440p ve 2160p çözünürlüklerde genellikle 3-5 en fazla (o kadar da yaygın değil) 10-11 FPS farkla Ryzen 7 1700x yeniyor ama az durumda 10-11 fps genellikle 3-5 FPS için 30-40$ fazla vermek bence gereksiz.

Gerçi yazılım dalı var birde! Neymiş Intel pahalıymış, çünkü yazılım vs. vs.
Afedersin de hangi yerde render vb. işler konusunda Intel'i savundum? Şu ana kadar Ryzen'ı savunduğum 2 mesajım da iş konusundaydı.

Yanlış bilgilendirme!
Tıpkı GTA 5 için toplanan PC'deki gibi.
O zaman Ryzen yoktu ve FX işlemciler iyi bile olsa, o günün şartlarında çok çekirdeğin getirdiği pek bir şey yoktu. Şimdi ise FX 8370, i5 6600K ile aynı oyun performansı(FPS) sunarken daha düşük CPU kullanımı da sunuyor.

Ayrıca bu mesajınızda #14 "Ryzen sistemlerde yaşanan sorunlarla ilgili açılan konular çok daha fazla." demişsiniz. Şimdi bir bakalım; Zen mimarisi bir anda piyasaya çıktı ve bir anda yüksek satış rakamlarına ulaştı. Haliyle optimize görmemiş sıfır mimariye sahip bir Dünya insan arasından bir sürü kişi sorun yaşamış. Bu konuların bir anda açılmasının tek bir sebebi yok, ama en büyük sebebi şudur: Bir anda bir sürü insan sıfır mimariye sahip oluyor ve aynı anda satın aldıkları için, aynı zaman diliminde sorunlar komple ortaya çıkıyor. Core mimarisi neredeyse 10 yıldır var ve satın almalar yüksek olsa bile seyrek gidiyor. Ayrıca bu kadar uzun süredir optimize görmüş bir mimari olması da cabası.

Bakmak başka görmek başka!

Sanırım muhtemelen çocuk yaşlarda biri ile tartışıyoruz. Yeniyor falan çocuksu geldi bana. İşlemci kullanımı diye bir şey var. Mesela 7700K aynı FPS değerinde %90 kullanılırken, Ryzen %40 kullanılıyor. Yani kapasitesinin %40'ı yetiyor ve yani daha ileri dönük, daha güçlü ekran kartlarına gelecekte darboğaz yapmama ihtimali daha olası...

Şimdi ise FX 8370, i5 6600K ile aynı oyun performansı(FPS) sunarken daha düşük CPU kullanımı da sunuyor.
FX 9xxx da olsa oyun performansında i5 6600K'yı yakalayamıyor.
Kullanımın düşük olması gayet doğal, i5 4 çekirdek iken FX 8 çekirdek. 8 çekirdeğin aynı anda kullanılmamasından ötürü genel kullanım düşük oluyor.
FX serisini i5 6600K ile aynı performansı gösteriyor demek yanlış bir terimdir yani baştan aşağı.

Ryzen konusunda kimsenin altında karşılaştırılan sistemler yok, tecrübe etmeden önce yorum yapılması yanlış. Tecrübe eden kişilerin yorum yapmaları daha iyi olacaktır.

Afedersin de hangi yerde render vb. işler konusunda Intel'i savundum? Şu ana kadar Ryzen'ı savunduğum 2 mesajım da iş konusundaydı.
Ne alakası var, bahsettiğim render falan değil. Sen çok başka şeyler algılıyorsun. O yüzden iyice şüphelenmeye başladım. Gerçekten kaç yaşındasın?

1. Bu konunun hiçbir yerinde overclockla ilgili konuşulmadı. Overclockla ilgili konuşulmayan yerde işlemci tartışılıyorsa stock halleriyle ilgili konuşulur. AMD'nin daha iyi overclock yapmasıyla ilgili de bir şey demeyeceğim. Hiçbir zaman overclocklu bir Intel, overclocklu bir Ryzen'a karşı daha iyi olduğunu iddia etmedim.
O kanalda bulabildiğim videolar onlar, fark etmez merak etme. Sen o kanalı izle yala yut. İstediğin videoyu referans al, hepsini attım var sayabilirsin.

İşlemci kullanımı diye bir şey var. Mesela 7700K aynı FPS değerinde %90 kullanılırken, Ryzen %40 kullanılıyor. Yani kapasitesinin %40'ı yetiyor ve yani daha ileri dönük, daha güçlü ekran kartlarına gelecekte darboğaz yapmama ihtimali daha olası...
Yine aynı hataya düşüyorsunuz. Size tek önerim, işlemci kullanımını gösteren açık kaynak yazılımları incelemeniz. Çekirdek sayısı fazla olan işlemcide kullanım düşük olur. 32 çekirdekli bir sunucu işlemcisi kullandığınızda %5-10 görebilirsiniz fakat bu durum yeterli olduğu anlamına gelmiyor.

@Asım Demir şey bende 1600 var ama sayılır mı?:p Ondan önce bir süre 6700k bulunduran sistem de kullanmıştım. 2 hafta kadar benim değildi zaten.
@Asım Demir çekirdeklerin tek tek kullanımlarına dayanarak söylüyorum ben, ortalama kullanıma göre değil. Ki yakında o kullanılmayan çekirdekler de kullanılmaya başlanacak. Şu an benim ekstra 4 izleğim diğerleri kadar kullanılmıyor. ROTR ama hem Ryzen optimizeli hem de DX 12 destekli bir oyun onda o çekirdeklerin de %50'lere kadar çıktığını görüyorum, daha fazlasına gerek yok zaten ekran kartından dolayı.

@Asım Demir şey bende 1600 var ama sayılır mı? Ondan önce bir süre 6700K bulunduran sistem de kullanmıştım. 2 hafta kadar benim değildi zaten.
İki işlemci karşılaştırılacaksa tabii ki. Ama araya FX serisi falan girerse, tecrübe edilmeden yorum yapılmamalı söylediğim gibi.
Ryzen 7 1700 ve 1800X bulunduran 2 sistem kullandım 1'er hafta, kendi sistemimde de i7 6700K var.
Tecrübe etmeden benim de yorum yapmam yanlış.
Anlatmak istediğim bu. "Şu işlemcinin şu kadar çekirdeği var, kullanımı ondan şu kadar düşük" gibi bir terim gerçeği yansıtmıyor. Her ne kadar diğerinden performanslı olsa da...

Gerçekten kaç yaşındasın?
Bu soru yenilen / cevaplayacak bir şey bulamayan kişilerin en çok kullandığı soru. Sen ''AMD en iyi firma ondan iyi yok'' olarak tartışırken, ben ''İki firmanın da iyi yanları ve kötü yanları var'' olarak tartışıyorum. Burda senin yaptığın daha çocukça bir hareket.

Kimse AMD en iyi firma olarak tartışmıyor. Burada kimse eski nesil Athlon'ları falan da savunmuyor. Merak etmeyin düzgün konuşup objektif bakmayı bilen tek kişi siz değilsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar öyle yorumlar yapıyorsunuz ki i7 7700K alınca sistem çöp olacakmış gibi anlaşılıyor. Her iki tarafta olan seçim de pişman etmeyecektir. Ryzen sistemler ise yeni olduklarından dolayı bir miktar uğraş gerektirebilir. Bununla birlikte Intel sistem kullanıcıları genel anlamda daha memnunlar.

FX konusuna gelirsek FX-6300, 750 Ti'a bile %100 yeterli gelmeyebiliyor yer yer. Bu nedenle boşuna karşılaştırma yapmayın.

Konu sistem toplama konusu olduğundan ilgisiz mesajlara yer verilmeyecektir. Gerekli tüm cevaplar verildi işlemci konusunda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı