DiarrheaBird
Hectopat
Anlamadı!
Az önce NJ Tech kanalının güvenilir kaynak olduğunu ispatladım. Yani bu kanaldan istediğini atayım bari, çok heyecanlandın.
1. Bu konunun hiçbir yerinde overclockla ilgili konuşulmadı. Overclockla ilgili konuşulmayan yerde işlemci tartışılıyorsa stock halleriyle ilgili konuşulur. AMD'nin daha iyi overclock yapmasıyla ilgili de bir şey demeyeceğim. Hiçbir zaman overclocklu bir Intel, overclocklu bir Ryzen'a karşı daha iyi olduğunu iddia etmedim.
2. Stock halleriyle olan karşılaştırmada da YİNE başka bir işlemci. i7 6800K ile ilgili değil i7 7700K ile ilgili konuşuyoruz. Ve o kanaldan da baktım, emin olmak için başka kanallardan da baktım 1080p'nin üstünde bir çözünürlükte 1700x stock haliyle i7 7700K'nın biraz önünde ama fiyat bakımından ise i7 7700K daha ucuz (30-40$ civarı Amazon'a göre). Araştırmayı 1080p dışında yapmamam (yakında 1080p monitör alacağım için biraz psikolojiden dolayı farketmeden yönelmem) benim hatam kabul ediyorum. Ama en son cümlelerimdeki gerçeği de değiştirmiyor. i7 7700K 1080p çözünürlükte çok rahat yeniyor ama 1440p ve 2160p çözünürlüklerde genellikle 3-5 en fazla (o kadar da yaygın değil) 10-11 FPS farkla Ryzen 7 1700x yeniyor ama az durumda 10-11 fps genellikle 3-5 FPS için 30-40$ fazla vermek bence gereksiz.
Afedersin de hangi yerde render vb. işler konusunda Intel'i savundum? Şu ana kadar Ryzen'ı savunduğum 2 mesajım da iş konusundaydı.Gerçi yazılım dalı var birde! Neymiş Intel pahalıymış, çünkü yazılım vs. vs.