i7 7700K ve GTX 1070 sistem toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Seninle daha fazla uğraşmayacağım. Ne idüğü belirsiz testleri koyuyor sonra "arada 50 fePeSe" fark var diyor. @Jira @Nazım Paşa @Cihatinan @Bayram Şenakar @GCN
Kardeşim güncel dedin 2 haftaki önceki benchmarkı attım. 5 ay önceki benchmarktan daha fazla farkı var ama o 5 ay öncekinde 10-15 FPS fark var. Sana kanıtlar sundum, istersen sen git YouTube'dan bak tüm benchmarklarda yendiğini görürsün. Fanboyizm is strong in this one.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncel diye ne idüğü belirsiz bir test attın. Burada fanboy sen oluyorsun. Bu arada 7700K'nın ısınma sorunu hakkında bilgin yok herhalde?
Sen o zaman ''ne idüğü belli olan'' bir test at. Sen bana 1 Ryzen'ın yendiği benchmark at ben sana 20 Intel'in yendiği benchmark atiyim.
Edit: Güzel mantık ''eğer benim dediğim değilse ve güncelse ne idüğü belli değildir.''

:dur: PC başına geçip gerekli cevabı vereceğim. Zaten ben de başka bir konuda(başlık) ama aynı konuda cevap hazırdı ve bu yüzden @Silinen üye 'i tuzağa düşürdüm. Anlamış olacak ki konuyu kilitledi. O konuda konuyu guya başka yöne çekmişim. Tam aksine Ryzen'ın oyun performansını ispatlamak üzereydim. Ben boş delil sunmam ispatlarım. Bu ispatıma da kimse karşı çıkmaz. Çıkarsa da burada üye olmaması gerekir. Technopat ve TeknoSeyir gibi son derece ne idüğü "belirli" kaynaklara da artık güvenirsiniz. Neyse şu an işten eve yolculuk sırasındayım, az sabır edin.

Sizi bu karara yönlendiren neydi peki? AMD'nin geçmişteki başarısızlıkları? Yoksa YouTube görünen oyun testlerinde Intel'e göre biraz daha geride kalması?
AMD'nin eski nesil işlemcileri de o zamanlar çok iyiydi, ancak zamanın işlemcisi değildi. Neden? Çünkü çoklu çekirdek o zamanlar önemsenmiyordu.

Emircan, o PSU'yu daha önceden hiç görmedim. Markasını da duymadım ama o fiyata 80+ Platinum!? İyiymiş :D
FSP, Super Flower ve Seasonic dünyanın bir numaralı PSU üreticileridir.

2-3 FPS fark mı? 10-20 FPS var hele GTA V'te 30-40 FPS farkına çıkıyor. Hani anlarım fanboysundur ama gözle çok rahat görülen bir şeyi de reddetme.
Edit: Far Cry Primal'da 40-50FPS, Shadow of Mordor'da 40FPS civarı farklar var. Bunlar ''ama Ryzen ucuz'' bahanesi kullanılabilecek farklar değil.
Sizin dediğiniz şey 2 - 3 ay öncesine kadar doğruydu, ancak ve ancak gerek oyun optimizasyonları gerekse de BIOS güncellemeleri ile bu aradaki fark kapatıldı, Ryzen öne geçti. İnternet üzerinde birçok taraflı test yapıldı Intel'in lehine olarak. Bunları dikkate almayın ve en güncel testleri örnek alıp ona göre seçiminizi yapın. Ayrıca önemli olan şu an sadece FPS değil, CPU kullanımı. Çünkü şuan Intel testlerde %90'larda gezerken Ryzen %40'larda geziyor. Peki oyunun öbür serisinde CPU yeterli olabilecek mi acaba. Kim bilir belki %100'e ulaşıp FPS Drop'u yaşanacak?

Boşa nefesinizi tüketip Ryzen'ı ispatlamaya çalışmayın. Evet, yakın geçmişte Ryzen daha az FPS veriyordu, ama bu fark sanıldığı gibi devasa değildi. Artık 2 FPS bile fark yok. Sadece birkaç optimize sorunlu oyunlar hariç. Ancak o oyunlarda da sadece 7600K ve 7700K gibi Intel işlemciler biraz daha fazla FPS veriyor, diğer Intel işlemcilerin bir kısmı, hatta çoğu neredeyse Ryzen ile aynı tek çekirdek performansına sahip. Ayrıca 7700K'yı referans alarak, tüm Intel işlemcilerin sanki tüm Ryzen işlemcilerden çok daha tek çekirdek performansı varmış gibi algılamayın.

İlgili konuyu merak edenler için: Ryzen 1700 vs i7 6700K

Size ödev vereyim. Bu video gerçekleri yansıtmıyor ve videoda yanlış olan şey nedir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bu mesaj bile tartışmaya girmemek için yeterli.
''Oyun için Intel'den şaşma'' ile ''Intel'den şaşma'' arasında büyük fark var. Lütfen sadece işinize gelen yanları almayın. İş konusunda (render, 3D Manipulation vb.) AMD'nin Intel'e göre çok daha üstün olduğunu önceki mesajlarımdan birinde söylemiştim. Intel tek çekirdek performansında daha üstün işlemciler yapıyor. ''İş için AMD'den şaşmayın. Oyun için Intel'den şaşmayın.'' cümlesi benim düşüncelerimi çok iyi ifade eden bir cümle. Ama büyük ihtimal ile yine ''Intel'den şaşmayın'' kısmını alacaksınız bu sebepten dolayı neden yazmak için emek harcadığımı bilmiyorum.

Boşa nefesinizi tüketip Ryzen'ı ispatlamaya çalışmayın. Evet, yakın geçmişte Ryzen daha az FPS veriyordu, ama bu fark sanıldığı gibi devasa değildi. Artık 2 FPS bile fark yok. Sadece birkaç optimize sorunlu oyunlar hariç. Ancak o oyunlarda da sadece 7600K ve 7700K gibi Intel işlemciler biraz daha fazla FPS veriyor, diğer Intel işlemcilerin bir kısmı, hatta çoğu neredeyse Ryzen ile aynı tek çekirdek performansına sahip. Ayrıca 7700K'yı referans alarak, tüm Intel işlemcilerin sanki tüm Ryzen işlemcilerden çok daha tek çekirdek performansı varmış gibi algılamayın.

İlgili konuyu merak edenler için: Ryzen 1700 vs i7 6700K

Size ödev vereyim. Bu video gerçekleri yansıtmıyor ve videoda yanlış olan şey nedir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Niye herhangi bir benchmark videosu atmıyorsunuz ''i7 7700k vs Ryzen 7 1800x'' hakkında? Yoksa YouTube'daki TÜM benchmark videoları yalancı mı? ''i7 7700k vs Ryzen 7 1800x'' konusuna gelince niye şuana kadar karşılaştığım tüm AMD hayranları aynı tepkiyi veriyor? Niye hiçbiri ''i7 7700k vs Ryzen 7 1800x'' konusunda Ryzen'ın üstün olduğuna dair bir kanıt at(a)mıyor?

@GCN her şeyi açıklamış zaten. 50 FPS fark var diye sallayan sizsiniz, bu durumda RX 560 kullanırken oyunu açmaması gerek değil mi?
@GCN maalesef artık moderatörler bizim mesajları siliyor, kendi cevaplarını yazıp bize hakaret ettikten sonra konuyu kilitliyorlar. Yaşasın özgürlük!
Tabii ki kanıt atınca uydurmuş oluyorum. Çok güzel mantıkta gidiyorsun. Videoyu izleyebilirsin. Attığım video 2 hafta önce yapılmış bir benchmark videosu. ''i7 7700k vs Ryzen 7 1800x'' konusu hakkında bulabildiğim en yakın video. Diğer videolar genellikle 2-5 ay arasında bir zaman diliminde ve onları atınca ''Güncel bir benchmark'a bak.'' cevabını alıyorum. Güncel bir benchmark atınca da ''Ne olduğu belirsiz bir kaynağa mı inanıyorsun?'' cevabını alıyorum.

Lütfen bir tartışma yaparken yanınızda kanıt bulunsun. Bu işler sadece söylemekle olmayan işler. Lütfen benchmarklarla tartışın, sözler ile değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce "ısınma turu yapalım" ki kabiliyetiniz gelişsin.
1.jpg

Şimdi 1500X neden 2 FPS az vermiş derler. Test eski ve o zamanlardaki optimize daha zayıftı.

@Silinen üye Gel buraya gel, öğren. Özellikle sen!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı