i7 7700K ve GTX 1080 Ti Sistem oyuna girince kendini kapatıyor

Savitar

Hectopat
Daha fazla  
Bazı arkadaşlar bana CPU'nun kendini korumaya aldığını ve bilgisayarı kapatıp yeniden başlattığını söylediler.

Ben MSI Afterburner açtığımda 70 dereceyi bile görmediği halde sanki ısınıyormuş gibi sıvı soğutmanın fanları devreye girip sesli bir şekilde çalışıyor. Yani sanki işlemci ısınıyormuş gibi fan hızları yükseliyor daha sonrasında bilgisayar kendini kapatıyor.

Bu CPU kendini korumaya almasını kapatabiliyor muyuz? Çünkü ısınmıyor gözüküyor ama kapatıyor kendini.

Sistem:

Ekran kartı: NVIDIA GTX 1080 Ti (founders Edition)
İşlemci: i7 7700K
RAM'ler: Corsair Vengeance LPX X2 X8(16 GB RAM)
Anakart: MSI Z270 GAMING PRO Carbon
Sıvı soğutma: Gamepower ıceberg 240 RGB CPU sıvı soğutma
Power Supply: Corsair CX750M 750W 80+ Bronze

Önceden de aynı PSU vardı fakat bizim burada bir sorun oldu ve yüksek voltaj geldi, Power yandı. Ben de yeni Power aldım, yeni Power alırken dedim bir de yeni sıvı soğutma alayım. Yani şu an kullandığım sıvı soğutma " Gamepower ıceberg 240 RGB CPU sıvı soğutma " fakat önceden Corsair H45'i kullanıyordum.

Bazı arkadaşlar Power kaldırmıyor diyor ama şöyle bir şey var. Fornite, smite gibi oyunları açarken CS:GO açtıktan 1 dk içinde bilgisayarı kapatıyor ve dediğim gibi sanki ısınıyormuş gibi fanları son hızda çalıştırıyor, sesi yükseliyor fanların.

MSI Z270 GAMING PRO CARBON Intel Z270 Soket 1151 DDR4 3800MHz(O.C.) Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Sorun anakartın PCI slotunda büyük ihtimal ekran kartını çıkarın anakarttan görüntü almayı deneyin

Evet pompa CPU-1 fanında. Sıvı soğutmanın fanları da anakartın altında bir fan pinine takılı.
Evet arkadaşlar sorun çözüldü sanırım. CS:GO girince fanlar hızlanıyordu, şimdi normal çalışıyor. Sorun şuymuş.

CPU_FAN yazan yere pompayı takmışım ve System fanlarından birinede sıvı soğutmanın fanını takmışım. haliyle CPU'fanı çalışmadı algılayıp PC kendini kapatıyordu. @Göktun kardeşim, çok teşekkür ediyorum CPU Fan'ı sorduğun için. Sayende sorun çözüldü. Allah razı olsun kardeşim.
Başkan düzeldi sandım ama bir süre sonra tekrar kendini kapattı ya. Neyi yanlış yapmış olabilirim acaba? Her şey tıkır tıkır çalışıyor gösteriyor. Yok mu bilgisayarın hatalı olduğu yerleri gösteren, bir program ölçüm şeyi falan?

. anakart dan görüntüyü almayı denedinmi
Veya farklı bir anakart deneyin

Veya farklı bir anakart deneyin
Windowsun event kısmından errors a girersen sıkıntının kaynağını görürsün eğer bi sıkıntı gözükmüyorsa yüzde yüz PSU da sıkıntı var demektir ayrıca bios a baktınızmı işlemci kendini kaç derecede kapatsın kısmına

Evet anakart'dan görüntü alabiliyorum ekran kartındanda alabiliyorum Windows Event kısmında errors nerde tam olarak bide bios dan nasıl bakıcaz işlemci kendini kaç derecede kapatsın ayarı ?

Evet anakart'dan görüntü alabiliyorum ekran kartındanda alabiliyorum Windows Event kısmında errors nerde tam olarak bide bios dan nasıl bakıcaz işlemci kendini kaç derecede kapatsın ayarı ?
Ordan bakmana gerek yok windows simgesimin üzerine sağ tık yapıp aygıt yöneticisinden bak sorunlu donanımlar ünlemle belirtilir

hiç bir ünlem gözükmüyor hepsi sorunsuz bir şekilde çalışıyor aygıt yöneticisinden baktığımda ama olay günlüğü yani senin söylediğin yere baktığımda 3350 tane sorun algılanmış gözüküyor.

Hata çıkması normal ama bilgisayarı kendi kendine öyle kapatmaz power supply niz ısınıyormu? Çünkü belli bir sıcaklığı geçrikten sonra PSU kendini kapatır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…