i7 7700K ve GTX 1080Ti sistem oyunda restart atma sorunu

Independenta

Hectopat
Daha fazla  
Eski sistemimi sattım, elimde sadece kasa ve Thermaltake Toughpower 850W PSU kaldı.
Yeni sistem olarak i7-7700K, Hyper 212X Soğutucu, Asus Z270E anakart, 64 GB RAM ( 4 X Gskill Trident Z 16 GB), 4K Samsung 28" monitör aldım.

Windows 10 Creators Update kurulu. Driverlerin tamamı güncel ve temiz kurulum yapıldı.
1 x SSD, 4 x Sata HDD kasa içerisinde. Ayrıca 2 x Sata HDD, USB'den docking station ile bağlı. Kasa içerisinde 3 x 14 cm fan mevcut.

Windows/Office/İnternet kullanımında hiçbir sorun yok. 3DMark'ın benchmarklarında da bir sorun olmadı.
Ancak bazı oyunları Ultra (4K) ayarlarda oynamak istediğimde, oyununa göre belli bir noktada - veya - herhangi bir aşamada kendini resetliyor. Herhangi bir mavi ekran hatası olmadan. Dump dosyası vs. de oluşturmuyor.
Mesela, Assasin's Creed Unity'de, Ultra ayarlarda bu resetleme olduktan sonra, oyunu tekrar açtığımda görüntü ayarları Ultra-Very High-High-Low gibi seçeneklerden otomatik olarak High'a geliyor, High'de iken sorun yok, ama Very High'e getirsem bile mutlaka resetliyor. Batman Arkham Knight'da oyun içi videolarda, Mafia III oyununda da herhangi bir aşamada resetliyor kendini. Fakat Forza Horizon 3, Outlast 2 gibi oyunlarda saatlerce Ultra ayarlarda oynamama rağmen neredeyse sadece 1-2 kere resetleme oldu.
Resetlenen oyunlarda, Ultra ayarlarda CPU ısısı 60 dereceyi geçmiyor.

Bu resetlemeler sonrasında Olay Görüntüleyici'de, (70368744177664),(2) - Kernel 41 hata kodunu veriyor...

Fayda etmeyenler :
*Prefetch / Superfetch kapattım
*nVidia HD Audio'yu deaktif edip - onboard HD Audio'yu aktif ettim. + tam tersini de denedim.

Technopat'taki incelemede ekran kartının 400-420W arası güç sarf ettiğini görünce, acaba PSU yetersiz mi kalıyor diye düşünüyorum. Borca girip Corsair HX1200 almayı düşünüyorum ama aldıktan sonra sorun devam ederse ne yapacağımı bilemiyorum. Bilgisayarı desktopta 3 gün boyunca açık da bıraktım, herhangi bir kapanma olmadı ama oyunlarda durum bu yazdığım şekilde.

Fikirlerinizi ve önerilerinizi rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler. Şimdi gönül rahatlığı ile PSU alabilmeniz gerek. Ödünç olarak alabileceğiniz PSU falan var mıdır acaba? Yani daha rahat alınabilir en azından yeni PSU.

Çevremden ödünç olarak alabileceklerim en fazla 450-500W. :( Ama bugün Corsair HX1200 sipariş verdim. Umarım sorun çözülür... Deneyip sonucu yazacağım...

Teşekkürler. Şimdi gönül rahatlığı ile PSU alabilmeniz gerek. Ödünç olarak alabileceğiniz PSU falan var mıdır acaba? Yani daha rahat alınabilir en azından yeni PSU.

Evet, yeni PSU ( Corsair HX1200 ) ile sorun çözüldü...

İşin en ilginç tarafı, HX1200 montajından sonra, Assasin's Creed - Unity'in görüntü seçeneklerinin otomatik olarak Ultra High ve V-Sync ( ON ) olmasıydı.
Eski PSU'da ( Thermaltake Toughpower 850 ) bu seçenek High'da ve V-Sync ( OFF ) idi. En ufak bir yukarı yönlü değişiklik resetlemeye mal oluyordu...

Demek ki bu oyun ( diğer oyunlarda var mıdır bilmem ), aslında sisteme çalıştırabileceği en yüksek seçeneği direkt olarak sunuyor ve resmen limitleri belirliyor.

Onlarca benchmark programını kurup delirmektense, Assasin's Creed - Unity kurup durumu not etmek daha mantıklı imiş demek ki!

HX1200 belki olması gerekenden de yüksek bir PSU ama 80 Plus Platinium olması - açıkça en önemli sebepti. Sorun yaşayan tüm arkadaşlara öneririm...

Evet, yeni PSU ( Corsair HX1200 ) ile sorun çözüldü...

İşin en ilginç tarafı, HX1200 montajından sonra, Assasin's Creed - Unity'in görüntü seçeneklerinin otomatik olarak Ultra High ve V-Sync ( ON ) olmasıydı.
Eski PSU'da ( Thermaltake Toughpower 850 ) bu seçenek High'da ve V-Sync ( OFF ) idi. En ufak bir yukarı yönlü değişiklik resetlemeye mal oluyordu...

Demek ki bu oyun ( diğer oyunlarda var mıdır bilmem ), aslında sisteme çalıştırabileceği en yüksek seçeneği direkt olarak sunuyor ve resmen limitleri belirliyor.

Onlarca benchmark programını kurup delirmektense, Assasin's Creed - Unity kurup durumu not etmek daha mantıklı imiş demek ki!

HX1200 belki olması gerekenden de yüksek bir PSU ama 80 Plus Platinium olması - açıkça en önemli sebepti. Sorun yaşayan tüm arkadaşlara öneririm...
Sevindim. Mistik bir olay gibi gözüküyor ama en basit sebebi crash vermesinden sonra default ayarlara dönüyor olabilir :D Güle güle kullanın, kıskandım. 5 tane 1080 çalıştırabilecek kapasitede :D

Bakalım konuyu hortlatabilecek miyim?
Sistemim imzamdaki gibidir. Mevcut sistemde 7870OC vardı, onu çıkarıp yerine ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING taktım.

War Thunder oyununda "backgrounScale" ayarını açıp oynayınca bilgisayar bir kaç dk. içinde elektrik keserek kapanıyor ve hemen ardından tekrar açılıyor. HX 1200 deneme şansım oldu kapanma olayı olmadı. Buraya kadar sıkıntı yok. Belli ki psu yetmiyor. Fakat imzamdaki 600W psu ile GTA V'i "advanced graphics" altındaki ayarları bile (MSAA falan dahil açtım sonuna kadar) dibine dayayarak 1920x1080 çözünürlükte 5-10 dk. çalıştırdım. 5-10 dk. çünkü 14-15 fps görüyordum. Daha sonra "advanced graphics" altındaki "frame scale" ayarını 2-3 birim kısarak ~40 fps civarında 1 saate yakın oynadım kapanma falan olmadı.

Şimdi sorularım şunlar:
1-Ne kadar full olsa da GTA V 1080p'de bu kadar fps alması normal mi yoksa konudaki gibi psu sebebiyle ekran kartı tam performans veremiyor mu?

2-Mevcut sistem güncelleme yolunda ve @Independenta 'nın kurmuş olduğu sisteme çok benzer bir sistem olacak. Bu doğrultuda denediğim hx 1200'ü 1150TL'ye almalı mıyım yoksa daha uygun fiyatlı bir çözüm tavsiyeniz olur mu? Özellikle bunu soruyorum çünkü FSP 750 önerileri falan alıyorum, doğruysa 500 küsur lira fazladan vermiş olacağım.

Kendi konumda burada.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı