i7 7700k Yüksek Sıcaklık Sorunu

DejaMort

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. GTX 1080 ile beraber 7700k kullanıyorum. 750W PSU'm var. Normalde sorun yok ama oyunlarda işlemcı ısım 80-84-92 arası gıdıp gelıyor sureklı. Önumuzdekı aya sogutucu alabılecegım, sımdılık stok fan takmak zorunda kaldım ıslemcıye. Biliyorum bu ıslemcı ıcın stok fan yetersız ancak onumuzdekı aya kadar ıdare etmem lazım. Bu ısılarda oyun oynamam işlemcıme zarar verır mı? Yanı acılen bı sogutucu mu almam lazım, 1 ay dayanmaz mı?
Ek olarak: GPU ısım da 80-81 arası sabıt kalıyor genelde oyundayken. 1080 ıcın bu degerler normal mı PUBG oyununda?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci ısınız 90 derece ve üstüne çıkıyorsa bu işlemcinizin transistörlerine zarar verir. 7700K'yı stok fanla kullanmak pek mantıklı değil bu şekilde kullanmaya devam etmenizi önermem. Kule tipi bir soğutucu alırsanız ve teknik özellikleri yüksek bir termal macun kullanırsanız sıcaklık konusunda sıkıntı çekmezsiniz. Delid yapılacak en son ama en etkili işlemlerden birisidir.

Grafik kartınız için o dereceler gayet normal. Herhangi bir risk söz konusu değil.

Delied' gerek yok, hele ki daha adam gibi soğutucun yoksa.

Şahsen ben, sıcaklık uğruna 3 senelik garantiyi es geçmem. Zira işlemcilerde bir sıkıntı olduğunda (ki olmaz demeyin, bu yaz başıma geldi) çoğunlukla değişimi yapılıyor.

Yeni ve sağlam bir soğutucu aldıktan sonra sıcaklık sorunu devam ederse, belki delid düşünebilirsiniz, ama şu an gerek yok.

Sıcaklıklar GPU için de, CPU için de yükse. Kasanızda fan yok mu?

Delid yapılacak en son ama en etkili işlemlerden birisidir.
@NESTER34

Delid'in yapılacak son işlem olduğunu her zaman her postumuzda belirtiyoruz. Ayrıca biz delid işlemini çok eskiden beridir öneriyoruz Technopat ekibi yayınladı diye yaygınlaşmadı. Kusura bakmayın ama biz böyle boş yorumlara epey tokuz.

Delid işlemini keyiften önermiyoruz, bir işe yaramayan termal macun kullanan Intel'e anlat bunu. Soğutucu da alamıyormuş, siz ne önerirsiniz peki?

Adam alıcam diyor acil mi, değil mi diye soruyor. Delid videosu yayınlanmadan önce niye önermediniz? Niye çünkü bir haberdiniz sanırım. Boş lafa tahammülüm yok i7 7700 kullanıyorum kule soğutucu ile 50 dereceyi geçtiğini görmedim yük altında. Delid ne zaman gerekir kimler için gerekir onu öğren ilk önce.

Son düzenleyen: Moderatör:
GPU için değerler zarar verecek seviyede olmamakla beraber referans tasarım değilse kartınız sıcak çalışıyor demektir.
CPU için değerler zararlı seviyede böyle kullanmamanızı önermekle beraber Akasa Venom Pico Intel 775/1155/1156/1150/1151 / AM4 RYZEN Fiyatı gibi bir işlemci soğutucuyu idarelik olarak önerebilirim.

Ek olarak kendim 6700 ve 7700 kullandım stok fan ile 65 dereceyi geçmiyordu her ne kadar K sürüm daha çok ısınsa da kasa içi hava sirkülasyonuna bi göz atsanız gayet iyi olur. Bu konuda da önermeler yapabilirim.

Delid ise normal kullanıcıların ihtiyaç duyacağı birşey değil bu sebepten ötürü aklınızdan bile geçirmeyin.

Hiçbirşey yapamıyorum diyorsanız kasanın yan kapağını açıp stok soğutucunun başka birinden emanet alındığını varsayarak yazıyorum çünki K serisinde kutudan çıkmıyor termal macun yenilemesi ve aliminyum blokların tozlardan temizlenmesi işlemini uygulayabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı