i7 870 hız aşırtma

Ben de zamanında bu işlemci ile çok uğraşmış biri olarak söylüyorum bilgin yoksa hiç uğraşma, uğraşıyorsan da 3.8GHz’lerin üstüne çıkmayı deneme. İki anakartımı ve bir PSU’mu çöp ettim 4GHz’e inat ettiğim için :) O zamanın anakartları ve BIOS’u şimdiki kadar anlaşılır ve kolay değil. Youtube’da videolar izlesen de araştırsan herkesin işlemcisi anakartı bir değil sonuçta onlar da stabil çalışan sende çalışmayabiliyor. Bu yüzden kendi değerlerini senin bulman lazım. Bunun için de OC bilginin olması lazım.

Bilmiyorsanız uğraşmayın. 10 yıllık işlemci zaten. Elinizde kalır.
Herkese hızlı yanıtlar için teşekkür ederim. Anakart ve işlemcimi yakın zamanda değiştireceğim zaten. Riske girmek istemem tabii.
Bende de 12 yıllık bir işlemci var. Hız aşırtmayla 3.25 GHz'de kullanıyorum. Voltaj vermeden bir tık hız aşırtma yapabilirsiniz fakat o işlemcinin çarpan kilidi açık mı? Açıksa çarpan kilidiyle oynayın ve C1E fonksiyonunu devre dışı bırakın.
Çarpan kilidinin açık olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Teşekkürler.

Herkese hızlı yanıtlar için teşekkür ederim. Anakart ve işlemcimi yakın zamanda değiştireceğim zaten. Riske girmek istemem tabii.

1.nesili bilmem ama diğer nesillerde K ibaresi oluyor. O işlemciler O.C oluyor.

İlk nesil işlemcilerde çarpan kilidi yok, anakart ve soğutucu iyi ise abanabilirsiniz.

1)Her anakart, hız aşırtma işlemi için uygun olmaya biliyor, anakart modeli belirtiniz.
2)Soğutmanızın iyi olması gerekiyor.
3)Güç kaynağınızın, el verişli olması gerekiyor.

Herhangi bir bilgiye sahip değilseniz, o seri işlemciler için rehberler mevcut, araştırabilirsiniz.
Anakart modelim Gigabyte H55M-D2H
Stok soğutma mevcut. Sorumluluk ben de dediğim gibi.
650W güç kaynağım var.
İnternette videolar var, elinde iyi bir ilk nesil işlemci var. Ortalama bir soğutucu ile rahatlıkla 4ghz'e çıkartabilirsin.
Hız aşırtmayı nasıl yapacağımı siz anlatabilir misiniz?

Son düzenleme:
Anakart modelim Gigabyte H55M-D2H.
Stok soğutma mevcut. Sorumluluk bende dediğim gibi.
650W güç kaynağım var.

Hız aşırtmayı nasıl yapacağımı siz anlatabilir misiniz?

Yapacağın hızaşırtmanın bir farkını göremessin arkadaşlarında dediği gibiyse. En iyisi işlemciyi sürekli Turbo modda kullan. Turbo modda 3.6 oluyor zaten boşver kurcalama.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı