i7 8700 ve GTX 1070/1080 sistem toplama

Alpay K.

Decapat
Listesini yaptığım ve toplamaya karar verdiğim sistem için önerilerinizi merak ediyorum.
  • Kasa - Cooler Master Mastercase Pro 5
  • Anakart - MSI Z370 Gaming M5 Intel Z370 Soket 1151-V.2 DDR4 4000MHz (O.C) Usb 3.1 1300
  • Islemci - Intel Core i7-8700 4.60 GHz 8. Nesil
  • Soğutma - Silver Stone Tundra TD02-E
  • RAM - GSKILL 16GB (2x8GB) SniperX DDR4 3000Mhz CL16 1.35V Dual Kit Ram
  • SSD - Samsung 500GB 970 EVO M.2 Sata
  • HDD - WD 3.5" 1TB Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm
  • Güç Kaynağı - Corsair CX 750W 120mm Fanlı 80+ Bronze Power Supply
Benim listem bu kadar arkadaşlar. Buraya kadar uyumsuzluk veya aynı performansı alabileceğim ama fiyatı bunlardan daha cüzi önerileriniz var mı?
Bu sisteme 8. nesil i5 işlemci kullansak saçma mı olur? Performans olarak ne kadar kayıp yaşarım?
Monitör olarak AOC Agon serisi düşünüyorum fakat fiyatı biraz yüksek henüz net olarak karar veremedim. Tavsiyeleriniz olursa sevinirim.
Ekran kartı GTX 1070-1080 olacak haliyle ama bütçeme göre bakacağım. Bu konuda da tavsiyeleriniz olursa sevinirim.
Hem oyun hem de iş için kullanmak istiyorum. Rhino-Matrix-ZBrush gibi 3D tasarım programları kullanıyorum.
Abartılı, fazla, eksik ve gereksiz gördüğünüz şeyleri yazın lütfen.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
i5 9600K alarak biraz daha bütçe açabilirsiniz. Bu tercihte anakartın güncel BIOS'lu olması gerektiğini de unutmayın.

i5 9600K alarak biraz daha bütçe açabilirsiniz. Bu tercihte anakartın güncel BIOS'lu olması gerektiğini de unutmayın.
Teşekkür ederim. Fikrim değişti fakat performans ve uzun ömürlülük açısından ne kadar feragat etmiş olurum?
Bir kaç sorum daha olacak müsadenle. Bu sisteme 1080 taktığımızı düşünürsek listedeki güç kaynağı yeterli midir?
Son olarak sistemi toplayıp ilk açılışı yapmadan evvel BİOS güncellemesini yapmak gerekir mi? Yoksa ilk açılıştan sonra güncelleyip işlemciyi o şekilde tanımasını mı sağlıyoruz?

i5 9600K uzun süre yetecek bir işlemci. 750W fazlasıyla yeterli, hatta fazla. i5 9600K ve GTX 1080 gibi bir sisteme kaliteli 450W bile yetecekken, kafaya takılmamalı. Bütçe açısından 600W'a çekilebilir.
Z370 alınacaksa, öncesinde BIOS'un güncel olması gerekiyor. Alacağınız yere danışın, çoğu firma güncelleyip gönderiyor.

Aslında mümkün olduğunca kısmaya çalışıyorum. Kasadan vazgeçtim. Ben sizden 240mm radyatör takılabilecek z370 Gaming M5 anakarta uygun kasa önerisi rica edeceğim.
Bahsettiğiniz parçalar için ayırdığım bütçe 1500 TL civarıydı. Fakat arkadaş sağolsun 650W PSU bakıyorum. 240mm radyatöre uygun kasa ve 240mm sıvı soğutma önerisi gerekli :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı