Benim sistemi yazayım. Aldığım sonuçları da yazayım. Belki konuyla ilgili yardımı olabilir.
Kasa:
Silverstone SG13B model kasa,
İşlemci i7 8700K ,
Anakart msi z370i mini itx anakart,
Soğutucu Silverstone Tundra TD03-Lite,
Macun coolermaster mastergel maker nano.
Ram xpm modu hariç herhangi bir overclock işlemi yapmadım. MSI game boost modu kapalı.
Şimdi ben bu ufak kasa ve sistemle, sistem bekleme modundayken AIDA64 CPU sıcaklık verileri 29-31 derece arası geziyor. İnanılmaz soğuk çalışıyor. Buraya kadar her şey güzel. Ama 5dk boyunca AIDA64 sistem stability test yaptığımda (işlemci %100 de çalışıyor) sıcaklıklar 82 derece bandına çıkıyor ve sonra o civarda sabitleniyor. Açıkçası bana biraz fazla geldi.
Tabi benim kasa ufak olduğu için hava sirkülasyonu açısından biraz zor konumdayım. Herhangi bir kasa fanı yok. Kasadaki tek fan radyatörün fanı. Soğutucu tek fanlı radyatör olduğu için biraz yetersiz geliyor olabilir.
Soğutucu fan sesi olarak da test sırasında tam hıza çıktığında gerçekten çok gürültülü oldu. Sitesinde 18-35 desibel denmiş ama bence daha gürültülü çalışıyor. Helikopter sesi gibi acayip gürültü oluyor. Normal bekleme modunda ise idare eder seviyede.