i7 8700K ve GTX 1080Ti Sistem Toplama

Kıtmir

Decapat
Merhaba Technopat Sosyal ailesi,

Yakın zamanda bir sistem toplamayı düşünüyordum, bu süre içerisinde de direk konu açmadım ve biraz araştırarak, aklımda bir fikir oluşmasını istedim.
Kendi kafamda topladığım sistemi izninizle belirtiyorum.
  • İşlemci: Intel Core i7 8700K 3.7GHz İşlemci
  • Anakart: Gigabyte Z370 Aorus Gaming 7 Soket 1151 ATX DDR4 Anakart
  • Ekran Kartı: Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti Aorus PCIe Ekran Kartı
  • Bellek: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz CL16 RAM
  • Harddisk: Seagate Barracuda 2TB SATA3 3.5'' HardDisk
  • SSD: Samsung 970 Evo 250GB 3400/1500 MB/s NVMe M.2 SSD
  • Güç Kaynağı: Corsair RM750x 750W Siyah Güç Kaynağı
Sistem uyumlu mudur? Pek anlamıyorum bu yüzden bilmiyorum.

Güç kaynağı hakkında,

• Bu güç kaynağı sisteme yeter mi bilmiyorum ama, biraz araştırma yapınca hayli hayli yeteceğini düşündüm.
  • Corsair arkadaşım tarafından önerildi ve güç kaynağı işinde baya iyi olduğunu söyledi bu yüzden tercih ettim (İlk FSP düşünüyordum).

Anakart hakkında,

• Anakartı Gigabyte olarak seçmemin sebebi ise bu modelin içinde bulundurduğu bolluk beni etkiledi fakat, daha iyi dediğiniz bir anakart varsa seve seve önerilere açığım.

Ekran kartı hakkında,

• Ekran kartını ne yalan söyleyeyim markacılığım yoktur fakat, anakartı da bu model almam mı beni etkiledi bilemiyorum. Sistemde iki kardeş olsun bari dedim ama, ekran kartında da daha iyi olduğunu düşündüğünüz bir marka ya da model varsa önerilerinizi bekliyorum.

Kasa ve monitör hakkında,

• Ayrıca, kasa ve monitör olayında kafam çok ama çok karışık, bu tarz sistemin sığabileceği, rahat hava akışı sağlayabileceği bir kasa önerisinde bulunursanız çok ama çok sevinirim.
  • Monitör olayında ise 4K değil, 2K 144 Hz G-Sync bir monitör düşünüyorum, monitör konusunda şuan için 3500 lirayı geçebileceğimi sanmıyorum.

Şimdiden teşekkür ederim umarım, kurallara uygun bir konu açabilmişimdir. :)
Birde eğer anlatımım anlaşılır değilse özür dilerim, ilk defa Türkçeye bu kadar dikkat etmeye çalıştım.

Son düzenleme:
Arkadaşın da dediği gibi x470 anakartlar da 8+4 pin cpu girişi bulunuyor. Ona uygun bir güç kaynağı daha iyi olur.

Bütçeniz var ise kesinlikle Seasonic 750W 80+ Platinum derim. Ömürlük güç kaynağı.
Seasonic PRIME 750W 80+ Platinum Tam Modüler Güç Kaynağı (SSR-750PD)

Daha ekonomik olan bu model de sisteminize uygun.
Seasonic FOCUS PLUS 650W 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı (SSR-650FX)

Samsung 970 Evo 250GB NVMe M.2 SSD üzerinde işletim sistemin ve kurduğun yazılımlar çalışır. Ayrıca AMD Store MI teknolojisi sayesinde bir tane daha SSD kullanarak 2TB mekanik diskin ile birleştirip hızlı ve yüksek kapasiteli bir depolama çözümü de elde edebilirsin.

Toshiba 240GB TR200 Okuma 555MB-Yazma 540MB SATA SSD (THN-TR20Z2400U8)

Senelerdir Gigabyte anakart kullanan biri olarak memnun kalsam da yazılımsal olarak biraz sorunlu ve yavaş geliştiğini düşündüğüm için bu sefer tercihimi Asus dan yana kullanırdım düşüncesindeyim. Yinede kafanızı karıştırmak istemem. Gigabyte iyidir.

ASUS ROG CROSSHAIR VII X470 HERO WIFI AM4 Anakart
Tedarik sürecindeymiş stok olan başka bir yer bakılabilir.
ASUS ROG CROSSHAIR VII HERO WIFI X470 ATX Gaming anakart

Ekran Kartı
Asus GeForce GTX1080Ti ROG Strix OC 11GB GDDR5X 352 Bit Ekran Kartı

Bellek (Anakart maksimum 3466mhz destekliyor) Ben olsam bu sistemi 32GB yapardım.
Corsair 16GB(2*8GB) DDR4 3466MHz CL16 Vengeance RGB Soğutuculu | ITOPYA

Alternatif olarak bellek
GSKILL 16GB (2X8GB) TRIDENT Z RGB LED DDR4 3200Mhz CL16 Dual Kit Ram F4-3200C16D-16GTZR | ITOPYA

Son düzenleme:
Ampere kartların çıkışı hemen köşede
Ne demek istediniz hocam burada anlayamadım.

Bu Prime Day'i inceledim biraz Black Friday tarzı bir şey sanırım Amazonun kendi içinde yaptığı. Geçen hafta 1070Ti siparişi geçtim kalan parçaları toplayacağımda.

Bir de bu siliconlottery'i inceledim biraz mesela : Intel Core i7 8700K @ 5.1GHz Boxed Processor Delidded
demiş 5.1'e boostlayıp denenmiş anlamına mı geliyor? Delid sonuçta garanti dışı siz oradan mı aldınız?

Ne demek istediniz hocam burada anlayamadım.

Bu Prime Day'i inceledim biraz Black Friday tarzı bir şey sanırım Amazonun kendi içinde yaptığı. Geçen hafta 1070Ti siparişi geçtim kalan parçaları toplayacağımda.

Bir de bu siliconlottery'i inceledim biraz mesela : Intel Core i7 8700K @ 5.1GHz Boxed Processor Delidded
demiş 5.1'e boostlayıp denenmiş anlamına mı geliyor? Delid sonuçta garanti dışı siz oradan mı aldınız?
Ampere büyük ihtimalle yeni GeForce serisinin mimarisi olacak. Volta'nin refine edilmiş versiyonu. Ryzen+ gibi. Ben siliconlottery'den alışveriş yapmadım Ryzen sistem kullanıyorum, ancak r/pcmasterrace çok memnun. 5.1Ghz test edilmiş ve garantilenen stabil overclock. Kendileri 1 yıl garanti sunuyorlar ürünlerine.
Biraz haklısın ama biraz.
Oyun içinse neden Intel?
Technopattaki karşılaştırma videosunda görebileceğin gibi pek fark yok.

RGB'ye para yatırmaya gerek yok.
Pek fark stock clock hızlarında yok. Dediğim gibi, siliconlottery.com'dan alınmış bir 8700K 2700X'in bazı oyunlarda 20FPS kadar önüne geçebiliyor. 2700X'te ne siliconlottery.com gibi bir seçeneğimiz var ne de kendimiz overclockla pek şansımız. Ha oyun dışında işler de mi yapılacak? O zaman kesinlikle Ryzen. Ama saf oyun odaklı sistemlerde tek çekirdek performansı daha önemli. PUBG bu yönde git gide de ilerliyor. Rainbow Six Siege'in de CPU kullanımı gayet iyi. Şahsen Ryzen 1800X (3.85GHz 1.35V) kullanıyorum ve 1080 Ti ile Medium-High ayarlarda 1440p'de sabit 144 fps alamamak hoşuma gitmiyor.

Son düzenleme:
G.Skill TridentZ 16GB DDR4 3200Mhz RAM

Bu RAM sizce uyumlu mudur? B-Die listesinde gördüm Corsair bulamadım ve CL14
Uyumludur. Corsair RAM'leri de alabilirsiniz zaten stock clock'ları (garanti edilen hızları diyelim) iyiler genelde. Dediğim gibi B-Die size daha fazla overclock konusunda yardımcı olacak. Bir sisteme bu kadar para yatırınca insan ister istemez o tavşan deliğinin içine giriyor.

Düzenleme: Uzunluca bir liste buldum reddit'te.
r.eddit.com/r/Amd/comments/62vp2g/clearing_up_any_samsung_bdie_confusion_eg_on/

Düzenleme 2: Sanırım Sosyal'de reddit eklentisi var. İlk linki attığımda tüm sayfa o post oldu. r.eddit'ten "."'yı çıkararak girebilirsiniz.

@Kıtmir G.Skill TridentZ RGB Series 16GB DDR4 3200Mhz RAM F4-3200C16D-16GTZR - Nanokatalog bunu alman daha mantıklı.

@SGOkan o sitenin sunduğu 1 senelik garantisi var. Ayrıca o işlemciler daha az sıcaklığa sahip oluyor delid yapılmayanlara göre. Daha iyi OC performansı sunuyor. Sadece o ürünü alıp OC yapmadığında dediğin FPS farkı olmuyor. Onun için OC yapman lazım. Zaten 2700X'e de OC yapabilirsin. Son olarak 20 FPS farkı gösterebileceğin bir kaynak var mı?

@Kıtmir G.Skill TridentZ RGB Series 16GB DDR4 3200Mhz RAM F4-3200C16D-16GTZR - Nanokatalog bunu alman daha mantıklı.

@SGOkan o sitenin sunduğu 1 senelik garantisi var. Ayrıca o işlemciler daha az sıcaklığa sahip oluyor delid yapılmayanlara göre. Daha iyi OC performansı sunuyor. Sadece o ürünü alıp OC yapmadığında dediğin FPS farkı olmuyor. Onun için OC yapman lazım. Zaten 2700X'e de OC yapabilirsin. Son olarak 20 FPS farkı gösterebileceğin bir kaynak var mı?

Benim dediğim modelde CL14, CL ne kadar azsa daha iyi diye biliyorum. Doğru değil midir?
-

Birde PSU konusunda anakarta uyumlu, güvenilir bir model var mıdır? RM750X fiyatları civarında.

Öncelikle şunu söyleyeyim, 2700X'in pek de OC potansiyeli yok. Bilmiyorum BIOS güncellemeleriyle değişti mi iş ama JayzTwoCents ve der8auer çıkış zamanında böyle yorum yapmıştı. Tekrar söylüyorum, önerdiğim işlemci zaten delid ve overclock yapılmış olan. 8700K zaten kutudan çıktığı gibi içindeki TIM yüzünden vasat termallere sahip. Ryzen CPU'larda IHS lehimli çipe.

youtube.com/watch?v=QodySRuIQFo
Stok 8700K ile farkı. Üstüne 2700X ile aralarındaki 6-7 FPS'i de eklersen dediğime çıkıyor. Ha bütün oyunlarda bu kadar fark görülür mü? Sanmam.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı