I7 8700K ve GTX 960 Sistem GTA V ve PUBG'de Anlık Takılma Sorunu

burak352352

Kilopat
Katılım
18 Eylül 2016
Mesajlar
31
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
GTA 5'te ve PUBG'de araba sürerken, oyunda anlık donmalar yaşıyorum.

Sistem özelliklerim:

  • Intel(R) Core(TM) i7-8700K CPU @ 3.70GHz
  • Kingston HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 RAM
  • MSI GTX960 GAMING GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX12
  • Seagate 1TB 3.5 7200RPM Sata 3.0 NCQ 64Mb Sabit Disk ST1000DM003
  • SSD yok
Acaba, sıkıntı RAM'de mi yoksa HDD'de mi?





 
Takılma sorunu benim gördüğüm ve yaşadığım kadarıyla dar boğazdan dolayı oluyor fakat işlemci mi ekran kartını yoksa ekran kartı mı işlemciyi dar boğaz ediyor o kadar net bir bilgim olmadığı için bir şey söyleyemem. Bende 1050Ti ve APU 7870K varken aynı sorun vardı i3 6100 aldım sorun %90 oranında düzeldi. Senin işlemcin gayet iyi olduğu için sanırım sorun ekran kartının yetersiz olmasında diyebilirim. Bir de şöyle bir şey var PUBG aşırı RAM kullanan bir oyun 8GB yetmiyor oyuna. GTA V ise orijinal değilse böyle bir sorunla karşılaşman olası.
 
ekran kartı neden yetersiz olsunki medium high ayarlarda rahat 70-80 fps veriyor en düşük bi de ve sadece araba sürerken oluyor bu sorun karakter durduğu zaman bir sıkıntı yok ben hdd yerine ssdye geçmem gerektiğini düşünüyorum
 
ekran kartı neden yetersiz olsunki medium high ayarlarda rahat 70-80 fps veriyor en düşük bi de ve sadece araba sürerken oluyor bu sorun karakter durduğu zaman bir sıkıntı yok ben hdd yerine ssdye geçmem gerektiğini düşünüyorum
İnan ki oyunun açılmasının hızlılığı haricinde bir farkı olmuyor. Harddiskin 10 yıllık falansa haklı olabilirsin tabi. Ekran kartı olabilir diyemem kesin olarak fakat Ram'leri 2133'te kullandığından emin olmalısın. Bir de 8GB RAM cidden Pubg için yeterli değil. Normal oynarken FPS normal olur ama iş hızlı render'lamaya geldiği zaman RAM'in eksikliğini hissettirir.
 
Bana göre RAM yetersiz kalıyor. Bunu yardımcı programlar kullanarak öğrenebilirsin arkaya aç örneğin tam takılma olduğu anda ram kullanımına bak kesinlikle o anda 8i geçiyordur.
 
Burak araba sürerken genelde oluyor demişsin. Bu ne demek yani hızlı gidiyorsun ve çevredeki grafikler daha hızlı işlenmeye çalışıyor burda da ram normal zamanda belki 6-7 gb kullanıyor olabilir ama hızlı sahneler aktığı anda 8 üstüne çıkıyordur.
 
İşlemcin fazlasıyla güçlü, ekran kartın gayet yeterli darboğaz falan yok. Yaşadığın sorunun 2 sebebi var.

İlki RAM sıkıntısı. 8 GB RAM çoğu oyun için fazlasıyla yeterlidir ama PUBG için yetersiz kalabiliyor. 16 GB kullanırsan birazcık rahatlarsın.

İkinci sorun tamamen oyun. PUBG böyle sorunların sık yaşandığı bir oyun. Düzeltilmesi gerekse de düzeltilmiyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı