i7 8750H ve RTX 2060 %100 CPU kullanımı

jon snow

Hectopat
Katılım
19 Temmuz 2014
Mesajlar
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Oncelikle buna benzer bir kac baslik var ama hic birinde problemin cozuldugu soylenmiyor. Umarim bu baslikta buluruz.

Problem Battlefield 5'e girdigim zaman CPU'nun %100 cikmasi ve tahminime gore bundan kaynakli FPS dusmesi (Ultra'da oynadigim oyunu neredeyse Easy'de 30-50 FPS'de oynamamdan bahsediyorum.). CPU problemini baska oyunlarda gormedim ama bilgisayarda Battlefield 5 gibi performans isteyen baska oyun yok.

Ekran karti driveri, islemcinin driveri guncel ve birkac defa silip bastan yukledim.

Yabanci kaynaklardan buldugum iddia edilen bir cozum yolu Windows'u bastan kurmak. Ama bu secenek benim icin fazlasiyla ugrastirici olacagi icin en son secenek olarak yapmayi dusunuyorum (belki birilerine yardimci olur).

Sistem bilgileri:
Ekran karti: NVIDIA RTX 2060 6 GB.
Islemci: i7-8750H.
RAM: 16 GB.
512 GB SSD.

@Recep Baltaş
Recep abi yillardir izledigim ve bir cok problemimi cozen biri olarak, bu onemli karari almadan once senin de yorumunu da alirsam memnun olurum.
 
@midgardian simdi fark ettigim ayri bir olayda ayarlari Ultra'ya aldigim zaman ve Low'da oynadigimda aldigim FPS neredeyse ayni.
CPU 90 derece, GPU 73 derece.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot (51).png
    Screenshot (51).png
    356,5 KB · Görüntüleme: 33
Bahsettiğim biraz aşağıdaki gibi bir şey aslında. Gönderdiğin görsele göre işlemci turbo frekansa çıkmıyor gibi ama emin olmak lazım.
PUBG afterburner.png
 
Yüksek performans Modunda ve şarjda oynuyorsunuz doğru mudur? Yüksek performans'ta ise ayarlardan en düşük işlemci kullanımını %95, en yükseği de %95 yapabilir misiniz?
 
@midgardian kullandigin programin adini yazar misin onu indirip kontrol edelim. Oyunu alta aldigim zaman frekans hizi dusuyor olabilir.

@Pwieh evet yuksek performans modu ve sarjda oynuyorum. Ayarlardan bahsettigin seyi nasil yapacagimi aciklarsan denemek isterim.

@-Jwol- laptopu alali daha 1 yil olmadi, o yuzden gerek duymadim. Macunda problem oldugunu dusunmuyorum.
 
İşlemci bariz şekilde düşük frekansta çalışıyor. Turbo modda çok çekirdek frekansı 3800'lere kadar rahat şekilde çıkabilir. Mevsimi de düşününce ısı değeri biraz fazla yüksek. Yaz aylarında uzun süreler kullanım ile birlikte 90 dereceler olası, bugün için yüksek. Diğer oyunlarda da 90 dereceler görünüyor mu? Biosta falan bir kısıtlama olabilir. Bios güncellemesi var mı bakmak iyi olur. Isı sorununa dair bir bakım da iyi olabilir. Intel'in programı ile Undervolt yaparak sonuca bak bir istersen. Termal bakım en iyi çözüm yine de.

Isıya bağlı bir nedense aşağıdaki başlıktaki adımlar ile sonuç alınabilir.


Eğer çözüm olmazsa eski bir Windows sürümü denenebilir. 1709 gibi.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı