i7 9700K / 1070 Ti CS:GO FPS düşmesi

uNERREICH7

Kilopat
Katılım
16 Haziran 2016
Mesajlar
10
Yer
Manisa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese selam. Sistemimi yenileyeli yaklaşık 1 sene oldu, fakat 2 aydır inanılmaz drop yiyorum. Normal şartlarda 5V5 modunda averaj 450FPS alıyorum fakat sık sık FPS 100 civarına, hatta bugün 80'lere kadar düştüğünü gördüm.

Sistemim;

ROG STRIX Z390H GAMING Anakart
i7 9700K 3.60/4.60 / Hyper 212 Evo Tower Soğutucu
GTX 1070 Ti 8 GB 256Bit Ekran Kartı
32 GB Corsair 3200MHz 2x16 GB RAM
750W 80+ PSU
120GB / 240GB SSD ve 500+300GB SSD Mevcut

Çözüm denemelerim;

  • Öncelikle sıcaklık, oyunda ve yük altındayken; işlemci 60/70, ekran kartı ise 40/50 derece civarlarında. Her ihtimali göz önünde bulundurarak termal macunumu da yeniledim.
  • BIOS'umu son sürümüne güncelledim.
  • CS'yi olduğu gibi silip diğer SSD'me yükledim.
  • Anakartın üzerindeki jumper bilgisayarı topladığım günden beridir aktif, işlemcim standart 4.60GHz olarak çalışıyor. TurboBoost ile 4.90'ı görüyor. Bir ihtimal rahatlatmak için jumperı kapatıp standart modunda kullandım ve yine çözüm olmadı.
  • Her seferinde belki kafam dalgındır deyip emin olmak için defalarca format attım ve titizlikle son sürüm sürücüleri yükledim. Windows 10 kullanıyorum bu arada birkaç senedir? Bir kaç kez format attığım için hem güncellemeleri kapatıp, hem de tüm güncellemeleri yükleyip denedim.
  • Yukarıda belirtmiştim ama termal macun değişikliklerini yaparken tüm bilgisayarı komple elden geçirip temizledim ki, sıcaklık problemim yok.

Artık aklıma bir şey gelmiyor, CS:GO'nun yanı sıra DayZ ve CoD: Warzone'da oynuyorum. Bu oyunlarda herhangi bir problem yaşamıyorum, her iki oyunda da neredeyse 200FPS ve drop yemiyorum. Sorun ne olabilir, nereyi atladım. Bi' yardımcı olun yav.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyundan kaynaklı olamaz hocam. i7 9750H ve GTX 1660 Ti ile bile 130-140 fps alıyorum ultra ayarlarda. Arkadaşın bilgisayarının farklı bir sorunu olmalı.
Ryzen 5 2600 ve RX 570 ile ben en yüksek ayarlarda 180-200 FPS görüyorum rekabetçi maçta. Topluluk girersem oyuncu sayısına bağlı olarak 130-140'lara düşüyor.

O zaman sizin sistemde de bir sıkıntı var sizin söyleminize göre.
 
Öncelikle iyi akşamlar. Konun tamamen CS ve GTX 1070 TI arası uyumsuzluk olduğunu düşünüyorum. Bu durumun çok benzeri bende de mevcut. 160-400 FPS arası dalgalanma var. Sürekli güncel tutuyorum PC yi buna rağmen böyle.
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 2700x
B450 Tomahawk
GTX 1070 TI
2*16 3000 MHz
480GB SSD
 
Grafik ayarları ne şekilde? Oyuna güncellemeler geliyor sürekli. Performans sorunları olabilir belki. Oyundan kaynaklı da olabilir.

Oyuna başladığım yıllardan beridir hiç değiştirmedim. Oyundaki ayarlarım, 1024x768, All Low.

Oyundan kaynaklı, arkadaşlarımın yarısında ve bende bu drop sorunu var. Ama anlık droplar, sizdeki anlık değilse sıkıntı var.

Bu arada droplar bazen oluyor, her zaman böyle değil, olmaması gereken yerlerde olduğunda, anlık drop bazen önümdekini vuramadığımda maçın kaderini dahi değiştirebiliyor, problem tam olarak bu.

CS:GO'yu yeni bir steam hesabı açıp orada da deneyebilir misiniz? Belki herhangi bir kişisel ayar bozuyordur.

Denedim üstad, zaten öyle enteresan ayarlar kullanmıyorum.

Öncelikle iyi akşamlar. Konun tamamen CS ve GTX 1070 TI arası uyumsuzluk olduğunu düşünüyorum.

Böyle birşey olamaz.
Az önce bi' test ettim komple, sonuç şöyle çıktı. İşin kısası ram ve işlemciden tam performans alamıyorum sanırım.

 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı