i7-9700K İşlemciye Nasıl Overclock Yapılır?

hani hepsinin çalıştıgından eminim markete gidiyorum normalde ugraşmıcaktım yazmıcaktımda açtım programı gelince ss atıcam oyalanacam hatta ne kadar sürerse artık başka test istersende ugraşamam artık he diyip geçecem
eve geldim bizimkiler boşa çalışıyor oglum diye pc yi kapatmış baştan başlattım inşallah deger bu kadar beklemeye ugraşa

çok uzun testlerde performansın düştügünü gördüm ama oyunlarda bu kadar düşecegini sanmıyorum çünki epeyidir kullanmaktayım
i7 9700k her türlü 5.2 ghz cıkar cıkamayanlar için gerisi sizde Bu attıgımda iyi bir sogutucusu olmayan arkadaşlar için 2. ekranda bios ları veriyorum voltları düşük çok iyi olmasada idare eder bi sogutucu varsa yeterli olur
biostan düşük voltage larla 5.2 cıkın bunun olacagını düşünüyorum olmuyosa buda servise felan gönderin parçaları çin den almadıysanız
yapabilecegimi yaptım artık baska konulara geçiyorum
Neyse ya gerçekten anlaşamıyoruz.

5.2 GHZ'a zaten çıkar da hatta 5.5 GHZ'da çıkar ama sağlam bir anakart şart.

Diyorum ki Prime95 açıkken çekirdek değerlerini ve sıcaklıkları atın, testi 10-15 DK çalıştırın.
Hiçbir anlamı olmayan BIOS ve Cinebench görseli atıp duruyorsunuz.

Ben sisteme zarar vermesin diye yardımcı olmak amacıyla açtım ama bana bir şey kanıtlamaya çalışıyorsunuz.

Siz bilirsiniz, konuyu kapatıyorum. Umarım yakmazsınız anakart ya da işlemciyi.

oyun oynarken video atarım bi ara bakarsın

resim attım oyun içi 2. ekranı gene acık unutmusum
gerçi açtım kapadım sıcaklıklar azsa ondan dır uzun süre kullanımda 60-70 dereceleri görüyor
paylaşmıcaktım her işlemci aynı çalışmaz diye ama belki yaparsın diye fikrimi degiştirdim al veriyorum bozulursa beni suçlama

öncelikle 5.2 dene stabiliteyi yakaladıysan 5.4 deneyebilirsin ama bence önce 5.3 yap

overclock da tek tek de verebilirsin cekirdek güclerini eger mesela 5.5 e cıkamadın diyelim nedeni 8 çekirdekden birinin gücü 5.4 de bitiyorsa 5.5 tüm çekirdeklerle çıkamazsın bunun için tek tek voltaj verip her çekirdegide görmen lazım anladınmı pek sanmıyom

eger pek bilgin yoksa iyi bi anlayan pc ciye götür her türlü 5.4 gibi degerleri görür en kötü ihtimal beta bios felan kurdun diyelim 5.2 gene görür zaten işlemcin 4.9 kendi gücü lütfen :D saçmalamayın
tek çekirdek gücü bile müthiş bi işlemciden bahsediyoruz
umarım yardımcı olmuşumdur dogru yaparsında sorun çıkmaz
Ayarlarını paylaştığın için teşekkür ederim.Kendi fikrimi belirtmek gerekirse pek sağlıklı bulmadığım için denemeyeceğim. msi ın oc rehberindeki ayarları kullanıyorum, sanada kullanmanı öneririm .Fotoğraf harici cpu ratio mode:fixed mode oc mode:explore olarak ayarlı msi rehberinde de bu şekildeydi. kendim voltaj verdiğimde düşük bir voltaj değerine ulaşamadım çip konusunda şanslı değildim. auto modda voltajım.anakart kendi voltaj veriyor gayet sağlıklı bir şekilde çalışıyorrehberdede önerilen her işlemcinin isteyeceği voltaj değerinin farklı olması yani daha düşük değerlerde çalıştırabilirsiniz tavsiyem 1.3v ile başlamanız. kaç ghz hış aşırtacaksanız ring ratio 3x düşük olmalı.Dileyen tekrar rehbere buradan ulaşabilir.

Dosya Ekleri

• intel-9th-14.jpg
    intel-9th-14.jpg
    68 KB · Görüntüleme: 108
Ayarlarını paylaştığın için teşekkür ederim.Kendi fikrimi belirtmek gerekirse pek sağlıklı bulmadığım için denemeyeceğim. msi ın oc rehberindeki ayarları kullanıyorum, sanada kullanmanı öneririm .Fotoğraf harici cpu ratio mode:fixed mode oc mode:explore olarak ayarlı msi rehberinde de bu şekildeydi. kendim voltaj verdiğimde düşük bir voltaj değerine ulaşamadım çip konusunda şanslı değildim. auto modda voltajım.anakart kendi voltaj veriyor gayet sağlıklı bir şekilde çalışıyorrehberdede önerilen her işlemcinin isteyeceği voltaj değerinin farklı olması yani daha düşük değerlerde çalıştırabilirsiniz tavsiyem 1.3v ile başlamanız. kaç ghz hış aşırtacaksanız ring ratio 3x düşük olmalı.Dileyen tekrar rehbere buradan ulaşabilir.
Otomatik OC hiç sağlıklı bir şey değil, tavsiye etmem. Anakartın daha düşük voltaj vermesi pek mümkün değil. Diyelim ki öyle bir şey oldu o voltaj değerini manuel olarak verdiğinizde de stabil çalışması gerek.

Otomatik OC hiç sağlıklı bir şey değil, tavsiye etmem. Anakartın daha düşük voltaj vermesi pek mümkün değil. Diyelim ki öyle bir şey oldu o voltaj değerini manuel olarak verdiğinizde de stabil çalışması gerek.
Evet otomatik voltaj vermesi herkes için doğru değil ama bunlar test edilmiş değerlere göre veriliyor yani en kötü ihtimal düşünülmüş. Bunu msi da belirtiyor zaten bende denedim zaten voltajları 1.32v 4.9 ghz çalıştırabildim sadece 1.32 dediğimde 1.37 e kadar spike atıyor auto moda aldığımda ise 1.32v max 1.36v spike atıyor yani elimdeki işlemci vasat olduğu için benim için en sağlıklısı bu oldu 5.0 ghz için denediğimde ise 1.36v 1.40 ın üstüne çıkıyor ki bu istediğim birşey değil 4.9 ghz için bile değerlerim sınırdayken 5.0 ghz itmek pek sağlıklı bulmadım ısı yükseliyor ve genel olarak 1.35v üstüne çıkmak istemiyorum tabiki elimdeki işlemci daha iyi olsaydı kendim voltaj vererek oc yapmak isterdim. Yani auto voltaj vermek iyi değildir gibi bir genelleme yapmak doğru değil.
Diyelim ki öyle bir şey oldu o voltaj değerini manuel olarak verdiğinizde de stabil çalışması gerek.
Evet ama anakart kadar ince tutturamadım ayarları bir tık altına düştüğümde bile prime95 de 45. dakkada hata aldım bundan sonra auto da bıraktım voltajı.

o c zaten risk demektir madem bu kadar kıyamıyorsunuz yok şunu geçmeyim bu voltu geçmeyim diyosanız oc yapmayın oc demek anakart isterse yansın demektir işlemciye zaten istesede zarar veremez ki ben kolay kolay bozulacagınıda sanmıyorum stabiliteyi tutturunca sorunsuz
o c siz bile yabana atılacak bi işlemci deyil standart kullanmanızı öneririm madem kıyamıyorsunuz yanında yatın 😂
bu arada çok fazla amd fanlarını mod yapmışlar durmadan 1 günlük ban atıyorlar bişey diyemiyoruz
Bakın ban yemeden bişe dicem bu kardeşime dizdigim pc işyerinde olan evde i9 9900k rtx 2080ti gaming x trio kullanıyorum yemin ediyorum performans felan herşeyi aynı i7 9700k rtx 2080 gaming x trio stock düşürünce bile biri söylemese karıştırırsın öle diyim
bide ekran kartını ventus yada gtx eski bişe taktıysan performans bekleme oc kurtarmaz

Son düzenleyen: Moderatör:
o c zaten risk demektir madem bu kadar kıyamıyorsunuz yok şunu geçmeyim bu voltu geçmeyim diyosanız oc yapmayın oc demek anakart isterse yansın demektir işlemciye zaten istesede zarar veremez ki ben kolay kolay bozulacagınıda sanmıyorum stabiliteyi tutturunca sorunsuz
o c siz bile yabana atılacak bi işlemci deyil standart kullanmanızı öneririm madem kıyamıyorsunuz yanında yatın 😂
bu arada çok fazla amd fanlarını mod yapmışlar durmadan 1 günlük ban atıyorlar bişey diyemiyoruz
Bakın ban yemeden bişe dicem bu kardeşime dizdigim pc işyerinde olan evde i9 9900k rtx 2080ti gaming x trio kullanıyorum yemin ediyorum performans felan herşeyi aynı i7 9700k rtx 2080 gaming x trio stock düşürünce bile biri söylemese karıştırırsın öle diyim
bide ekran kartını ventus yada gtx eski bişe taktıysan performans bekleme oc kurtarmaz
Oc yaptığınız işlemci 60 sn prime95te smal fft ye dayanamaz diye düşünüyorum ayrıca bilinçsiz oc stabiliteyi bozar performans arttırıcam derken performansınız düşer.

valla arkadaşım ben memlunum sen gtx ekran kartı varken elinde neden oc yapıyorsun onu anlamadım bu işlemci zaten oc siz 2080ti full besliyor ben keyfi oc atıyorum :)
şu şekilde 7.0 olsa ne yazar :D gündelik kullanılmadıkdan sonra
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

valla arkadaşım ben memlunum sen gtx ekran kartı varken elinde neden oc yapıyorsun onu anlamadım bu işlemci zaten oc siz 2080ti full besliyor ben keyfi oc atıyorum :)
şu şekilde 7.0 olsa ne yazar :D gündelik kullanılmadıkdan sonra
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cevap yazmaya bile üşendim açıkçası forum üyesi dogant ın cevabını kopyala yapıştır yaptım Dosya ekinede ufak bir prime95 testi bıraktım. iyi forumlar.
Neyse ya gerçekten anlaşamıyoruz.

5.2 GHZ'a zaten çıkar da hatta 5.5 GHZ'da çıkar ama sağlam bir anakart şart.

Diyorum ki Prime95 açıkken çekirdek değerlerini ve sıcaklıkları atın, testi 10-15 DK çalıştırın.
Hiçbir anlamı olmayan BIOS ve Cinebench görseli atıp duruyorsunuz.

Ben sisteme zarar vermesin diye yardımcı olmak amacıyla açtım ama bana bir şey kanıtlamaya çalışıyorsunuz.

Siz bilirsiniz, konuyu kapatıyorum. Umarım yakmazsınız anakart ya da işlemciyi.

Dosya Ekleri

• 445be0879294c658a69e03c3bbec6b74.jpeg
    445be0879294c658a69e03c3bbec6b74.jpeg
    249,5 KB · Görüntüleme: 100
alev aldı yanıyor yanıyor itfayeyi arayınız 😂😂😂😂 2 volt fazla geldi
üretici firma zaten belirli testlerde üretiliyor enfazla kapanır veya mavi ekran verir ne sanıyorsun acaba itfayeyi arayın yanıyörrr 😂😂😂😂
gel senle bi anlaşma yapalım kücük bi kac volt daha fazla vererek 5.0 yap bişey olursa bana yaz ben telefisini yolluyacam sana iyimi :) daha ne diyim

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaptığım oc nin ayarlarını ve deneyimlerimi paylaşıyorum arkadaşlar.
Test;
En son testim öncesinde,prime95 v29.8(non avx) smal fft 8 saat testi geçti,sonrasında asus real bench kullandım 8 saat bunuda geçti.prime95 v29.8 blend (non avx) bunda ise 1 saat sonra donup kaldı ekranım 1.3 v idim buraya kadar. testler sonrasında 1.31v yapıp aşağıda belirttiğim testi yaptım stabil olduğumu düşünüyorum.
Prime95 v29.8 blend mode(non-avx) 8 hour passed. Max 86c
My pc specs;
Cpu: Intel® Core™ i7-9700K Processor (12M Cache, up to 4.90 GHz)
-Cpu Cooler: Hydro Series™ H115i PRO RGB 280mm Liquid
-Mobo: MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON AC Intel Z390 1151 DDR4 4400MHz(O.C.) RGB
-Memory Kit: VENGEANCE® RGB PRO 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3200MHz C16 — White
-Psu: RMx White Series™ RM750x — 750 Watt 80 PLUS® Gold Certified Fully Modular
-Case: NZXT H500i Black Tempered Glass RGB Smart ATX
My bios settings;
Cpu ratio ve ring ratio arasında 3x fark olmalı 50 ratio için 47 ring ratio olması gerektiği öneriliyor msi rehberinde Vcore da şans işi cpu dan cpu ya değişiyor yinede kendi ayarlarımı eksiksiz paylaştım.
Xmp: on
Oc mode: expert
Cpu ratio: 49
Cpu ring ratio: 46
Vcore: 1.31v
Cpu ratio mode: fixed mode
Cpu ratio voltage: override mode
Cpu loadline calibration: mode 4(msi rehberinde mode3 düz çizgi olarak gösteriyor fakat yanıltıyor orada biostan baktığımda düz çizgi benim anakartımda mode 4 idi sizde düz olana göre seçebilirsiniz.)
İntel c-state: disable

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı