i7 9700K RTX 3080 ''0xffff800e557d80c0'' Hatası

thejovenn

Yoctopat
Daha fazla  
Bilgisayarım hangi oyunu oynarsam oynayayım kısa bir süre sonra ekranı donup kapanıyor. Bir süre ses gelmeye devam ediyor. Verdiği hata kodu ise 0xffff800e557d80c0. Fikirlerinizi bekliyorum, iyi forumlar.

Sistem özellikleri:
- İntel i7 9700k
- Asus TUF Z390M-Pro Gaming (Wi-Fi)
- Corsair Hydro h100x 240mm Sıvı Soğutma Kiti
- Corsair 32GB (4x8) Vengeance Pro 3200mHz CL16
- Gigabyte RTX 3080 Gaming OC
- Corsair RM850x 80+ Gold Full Modüler Güç Kaynağı

Hocam iyi de darboğaz olması hata vermesini gerektirmiyor ki? Dünyanın en güçsüz işlemcisine RTX 4090 taksanız çalışır.

Hocam iyi de darboğaz olması hata vermesini gerektirmiyor ki? Dünyanın en güçsüz işlemcisine RTX 4090 taksanız çalışır.
Evet, haklısın. Hatayı göz ardı ederek direkt olarak teknik özelliklere odaklanmışım ve ondan kaynaklı olabileceğini düşünmüşüm, yanılmış olabilirim.

Arkadaş bilgisiz, öğrenmeye de açık değil. i7 9700k'yı 9.nesil i3 i5 sanıyor herhalde polemiğe girmeye gerek yok zaman kaybı.
intel işlemcileri i3 i5 diye sınıflandırman bu konuda ne kadar komik bir bilgi dağarcığın olduğunu kanıtlıyor yine. Asıl senle bu kadar vakit kaybettiğim için ben kendime acıyorum.

İnternete bottleneck calculator yazıp oradaki bilgelere inanan birinin sağ sola tavsiye vermesi de ironikmiş baya. Darboğaz hata vermeye sebep olmaz uydurmayı bırakın isterseniz.

Arkadaşlar ek olarak 2k 144hz monitör kullanıyorum, 1080p 165hz de kullanıyorum. Problemim şu anlık fps ya da darboğaz değil. Oyun açtığımda yük bindiğinde bilgisayar kapanıyor. Şu anlık undervolt yaparak kullanıyorum ama ileri süreçler için yardım lazım tabii ki.

YouTube'da 9700K RTX 3080 diye aratırsanız darboğaz yapmadığını görürsünüz. 9700KF kullanıyorum RTX 2070 ile. İmkanım olunca RTX 3080 veya dengi kart alacağımdan araştırdım bol bol.

Undervolt'u neye yapıyorsunuz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…