i7 9700K ve RTX 3080 düşük FPS

Systematic

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba.

Arkadaşlar aynı sistem üzerinde 1080 Ti ekran kartımı 3080 ile upgrade ettim. Amacım oynadığım competitive FPS oyunlarında 1080P 240Hz monitörümün hakkını vermekti. 1080 Ti ile bazı oyunlarda 200 üzerine çıkamıyordum Low ayarlarda bile. Şimdi ki testlerimde yeni kartımla yine çıkamıyorum. Bazı arkadaslar GPU kullanımı düşük kalıyor demişti bende öyle bir sorun yok.

Ayrıca lütfen bana 2K veya 4K monitöre geçmelisin demeyin çünkü 1080P 360Hz monitör çıkarmakta büyük firmalar en iyi kartlar 360 FPS vermeyecekse neden çıkıyor bu Hertz'li makineler. Hiçbir eski model 1080P kartları o FPS'leri mümkün degil göremez. Lütfen o kart 1080P'ye uygun değil tavsiyeleri yapmayalım. Çünkü ben 2K 160 FPS veya 4K 120 FPS oynamak istemiyorum. 1K 300 FPS oynamak istiyorum. Darboğaz kısmına gelirsek de uyumluluklarını ölçer siteler var donanımların kesinlikle herhangi bir problemleri yok.

-XMP2 açık RAM hızlarında sıkıntı yok.
-Anakart BIOS'um güncel.
- Eski driveri güvenli Mod'da silip yeni ekran kartının driverini temiz kurulum yaptım.
-Windows 10 içinde Game bar vs FPS düşürebilecek bütün eklentiler kapalı.
-Oynadığım oyunlarda Afterburner ila baktıgımda GPU kullanımı (%65 %85 arası) ve CPU kullanım oranlarında sorun yok. Isınma sorunu vs kesinlikle yok. Güçlü şekilde çalışıyor kart.

240 Hz, 360 Hz gibi monitörlerin üretilme amacı E-Spor oyunlarına yönelik. Cyberpunk 2077 gibi bir oyunda 360 FPS alabileceğini mi düşünüyorsun? 4 tane RTX 3090 tak yine o FPS'yi alamazsın.
Cyberpunk 2077 Competitive mi ? Rica ediyorum benim bahsettiğim oyunlar bunlar değil. Apex,Warzone,Pubg.

Öncelikle kartım Rtx 3080. 3090 değil.

9700k 3080 besliyemiyor diyorsaniz size burda sorunsuz beslediği ile alakalı 10 sayfa kaynak atabilirim.

Artı -1 Eksi
O zaman sizin yapmanız gereken o youtube kanallarından öneri almak olacak. Bunca kişiye inanmıyorsunuz madem. Muhtemelen siz şimdi o saydığınız oyunlarda grafikleride full low ayarlara alıyorsunuzdur iyice darboğaz olsun diye.

Gerçekten dalga geçiyor gibisiniz. Konuda belirtmesine rağmen aynı mesajı yazmaya gelmişsiniz. Böyle yazarak herhangi bir yardımınız dokunmuyor haberiniz olsun.
FPS yükseltmek için RAM'lerin ve işlemcinin hızı önemli. Biraz overclock işine yarayabilir.
8700K ile otomatik frekansta 200 FPS civarı oynadığım Valorant, işlemciyi boost frekansına manuel sabitlediğimde 300 FPS civarında çalışıyor.

Overclock tavsiyenizi yapacağım. Manuel sabitlemeyi de yapıcam. Sadece sizden tavsiye geldi. Diğer arkadaslar malesef sadece darboğaz tartışmalarına girip her hangi bir yardımda bulunmadı. -Teşekkür ediyorum
-Cyberpunkta ultra ayarlarda ray tracing'i kapatıp dlss maximum perfomarmance getirince 100fps+ görmeye başladım. Benchmark ve youtube da gördüğüm kaynaklarda ki tam dogru rakam yani.

-Wow Shadowlands de ise en üst düzey ayarda directx 12 yi 11 yapınca 200+ fps leri görmeye başladım. Şu anda sıkıntılı oyunlar Warzone ve Apex ve Cs go.

cs go 150 fps almam gereken 400+ | Kullanım yüzdeleri (gpu %50 cpu %30 )
apex 170 fps almam gereken 250+ | Kullanım yüzdeleri ( gpu %85 cpu %70 )
warzone 100 fps almam gereken 150+ | Kullanım yüzdeleri ( gpu kullanım %95 cpu %85 )
Up

Artı -3 Eksi
Yukarıdaki arkadaşlar darboğaz yaptığını defalarca kez belirtmiş, sadece düşürebilirsiniz bu darboğazı, bunun için İşlemciye ve RAM'e overclock yapın manuel olarak. Tüm sistem özelliklerinizi yazar mısınız? Bir de neye göre bu FPS değerlerini almanız gerektiğini düşünüyorsunuz? Bir kaynak gösterir misiniz?

Çözdüklerimi yazayım tekrar:

Cyperbunk 1080P her şey Ultra 100-150 FPS arası alıyorum. (Ray Tracing kapattım ve DLSS maximum performance getirdim çözüldü)

WoW shadowlands de ise Graphics 10 her şey Ultra 200 FPS'leri görmeye başladım. Oyun içi DirectX12'yi DirectX11 yaparak sadece.

Apex Legends'de oyunu silip tekrar yüklemek sorunu çözdü 200-240 arası alıyorum.

Çözemediklerim:

CS:GO: 300+ almam gerekirken 150 200'lerde sürünüyor.
Warzone: 200+ almam gerekirken 100'lerde sürünüyor ( kullanım oranları: GPU %98 CPU %85 )

Çözemediklerimle ilgili aşağıdaki linklerde FPS'ler yer alıyor.

Bu linkin 4:25 dakikasında Warzone FPS listesi işlemcilere göre yer alıyor.

Core i7 All Generations (From 1st to 10th) | RTX 3080 10GB PC Gameplay Tested - YouTube

Bu linkin 2:39 dakikasında CS:GO FPS yer alıyor.

CS:GO | RTX 3080 | i7 10700k | 4k | 1440p | 1080p | Benchmark - YouTube

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…