i7 9700K Voltaj Düşürme

Daha fazla  
9700K ile stress testi yaptığımda %100 yük altında 45 W geçmiyor ve 3.6 GHz hızında kalıyor. OC yok BIOS'tan herhangi bir tuning yok normal modda. Fast tuning yaptığımda 4.7 GHz oluyor. Stress testi veya benchmark testine soktuğumda voltaj 150 değerlerini görüyor işlemci 100 derece sıcaklıkta thermal throttling oluyor. Memory stress testinde ise 60 W geçmiyor. Bildiğim kadarıyla 95 W ile 4.9 GHz hızına çıkabiliyor. OC yapmadan yani 95 W geçmeden ve çok ısınma sorunu yaşamadan nasıl 4.9 GHz hızında kullanabilirim?

97.PNG
Ekran s.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Stress testi veya benchmark testine soktuğumda voltaj 150 değerlerini görüyor işlemci 100 derece sıcaklıkta thermal throttling oluyor.
150'den kastınız nedir? Güçten mi bahsediyorsunuz voltajdan mı? Bir yanlış anlaşılma var.
Ayrıca yazılım kullanmanızı önermiyorum. BIOS üzerinden yapın ayarları.
Turbo Boost açıkken 1.250 voltaj değeri ile deneyin. Stabil olmazsa 0.010 artırarak adım adım deneyin.

150'den kastınız nedir? Güçten mi bahsediyorsunuz voltajdan mı? Bir yanlış anlaşılma var.
Ayrıca yazılım kullanmanızı önermiyorum. BIOS üzerinden yapın ayarları.
Turbo Boost açıkken 1.250 voltaj değeri ile deneyin. Stabil olmazsa 0.010 artırarak adım adım deneyin.
150 dediğim package TDP. Şu anda farklı bir yol ile sorunumu çözdüm diyebilirim fakat sistemimde yaşadığım başka bir sıkıntı var. 144 Hz üstüne çıkınca oynanamayacak şekilde takılmalar. Yardımcı olabilirseniz sevinirim: 144 FPS Üstüne Çıktığında Kasma - Technopat Sosyal

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı