1.3 Multijet Doblo 3 bin devirde motor ışığı yakıyor

Rexsus

Hectopat
Daha fazla  
Aracım 1.3 Multijet Doblo 2006 model aracım calısıyor ve gidiyor. Herhangi bir sorun yok gibi ama araçla devir çevirmeye başladığım zaman 3 bin devire gelince hafif bir tekleme oluyor ve motor ışığı yakıp araç kendini korumaya alıyor. 3 bin deviri geçmiyor. Bunun sorunu nedir?

Dpf tıkanmıs olabilir hocam. 2016 1.3 Doblo'da yaşadım bunu

Sorun her şey olabilir buraya konu açmakla vakit kaybedeceğine, ciddi masraflarla uğraşmamak için ustaya götürün aracı.

Ustaya götürdüm zaten yarın tekrar çağırdı enjektorlere bakılacak dedi bende sorunun orada olduğunu dusunmediğimden bir danışayım dedim.

Aracım 1.3 Multijet Doblo 2006 model aracım calısıyor ve gidiyor. Herhangi bir sorun yok gibi ama araçla devir çevirmeye başladığım zaman 3 bin devire gelince hafif bir tekleme oluyor ve motor ışığı yakıp araç kendini korumaya alıyor. 3 bin deviri geçmiyor. Bunun sorunu nedir?

Akıllara ilk DPF gelebilir ama benim aklıma basit sensör civataları geliyor. Krank kasnağının orada bulunan sensör civatalarının gevşemesi bile bu soruna yol açabilir. Kapsamlı bir elektronik aksam denetimi yaptırmanız gerekiyor.

Net bir şey demek zor. İyi usta artık bulmak çok zorlaşmaya başladı, içinize sinmez ise başka ustalara da muhakkak gösterin. Bazılarının tespit edemediklerini, başka ustalar net şekilde tespit edebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı