i7 9750H 98 derece oluyor

Hooiser

Hectopat
Selamlar, bugün Warframe oynamak için oyuna girdiğimde (bilgisayar başından kalkmadan 12-13.saatim) garip bir şekilde FPS droplarıyla karşılaştım. (Normalde böyle durumlar başıma gelmez) dedim oyuna yeni Update geldi herhalde bug falan vardır sonra bir anda artmaya başladı hemen Alt Tab çekip MSI Afterburner'ı açtım ve bir anda öküze döndüm ekranda CPU sıcaklığı 96-100 arası gidip geliyordu konu oluşturmak için SS aldım kaydettim ve şu an bilgisayarı 20 dk dinlenirdikten sonra buradayım. Garip bir şekilde GPU ve CPU kullanımı %40'larda ama işlemci ağlıyor gibi bilgisayarı 6 ay önce termal macun yenilemeden temizlemiştim ama yine de termal macun sürülü (98 dereceye çıkarcak bir bahane olduğunu düşünmüyorum) ve GPU sıcaklığı 70 derecelerdeydi. (Resimde gözükecektir) aklımda birkaç soru var;
1- Sensör arızası (hiç mantıklı gelmiyor)
2- Yanlışlıkla overclock yapmam (yapsaydım haberim olurdu ve işlemci zaten 3.5 3.7 GHz aralarında.)
3-Programı yanlış kurmam (yine hiç mantıklı gelmiyor).
4-Fan çıkışlarının kapalı olması (buna özen gösteririm hatta laptop un alt kısmına birkaç şey eklerim daha iyi hava alsın. (Zaten öyle olsaydı tahminimce GPU'da yüksek derecelerde olurdu.
5-En mantıklı seçenek bilgisayarı dinlendirmeden kullanmam geliyor çünkü genelde geceleri dizi izlerken uyuya kalırım ve sabah PC hala açık olur. (Yine 98 derecelik bir bahane olduğunu düşünmüyorum)
6-Oyunda hata olması bildiğim kadarıyla bazı oyunlarda böyle sorunlar oluyor ve belirsiz bir şekilde bazı işlemciler bazı oyunlarda çok ısınıyor. (Bu en mantıklısı gibi duruyor.)
Not: Bilgisayar 2019 Ekim'de alınmıştır 6 ayda bir temizliyorum, önümüzdeki günlerde yine temizlemeyi düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• unknown (1).png
    unknown (1).png
    1,3 MB · Görüntüleme: 116
4.1 GHZ üstünde değildi 3.8-4.0 arasındaydı yarın bilgisayarın içini açacağım kayda değer birşey görürsem burada da paylaşırım. Hemde diğer insanlara ısınma konusunda da yardımcı olur diye düşünüyorum çünkü normal bir sıcaklık olduğu düşünmüyorum(anlık stresle görev yöneticisinden bakmıştım)

Normal. 9300H kullanıyorum genelde 95 civarı geziniyor ağır yükte. 4.0 Ghz sabit çalışıyor ve bir performans kaybı yok. Throttling yapmıyorsa sorun yoktur, yine de içiniz rahat etmezse UV yapabilirsiniz.

Son kez warframe girip 40 50 dk oynadıktan sonra sıcaklık değerlerini 91 derece gördüm diğer değerler resimde (Yarın bilgisayarı açma ve temizleme kararımdan dönmüyorum.)
Not: Resim boyut sınırlamalarından dolayı kırpılmıştır.

Dosya Ekleri

• test1.png
    test1.png
    686,5 KB · Görüntüleme: 76
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı