Çözüldü i7 9750H işlemci 0.78 GHz'de sabit kaldı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Toprak S

Centipat
Daha fazla  
Merhaba ben laptop kullanıcısıyım ve bu aralar oyun oynarken işlemcimin hızı 0.78 GHz de takılı kalıyor ve bir süre sonra düzeliyor ısısını kontrol ediyorum 60 derece çıkıyor hep olmuyor ama oyunun ortasında bir anda olunca FPS'im düşüyor ve bilgisayarım kasıyor bilenler yardımcı olursa sevinirim.

İşlemci: i7 9750H.

Çözüm
Tanrıya şükür düşündüğüm şeymiş. Kurtulmaya hazır mısınız?

ThrottleStop ana ekranında sol tarafta BD PROCHOT yazıyor. Onu kapatın hocam. Tiki kaldırın. Düzelmesi gerekiyor.
Thermal Throttling olabilir. Laptopta o işlemciyi kullandığınızı düşününce ısınması normal kalıyor. ThrottleStop yükleyin. Arkaplana alıp oyuna girin. Oyundan çıktıktan sonra ThrottleStop Limits sekmesini bize atın.

Hocam 60 derecede throttle olacağını pek sanmıyorum eğer işlemciyse.

Hocam 60 derecede throttle olacağını pek sanmıyorum eğer işlemciyse.
Oyunda 60 derece olduğunu sanmıyorum zaten. Laptoplar oyundan çıktığı anda devasa bir ısı farkı ortaya koyuyor. Benimki 80'den 58'e düşüyor bir anda. Arkadaş da eğer oyundan çıktıktan sonra baktıysa normal. Oyundayken MSI Afterburner ile sıcaklıkları açmış olup, yine de 60 yazıyorsa işte o zaman haklısınız.

Bu arada oyundan çıktıktan sonra mı direkt frekansa bakıyorsun? Ya da alt tab atıp mı bakıyorsun?
Öyle olursa Max VR Voltage limitine takılabilir ve frekansların düşebilir. En iyi frekansları MSI Afterburner ile ekranın bir yerine koyup gözlemlersiniz.

Hocam her şey için teşekkürler fakat bunun sebebi ısımıdır ben quick cpu diye bir uygulama kullanıyorum genelde 0.78 Ghz de kalınca oraya bakıyordum işlemci voltunda büyük bir düşüş oluyor

Hocam her şey için teşekkürler fakat bunun sebebi ısımıdır ben quick cpu diye bir uygulama kullanıyorum genelde 0.78 Ghz de kalınca oraya bakıyordum işlemci voltunda büyük bir düşüş oluyor
Az çok anladım.
Şuradaki sorularıma cevap verir misin? Oyunda MSI Afterburner gibi bir programla bakmıyorsan biraz daha farklı şeyler denemeliyiz. ThrottleStop'u yüklemediysen ve Limits sekmesini oyun sonucu paylaşmazsan sebebi tam olarak anlayamayız.

Throttle setup şimdi yüklendi ne yapmam gerek
Throttle setup şimdi yüklendi ne yapmam gerek
Ve evet oyundan çıktıktan sonra baktım ısıya

ThrottleStop şimdi yüklendi ne yapmam gerek?
ThrottleStop yükledikten sonra oyunlara alta alma tuşuna basıp oyunlarınıza girin. Ardından oyundan çıktıktan sonra Limits sekmesini bizlerle paylaşın.

Oyunu tavsiyem bi' 15 dakika kadar oynayın.

Limits sekmesi şuradadır:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…