Çözüldü i7 9750H işlemci 0.78 GHz'de sabit kaldı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Toprak S

Centipat
Daha fazla  
Merhaba ben laptop kullanıcısıyım ve bu aralar oyun oynarken işlemcimin hızı 0.78 GHz de takılı kalıyor ve bir süre sonra düzeliyor ısısını kontrol ediyorum 60 derece çıkıyor hep olmuyor ama oyunun ortasında bir anda olunca FPS'im düşüyor ve bilgisayarım kasıyor bilenler yardımcı olursa sevinirim.

İşlemci: i7 9750H.

Çözüm
Throttle setup ve limits böyle ve şu an işlemcim 0.78 ghz de çalışıyor

Ve yeni aldığım ve yüklediğim bir oyun f1 2020 biraz oynuyorum 0.78 ghz e düşüyor pc mi kapatıyorum bir süre düzeliyor sonra tekrar aynısı oluyor
Tanrıya şükür düşündüğüm şeymiş. Kurtulmaya hazır mısınız?

ThrottleStop ana ekranında sol tarafta BD PROCHOT yazıyor. Onu kapatın hocam. Tiki kaldırın. Düzelmesi gerekiyor.
Hocam Undervolt ettiniz mi bu arada?

O attığınız Limit ekranında gösterdiğiniz sorunları direkt olarak görebiliyorum. Kırmızı olanlar limitin devam ettiğini söylüyor. TPL sekmesinin ekran görüntüsünü yollayın.
Hocam TPL Ekranı derken ve undervolt yaptım hocam
Hocam Undervolt ettiniz mi bu arada?

O attığınız Limit ekranında gösterdiğiniz sorunları direkt olarak görebiliyorum. Kırmızı olanlar limitin devam ettiğini söylüyor. TPL sekmesinin ekran görüntüsünü yollayın.
Buyrun Hocam

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (36).png
    Ekran Görüntüsü (36).png
    22 KB · Görüntüleme: 242
Hocam TPL Ekranı derken ve undervolt yaptım hocam

Buyrun Hocam
PL1'deki clamp'i kaldırın ve 100 olarak ayarlayın. PL2'yi de 100 olarak ayarlayın.

Power Limit 4'ü 0 olarak ayarlayın.

SpeedShift'i ise tikleyin.

FIVR ekranında "Disable and Lock Turbo Power Limits" seçeneğini işaretleyin.

Biraz işlerim var. Dönüş yapacağım hocam Undervolt için. FIVR sekmesinin ekran görüntüsünü atar mısınız?

PL1'deki clamp'i kaldırın ve 100 olarak ayarlayın. PL2'yi de 100 olarak ayarlayın.

Biraz işlerim var. Dönüş yapacağım hocam Undervolt için. FIVR sekmesinin ekran görüntüsünü atar mısınız?
Hocam şimdi bilgisayarı kapadım dediklerinizide yapamadım yarın devam edersek çok sevinirim her şey için teşekkürler

Hocam bir de ben sürekli throttle stopu arkaplanda açıkmı bırakacağım

Hocam bir de ben sürekli throttle stopu arkaplanda açıkmı bırakacağım
ThrottleStop'ta BD PROCHOT'u kapattıktan sonra sol altta save butonuna basın. Ardından şu videoya bakın. Bu video her başlangıçta nasıl ThrottleStop'u çalıştıracağınızı anlatıyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ThrottleStop'ta BD PROCHOT'u kapattıktan sonra sol altta save butonuna basın. Ardından şu videoya bakın. Bu video her başlangıçta nasıl ThrottleStop'u çalıştıracağınızı anlatıyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bir de ben sürekli throttlestop tan voltage ayarı yaptıktan sonra kapatıp açınca gidiyor onun bir çözümü varmı yoksa her seferinde yapmalımıyım

Hocam bir de şimdi dediklerinizi yapacağım fakat power limit 4 te 2 seçenek var 2 sinede 0 mı yazmalıyım

Son düzenleme:
Hocam bir de ben sürekli throttlestop tan voltage ayarı yaptıktan sonra kapatıp açınca gidiyor onun bir çözümü varmı yoksa her seferinde yapmalımıyım

Hocam bir de şimdi dediklerinizi yapacağım fakat power limit 4 te 2 seçenek var 2 sinede 0 mı yazmalıyım
Hepsini ayarlayacağız. FIVR sekmesinizi atın. Beraber hemen ayarlarınızı yapalım sonra kaydedip açılışta uygulanacak şekilde ayarlayalım.

Power Limit 4'te sağ taraftaki değiştirilebiliyor. Sağ taraftakini 0 yapınca diğeri de sıfır oluyor.

Hepsini ayarlayacağız. FIVR sekmesinizi atın. Beraber hemen ayarlarınızı yapalım sonra kaydedip açılışta uygulanacak şekilde ayarlayalım.

Power Limit 4'te sağ taraftaki değiştirilebiliyor. Sağ taraftakini 0 yapınca diğeri de sıfır oluyor.
Buyrun Hocam dediklerinizi yaptım fıvr da böyle

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (39).png
    Ekran Görüntüsü (39).png
    36,2 KB · Görüntüleme: 218
Buyrun Hocam dediklerinizi yaptım fıvr da böyle
Ayarlarınızı oldukça beğendim.

Hocam şimdi hani yukarıda birimler var ya (CPU Core, CPU Cache, İntel GPU, iGPU Unslice, System Agent)

CPU Core ve CPU Cache dışındaki tüm birimlere -40'lık bir Undervolt uygulayın.

Tüm birimlere (Oradaki 5 birime de) IccMax artışına gidin. Tüm birimlerin IccMax değerini maksimum değere çıkartın. (255A mı neydi)

Tüm birimlerin IccMax değerini maksimuma aldıktan sonra FIVR sekmesinin en altında sağ kısımda 3 şıklı bir bölüm var. En alttakini seçin. Apply tuşu gelirse Apply olarak işaretleyin. Ardından OK'a basarak çıkın.

TPL sekmenizi de atın bir kontrol edeyim.

BD PROCHOT'un tiki hala açık ve işaretli ise kaldırın. Tüm ayarlarınızı yaptıktan sonra ana ekranda alt bölümde Turn On butonuna tıklayın. Ardından Save butonuna basın.

Bastıktan ve herşeyi kaydettikten sonra yine de bir ekran görüntüsü atın. Gözden kaçırmayalım bir şeyleri.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı