Çözüldü i7 9750H işlemci 0.78 GHz'de sabit kaldı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Toprak S

Centipat
Daha fazla  
Merhaba ben laptop kullanıcısıyım ve bu aralar oyun oynarken işlemcimin hızı 0.78 GHz de takılı kalıyor ve bir süre sonra düzeliyor ısısını kontrol ediyorum 60 derece çıkıyor hep olmuyor ama oyunun ortasında bir anda olunca FPS'im düşüyor ve bilgisayarım kasıyor bilenler yardımcı olursa sevinirim.

İşlemci: i7 9750H.

Çözüm
Throttle setup ve limits böyle ve şu an işlemcim 0.78 ghz de çalışıyor

Ve yeni aldığım ve yüklediğim bir oyun f1 2020 biraz oynuyorum 0.78 ghz e düşüyor pc mi kapatıyorum bir süre düzeliyor sonra tekrar aynısı oluyor
Tanrıya şükür düşündüğüm şeymiş. Kurtulmaya hazır mısınız?

ThrottleStop ana ekranında sol tarafta BD PROCHOT yazıyor. Onu kapatın hocam. Tiki kaldırın. Düzelmesi gerekiyor.
Performans düşüyor dediğiniz İntel Grafikleri mi?

İntel grafikleri pek önemli değil. O yüzden onda güç tasarrufu yapılabilir. Ben öyle kullanıyorum.
Tamam hocam her şey için teşekkürler yine bir şey olursa yazarım tekrardan ilginiz için teşekkürler
Performans düşüyor dediğiniz İntel Grafikleri mi?

İntel grafikleri pek önemli değil. O yüzden onda güç tasarrufu yapılabilir. Ben öyle kullanıyorum.
Hocam oyundayken bi anda siyah ekran alıyorum bilgisayarım bir anda kapanıyor ne yapmalıyım bir sorun varmı hocam
Tamam hocam her şey için teşekkürler yine bir şey olursa yazarım tekrardan ilginiz için teşekkürler

Hocam oyundayken bi anda siyah ekran alıyorum bilgisayarım bir anda kapanıyor ne yapmalıyım bir sorun varmı hocam
Hocam siyah ekran oluyor bir anda pc kapanıyor kendi açıyor

Son düzenleme:

Hocam siyah ekran oluyor bir anda pc kapanıyor kendi açıyor
Hocam İntel Grafikleri öyle yapyıktan sonra mı öyle oldu?

yok hocam ben bişey yapmadım dünde rahat oynuyordum şimdi öyle oluyor

ısıdada bir sorun göremiyorum hocam
Sanırsam bir uyarı veriyor. CPU Core ve Cache'i -140 ayarlayın. Bana FIVR sekmesini atın ardından.

Mavi ekran hatası aldıysanız bu işlemleri yaparken tavsiyem sürücünüzü kaldırın yeniden yükleyin. Nvidia driver'ları mavi ekrandan etkilenebiliyor.

Sanırsam bir uyarı veriyor. CPU Core ve Cache'i -140 ayarlayın. Bana FIVR sekmesini atın ardından.

Mavi ekran hatası aldıysanız bu işlemleri yaparken tavsiyem sürücünüzü kaldırın yeniden yükleyin. Nvidia driver'ları mavi ekrandan etkilenebiliyor.
Hocam dün nvidia driverını güncelledim ama mavi ekran vs. bir şey yok siyah ekran olup kendi direk açıyor

Hocam dün nvidia driverını güncelledim ama mavi ekran vs. bir şey yok siyah ekran olup kendi direk açıyor
Dediklerimi bir deneyin çünkü bu hiç karşılaştığım bir durum değil. Kapatması belki voltajı sıfırlamak için olabilir. Bilgim yok ancak denememiz gereken Undervolt'u bir nebze azaltmak.

buyrun hocam
Dediklerimi bir deneyin çünkü bu hiç karşılaştığım bir durum değil. Kapatması belki voltajı sıfırlamak için olabilir. Bilgim yok ancak denememiz gereken Undervolt'u bir nebze azaltmak.
tamam hocam hemen deniyorum
tamam hocam hemen deniyorum birde -140.6 alıyor onu yapayımmı hocam

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (48).png
    Ekran Görüntüsü (48).png
    36,2 KB · Görüntüleme: 50

Hocam merhaba bende ayni laptobu kullanan biriyim, mavi ekran aldim fakat driveri nasil silecegimi bilmiyorum. Destek olursaniz sevinirim.
Mavi ekrani speedshift epp ayarini actigim zaman ekran dondu ve bir sure sonra mavi ekrani verdi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı