i9-11900K için FurMark testinde 91 derece fazla mıdır?

Hocam o kasaya hangi soğutucuyu takarsanız takın, verim alamayacaksınız zaten. Çünkü kasada hava akışı yok. Stress testi diyorsunuz da hangi platformda yaptınız, hangi ayarlarda yaptınız bu da önemli. Ben işlemci testi için hep prime95 kullanıyorum. Çok zorluyor işlemciyi. Benim işlemcim de 91 dereceye çıkıyor testte bu arada, aramızda kalsın :D :D
Furmark ile yaptım hocam, bir yerden görev yöneticisini de kullandım. 100de 100 gözüküyordu. Hocam, 91 derece de endişe etmek gerekmiyor mu? Absürt bir sıcaklık bence.

ama böyle 81 dereceleri gördüğümde oyun zevkim de kaçıyor.
Bu düşünce şeklini ne kadar erken bırakırsanız o kadar iyi. Kontrol bile etmeyin sıcaklıkları, kafanızdan atın, yapacak bir şey yok. Elinizdekinin keyfine bakın.

Her tarafı kapalı olduğu için ses az oluyordur hem de açık kasalara göre çok az tozlanıyordur, iyi yanından bakın :D

Bu düşünce şeklini ne kadar erken bırakırsanız o kadar iyi. Kontrol bile etmeyin sıcaklıkları, kafanızdan atın, yapacak bir şey yok. Elinizdekinin keyfine bakın.

Her tarafı kapalı olduğu için ses az oluyordur hem de açık kasalara göre çok az tozlanıyordur, iyi yanından bakın :D
Hocam sıcaklıklara bakmadığım zaman korkuyorum. İşlemci falan yanıcak diye korkuyorum. Doğum gününüz kutlu olsun hocam.

Furmark ile yaptım hocam, bir yerden görev yöneticisini de kullandım. 100de 100 gözüküyordu. Hocam, 91 derece de endişe etmek gerekmiyor mu? Absürt bir sıcaklık bence.
Oyun oynuyorsanız çok kafaya takmaya gerek yok. Bilgisayar konusunu takıntı haline getirmenizi tavsiye etmem, olan cebinize olur. Elinizdeki sistemi sevmenizi tavsiye ederim. 13900K'ya sahip olmak isteyen milyonlarca insan var :D Zaten 13900K'ya ne yaparsanız yapın serin çalışmaz.

Hocam sıcaklıklara bakmadığım zaman korkuyorum. İşlemci falan yanıcak diye korkuyorum.
İşlemci yanmaz, 100 dereceyi geçerse sistem kendini kapatır hocam. Korkmanıza gerek yok.

Oyun oynuyorsanız çok kafaya takmaya gerek yok. Bilgisayar konusunu takıntı haline getirmenizi tavsiye etmem, olan cebinize olur. Elinizdeki sistemi sevmenizi tavsiye ederim. 13900K'ya sahip olmak isteyen milyonlarca insan var :D Zaten 13900K'ya ne yaparsanız yapın serin çalışmaz.
11900K hocam bu arada, 13900K dediysem kusura bakma.

Hocam sıcaklıklara bakmadığım zaman korkuyorum. İşlemci falan yanıcak diye korkuyorum. Doğum gününüz kutlu olsun hocam.
Aaa teşekkürler, burada da göründüğünü bilmiyordum :D

İşlemci falan yanmaz. Artık parçalarda termal koruma var. Hızını düşürür, son raddeye geldiğinde de sistemi kapatır. Haberiniz olur illa ki. Bakmanıza gerek yok sıcaklıklara.

Hocam her yeni nesil işlemciler öyle mi?
Hocam Intel'in i9 işlemcileri zaten 9. Nesil ile birlikte geldi, hepsi de çok sıcak çalışan işlemciler. Zaten oyun için i9 almak mantıklı değil, üst düzey iş, render sistemleri için tercih ediliyor. Bu sistemlerde de en üst düzey soğutma düzenleri oluyor ama. Tabii sırf en güçlüsünü istediği için kullanan kişiler de var.

i5 ve i7 sıcaklık konusunda pek sorun çıkartmaz ama i9 işlemciler genel olarak alev topu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı