i9-12900K sistemde RAM Error hatası

Daha fazla  
Merhabalar,
Yakın zamanda evdeki sistemimi yükseltmek adına aşağıdaki parçaları aldım ve sistem kurulumumu gerçekleştirdim. PC açlışında dit dit dit diye 3 sefer ses çıkardıktan sonra açılmaya başladı ve PC de bir gariplik olduğunu anladım aşağıdada gördüğünüz üzere anakartın BIOS içirisinde bulunan Memtest programıyla test yaptığım zaman eror almaktayım RAM'i arızaya gödermem gerekiyor mu yoksa sistemde RAM'i karşılamayan veya desteklemeyen bir unsur var mıdır emin olmak adına sizlere yazmak istedim bu arada formunuza ilk defa yazıyorum ve hayırlı uğurlu olmasını diliyorum iyi çalımalar dilerim.

Not: Bu arada anakart üzerinde XMP proflinden RAM frekans hızını 6000 MHz olarak değiştirdim. Bilgilerinize.
İşlemci: 12th gen Intel(r) Core(tm) i9-12900K 3.20 GHz.
Takılı RAM: 32,0 GB Trident Z5 RGB DDR5 -6000 MHz 16*2
Anakart: ROG STRIX Z690-G Gaming Wi-Fi
M2. disk: Samsung 980 Pro PCI-e 4.0 NVMe M.2

RAMHATASI.jpg

Benim de başıma buna benzer bir şey gelmişti, RAM'lerim 3000MHz , XMP'yi açınca BIOS'tan save&exit deyip yeniden başlattığında, bilgisayar kendini 3 kez kapatıp açıyordu, XMP'yi devre dışı bırakıp (kalıcı olarak değil geçici olarak) bilgisayarı açıyordu ve sorunsuz çalışıyordu, fakat her BIOS'a girdiğimde yine aynı döngü oluyordu bilgisayar saçmalıyordu sonra internetten baktım ki benim ana kartım desteklemiyormuş. Tam olarak emin değilim ancak XMP'yi default a alıp dener misin yüksek ihtimalle çözülücektir.Çünkü senin anakartında da 6000mhz Over clock olarak yazmışlar , normalde 4800mhz destekliyor zaten default olarak
Çok emin değilim ancak overclock yapmadıysan anakartın 6000 MHz Over Clock ile destekliyor o yüzden XMP default a aldığında çözülecektir.
Mesela benim anakartım da bu şekilde , dediğim gibi 3000mhz ye aldığımda , sistemde overclock yapmadığım için anakartım buna izin vermiyordu , XMP profillerini default yaptığımda hiçbir sorun olmadan ne hata ne bir şey yaşadım.Benim kartımda buzzer olmadığı için kendini kapatıp açarak protesto ediyor olabilir :D muhtemelen yaşadığımız şeyler aynı
sss.png olan benim anakartım

Dosya Ekleri

• aa.png
    aa.png
    9,4 KB · Görüntüleme: 41
  • ss.png
    ss.png
    110,5 KB · Görüntüleme: 46
  • sss.png
    sss.png
    4,8 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
RAM frekansını 6000 yapmadan önce bu hatayı alıyor muydun?

Merhabalar,
Evet alıyordum sonrasında aklıma geldi. Dedim frekansı yükselteyim, XMP profilinden gerekli ayarları yaptım yine aynısı oldu. Zaten işin garip tarafı şu bazen 3 dit sesini vermiyor, açıyor PC kendini sonrasında 3 dit sesini vermesine rağmen yine açıyor ama anlıyorsun zaten. Kullanırken böyle bir sistemin saçma salak çalıştığını ve yavaş çalıştığını sıvı soğutmada var. Bu aeirada 240ML sistemimde yazmadım zaten. Böyle bir sistemdem olmazsa olmaz.

Benim de başıma buna benzer bir şey gelmişti, RAM'lerim 3000MHz, XMP'yi açınca BIOS'tan save&exit deyip yeniden başlattığında, bilgisayar kendini 3 kez kapatıp açıyordu, XMP'yi devre dışı bırakıp (kalıcı olarak değil geçici olarak) bilgisayarı açıyordu ve sorunsuz çalışıyordu, fakat her BIOS'a girdiğimde yine aynı döngü oluyordu bilgisayar saçmalıyordu sonra internetten baktım ki benim ana kartım desteklemiyormuş. Tam olarak emin değilim ancak XMP'yi default a alıp dener misin yüksek ihtimalle çözülücektir. Çünkü senin anakartında da 6000MHz Over clock olarak yazmışlar, normalde 4800MHz destekliyor zaten default olarak
Çok emin değilim ancak overclock yapmadıysan anakartın 6000 MHz Over Clock ile destekliyor o yüzden XMP default a aldığında çözülecektir.
Mesela benim anakartım da bu şekilde, dediğim gibi 3000MHz'ye aldığımda, sistemde overclock yapmadığım için anakartım buna izin vermiyordu, XMP profillerini default yaptığımda hiçbir sorun olmadan ne hata ne bir şey yaşadım. Benim kartımda buzzer olmadığı için kendini kapatıp açarak protesto ediyor olabilir :D muhtemelen yaşadığımız şeyler aynı
Sss. PNG olan benim anakartım

Merhabalar,

Zaten over clock yapıyorum çalışması ve herhangi bir sıkıntı çıkmaması lazım. XMP defaulta çektiğim zamanda aynı hatayı almaktayım. Zaten değişen bir durum yok, hatayı aldıktan sonra XMP profilini over clock olarak aldım. Acaba ondan kaynaklı mıdır diye değişen bir durum olmadı. Sonrasında aklıma geldi bioataki Memtest tam test programını bir çalıştırayım acaba ramlarden biri arızalımı diye sonrasında hataya düştü error verdi. Bence ramlarden biri arızalı diye düşünüyorum. Kaçırdıgım nasıl bir nokta olabilirki mesela anakart destekliyor, her işlemi gerçekleştiriyorum. RAM test programı RAM arızalı error veriyor diyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock yaptıysanız bir fikrim yok, RAM de arızalı olabilir, CPU veya RAM voltaj değerleriniz de yanlış olabilir, overclock hakkında çok bir bilgim olmadığı için yanlış yönlendirmek istemiyorum.
Ram bağlantılarınız da 1-3 veya 2-4 şeklindeyse (anakart kitapçığına veya üstüne bakın orada yazar) doğruysa aklıma başka bir şey gelmiyor
Ram bağlantılarınız doğruysa bile ramleri bi çıkartıp tekrar takın belki faydası olabilir

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2022-02-17 153627.png
    Ek Açıklama 2022-02-17 153627.png
    328,4 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Overclock yaptıysanız bir fikrim yok, RAM de arızalı olabilir, CPU veya RAM voltaj değerleriniz de yanlış olabilir, overclock hakkında çok bir bilgim olmadığı için yanlış yönlendirmek istemiyorum.
Ram bağlantılarınız da 1-3 veya 2-4 şeklindeyse (anakart kitapçığına veya üstüne bakın orada yazar) doğruysa aklıma başka bir şey gelmiyor
Ram bağlantılarınız doğruysa bile ramleri bi çıkartıp tekrar takın belki faydası olabilir
Merhabalar,

Bağlantılarım herşey doğru arızaya yolladım bakalım ne sonuç alacağız bekleyip göreceğim sonuç aldığım zaman gerekli bilgilendirmeyi yapacağıyardınlarınız için teşekkürler.
Merhabalar,,

Ürünüm arızadan geldi yenisi ile değişmişler ramlarin yenisini taktım ama açılıştaki sorunum devam etmekte anakarttan şüphelenmeye başladım bazı dirverları tanımadı asus ile görüştüm arıza kaydını açtım müşteri temsilcisi beni aradı ben kendisine konuyu ilettim bazı driverları tanıyor dedim bana bir link yolldı bu adımları takip ederek lütfen makinenizi tekrar kurun dedin iso bile tekrar indirdim adımları takip ederk pc yi kurdum ama sonuç yine bazı dirverları tanımıyor ve açılışta dit dit dit sesi yine geliyor videosunu çektim ama forumda nasıl paylaşacagımı bulamadım o açıdan yükleyemedim çıldıracağım hakikaten çoktayım bir trlü randıman alamadım sistemimden yardımlarınızı rica ederim.
Ürünüm arızadan geldi yenisi ile değişmişler ramlarin yenisini taktım ama açılıştaki sorunum devam etmekte anakarttan şüphelenmeye başladım bazı dirverları tanımadı asus ile görüştüm arıza kaydını açtım müşteri temsilcisi beni aradı ben kendisine konuyu ilettim bazı driverları tanıyor dedim bana bir link yolldı bu adımları takip ederek lütfen makinenizi tekrar kurun dedin iso bile tekrar indirdim adımları takip ederk pc yi kurdum ama sonuç yine bazı dirverları tanımıyor ve açılışta dit dit dit sesi yine geliyor videosunu çektim ama forumda nasıl paylaşacagımı bulamadım o açıdan yükleyemedim çıldıracağım hakikaten çoktayım bir trlü randıman alamadım sistemimden yardımlarınızı rica ederim.
Merhabalar,

Bağlantılarım her şey doğru arızaya yolladım bakalım ne sonuç alacağız bekleyip göreceğim sonuç aldığım zaman gerekli bilgilendirmeyi yapacağıyardınlarınız için teşekkürler.
Merhabalar,

Ürünüm arızadan geldi yenisi ile değişmişler RAM'larin yenisini taktım ama açılıştaki sorunum devam etmekte anakarttan şüphelenmeye başladım bazı dirverları tanımadı ASUS ile görüştüm arıza kaydını açtım müşteri temsilcisi beni aradı ben kendisine konuyu ilettim bazı driverları tanıyor dedim bana bir link yolldı bu adımları takip ederek lütfen makinenizi tekrar kurun dedin ISO bile tekrar indirdim adımları takip ederk PC'yi kurdum ama sonuç yine bazı dirverları tanımıyor ve açılışta dit dit dit sesi yine geliyor videosunu çektim ama forumda nasıl paylaşacagımı bulamadım o açıdan yükleyemedim çıldıracağım hakikaten çoktayım bir trlü randıman alamadım sistemimden yardımlarınızı rica ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı