Benim de başıma buna benzer bir şey gelmişti, RAM'lerim 3000MHz, XMP'yi açınca BIOS'tan save&exit deyip yeniden başlattığında, bilgisayar kendini 3 kez kapatıp açıyordu, XMP'yi devre dışı bırakıp (kalıcı olarak değil geçici olarak) bilgisayarı açıyordu ve sorunsuz çalışıyordu, fakat her BIOS'a girdiğimde yine aynı döngü oluyordu bilgisayar saçmalıyordu sonra internetten baktım ki benim ana kartım desteklemiyormuş. Tam olarak emin değilim ancak XMP'yi default a alıp dener misin yüksek ihtimalle çözülücektir. Çünkü senin anakartında da 6000MHz Over clock olarak yazmışlar, normalde 4800MHz destekliyor zaten default olarak
Çok emin değilim ancak overclock yapmadıysan anakartın 6000 MHz Over Clock ile destekliyor o yüzden XMP default a aldığında çözülecektir.
Mesela benim anakartım da bu şekilde, dediğim gibi 3000MHz'ye aldığımda, sistemde overclock yapmadığım için anakartım buna izin vermiyordu, XMP profillerini default yaptığımda hiçbir sorun olmadan ne hata ne bir şey yaşadım. Benim kartımda buzzer olmadığı için kendini kapatıp açarak protesto ediyor olabilir
muhtemelen yaşadığımız şeyler aynı
Sss. PNG olan benim anakartım