i9-9900 KF OC test sonuçları

Cellat006

Hectopat
Selamlar herkese,
Z-390'e Gaming anakart ve Corsair 850RM ile işlemciye overclock yapmaya çalışıyorum. Voltaj olarak 1.27 verdim, OCCT ve CPU-Z sonuçları aşağıda. Her iki testte de 30 dakika sorunsuz çalıştı. - Sıcaklık değerlrini yorumlarsınız.- Lakin OCCT ile 30. dakikanın ardından test devam ederken FurMark'ı da çalıştırdım ve ROG STRIX 2080S kullanıyorum işlemci ile ekran kartını beraber yüke soktum. FurMark'ın 7. dakikasında mavi ekran verdi. Tavsiyelerinizi ve mevcut durumla ilgili yorumlarını rica ediyorum.
Bu arada OCCT ile ilgili paylaştığım görseller FurMark öncesine ait, mavi ekran verdiği için ekran görüntüsü alamadım.
İyi forumlar.

cpu z.PNG

occt.PNG

occt 2.PNG

Her işlemci aynı olmasa da Reddit gibi forumlarda yapılan overclockları referans almanızı tavsiye ederim. Mesela merak edip baktım ben, adamın birisi i9 9900ks işlemciye 1.35v vermiş yorumlarda aynı işlemciye sahip olan kişiler 1.32v değerinin iyi bir sıvı soğutma için maksimum değer olması gerektiği görüşündeler. Bir diğer kişi de 1.27v 4.9ghz stabil olarak çalıştığını söylüyor.

Her işlemci aynı olmasa da Reddit gibi forumlarda yapılan overclockları referans almanızı tavsiye ederim. Mesela merak edip baktım ben, adamın birisi i9 9900ks işlemciye 1.35v vermiş yorumlarda aynı işlemciye sahip olan kişiler 1.32v değerinin iyi bir sıvı soğutma için maksimum değer olması gerektiği görüşündeler. Bir diğer kişi de 1.27v 4.9ghz stabil olarak çalıştığını söylüyor.
Aslına bakarsanız bilgisayarı 6 aydır kullanıyorum ve sıcaklık problemşnden dolayı resmen soğumuştum bilgisayardan. Geçen gün termal macunu değiştirmeye cesaret etme kararı aldım ve Mastergel maker aldım. Hayatımda ilk defa pompayı söktüm ve söktüğümde gördüm ki pompadaki macun işlemciye iz bile yapmamış değiştirdikten sonraki değerler muazzam fark etti. Stok halde yük altında 102 ye çıkan işlemci yine stok halde 71-77 arası gezdi.

İş bu noktaya gelince de 5 Ghz yi kafaya taktım. Sadece iki noktadan emin değilim adaptive modu beceremedim sanırım, o yüzden manuel modda voltaj vericem ve sürekli sabit voltaj uzun vadede zarar verir mi? Ayrıca işlemciye uygun voltajı 1,32 civarında bulucak olursam sürekli overclock değerlerinde kullanmak herhangi bir soruna yol açar mı?

Bilgisayarımı aldıktan 6 ay sonra tanımaya başlıyorum resmen. Bu arada öneri için teşekkür ederim.

Aslına bakarsanız bilgisayarı 6 aydır kullanıyorum ve sıcaklık problemşnden dolayı resmen soğumuştum bilgisayardan. Geçen gün termal macunu değiştirmeye cesaret etme kararı aldım ve Mastergel maker aldım. Hayatımda ilk defa pompayı söktüm ve söktüğümde gördüm ki pompadaki macun işlemciye iz bile yapmamış değiştirdikten sonraki değerler muazzam fark etti. Stok halde yük altında 102 ye çıkan işlemci yine stok halde 71-77 arası gezdi.

İş bu noktaya gelince de 5 Ghz yi kafaya taktım. Sadece iki noktadan emin değilim adaptive modu beceremedim sanırım, o yüzden manuel modda voltaj vericem ve sürekli sabit voltaj uzun vadede zarar verir mi? Ayrıca işlemciye uygun voltajı 1,32 civarında bulucak olursam sürekli overclock değerlerinde kullanmak herhangi bir soruna yol açar mı?

Bilgisayarımı aldıktan 6 ay sonra tanımaya başlıyorum resmen. Bu arada öneri için teşekkür ederim.
Sistem stabil çalışıyorsa işlemciye hiçbir zararı olmaz. Stabil olmadığı noktada zaten işlemcilerin sigortası olan mavi ekran devreye girer, yine bir zararı olmaz.

Ayrıca işlemciye uygun voltajı 1,32 civarında bulucak olursam sürekli overclock değerlerinde kullanmak herhangi bir soruna yol açar mı?
Sıcaklık aşırı olmadığı sürece sorun olmaz.
Sıcaklık aşırı olmadığı sürece sorun olmaz.
Sıcaklık değerlerin iyi stabil hale geldikten sonra rahat rahat kullanabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı