i9 9900K, AORUS GTX 1080 Ti ve Gigabyte Z390 AORUS ULTRA sistem

AORUS modelleri neden bu kadar çok hoşuma gidiyor? Siz de seviyorsunuz anladığım kadarıyla, bir sonraki sistem geliştirmemde mutlaka ben de AORUS istiyorum. Çok güzel olmuş bu arada, mavi ekransız güzel günlerde.
2017'de büyük güncellemede denemek istedim. Sonrasında memnun da kalınca devamındaki güncellemeler de AORUS oldu.
En son dün anakartı Z390 AORUS Ultra ile değiştirdim.

Z370 Ultra Gaming modelinin kullanıyorum. Yaklaşık 6 ay önce BIOS güncellemesi yaptığım sırada işletim sistemim çöktü. Ama başarılı bir şekilde güncellenmişti. BIOS ayarlarından otomatik O.C profilindeki 4.7 GHz seçeneğini seçtiğimde bilgisayarım kilitleniyor. Ben bir türlü ısınamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 6 ay önce BIOS güncellemesi yaptığım sırada işletim sistemim çöktü. Ama başarılı bir şekilde güncellenmişti.
Yaptığınız Boot ayarları sıfırlanır güncelleme sonrası. Bundandır muhtemelen.
BIOS ayarlarından otomatik O.C profilindeki 4.7 GHz seçeneğini seçtiğimde bilgisayarım kilitleniyor.
O ayar voltaj ayarı yapmıyor bildiğim kadarıyla. Voltajı manuel olarak belirlemeniz gerekir. Ayrıca BIOS'ta güç ayarlarında Extreme ve Turbo seçeneğini seçerek deneyin.

Asım bey sanırım 1 yıl önce zaten otomatik profili seçmemi söyleyen sizdiniz. Anlattığınız voltaj verme ile ilgili en ufak bir fikrim yok. Güç ayarı dediğiniz yer neresi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Advanced Voltage Setting sekmesinde.

Kasanın son halinin fotoğrafını alabilir miyiz? :)
Gelişi güzel çekilmiş bir tane var. Henüz vaktim olmadı çekim yapmaya :)

sistem.jpg

Selam hocam, kasayı duvara nasıl sabitlediniz? :) Ayrıca kasanın profilini siz mi yaptınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam hocam, kasayı duvara nasıl sabitlediniz? :) Ayrıca kasanın profilini siz mi yaptınız?
Kasa Thermaltake Core P3, yani hazır kasa :)
Duvara Ultimate U-400 TV askısı ile astım. Zaten kasanın arkasında uyumlu vida delikleri var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı