i9-9900K macOS ile uyumlu mu?

Berlaquettin

Decapat
Selamlar,

1- Kurmayi dusundugum sistem, Intel i9-9900K, Gigabyte Aorus Z390 elite anakart, Samsung Evo 970 M.2, G.Skill Trident Z Neo DDR4 3600 64 GB RAM. Bu sistem parcalari uyumlu mudur bir sorun yasar miyim?

2- Bugun internette Apple'in yeni islemci mimarisine gectikten sonra Hackintosh'larin sonraki isletim sistemlerine uyumlu olmayacagi konusunda bilgiler vardi ama herhangi bir detay icermiyordu? Bu konunun dogrulugu nedir acaba?

Simdiden yardimlariniz için cok tesekkur ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki bu konu sonraki isletim sistemlerini mi kapsar sizce yani Big Sur'dan sonraki versiyonlari mi etkiler?
Big Sur şu an Intel ve ARM işlemcileri destekliyor, aynı OS X Leopard zamanlarında PowerPC Intel gibi. Sonrasında çıkacak macOS sürümlerinin artık x86 destekleyeceğini ben düşünmüyorum. Big Sur, son Hackintosh'umuz olabilir.

Bir sorum daha olacakti, ben bundan bir ay once 45bin lira verip MacPro 2020 alsaydim ne olacakti o da intel islemcili. Power PC donemini yasamis biri olarak o donemde yeni cikan Mac Pro'larda koklu degisiklik olmustu ama bu sefer tam tersi gibi lokomotif urun ciktiktan sonra bu mevzu ortaya cikti. Sizce onlari etkilemeyecek mi intel islemcili Mac Pro 2020 gibi cihazlari?

Şimdilik ARM işlemcili Mac Pro çıkartmazlar gibi, daha ilk deneyimleri. Süper güce ulaştıktan, oturdukta sonra Mac Pro'lara koyarlar.

Mac Pro almanızı önermem zaten, 45K fiyata 8 çekirdekli Xeon tam bir soygun. PowerPC dönemi ile şimdiki CEO dönemi farklı, Steve Jobs daha iyi fiyatlar biçiyordu.

Kismet artik o zaman geldiginde PC olarak kullanirim bende sistemi. Size birsey sorabilir miyim donanim hakkinda bilginiz var midir Hackintosh ile ilgili.

Şu an birçok Mac Pro gibi cihazların güncelliğini koruması ve güncelleme desteği kısmı olacak.

Big Sur'dan sonra da alacaktır ancak fişi bir yerde çekilecektir.

Donanım ile ilgili ne soracaksınız?
Ben daha cok 4k video uzerinde calisiyorum. Bunun icin asagidaki gibi bir sistem dusundum sizce uygun olur mu?

1- Intel i9-9900K
2- Gigabyte Z390 Aorus Elite
3- G.SKILL Trident Z Nero 2x32 GB DDR 4 3600 Ram
4- Sapphire RX 5700 XT Nitro+
5- Samsung 970 EVO 1 TB Gen3 M.2 SSD
6- EVGA 650 80 Plus Bronze PSU

Tesekkur ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…