i9-9900K macOS ile uyumlu mu?

Berlaquettin

Decapat
Selamlar,

1- Kurmayi dusundugum sistem, Intel i9-9900K, Gigabyte Aorus Z390 elite anakart, Samsung Evo 970 M.2, G.Skill Trident Z Neo DDR4 3600 64 GB RAM. Bu sistem parcalari uyumlu mudur bir sorun yasar miyim?

2- Bugun internette Apple'in yeni islemci mimarisine gectikten sonra Hackintosh'larin sonraki isletim sistemlerine uyumlu olmayacagi konusunda bilgiler vardi ama herhangi bir detay icermiyordu? Bu konunun dogrulugu nedir acaba?

Simdiden yardimlariniz için cok tesekkur ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı fiyata ASUS ROG STRIX Z490-F modeli de var ona da bakabilirsin.
Tesekkur ederim, daha onceden bir kere Asus anakart ile sorun yasamistim ondan beri mesafeliyim Asus'a. Gigabyte uzerinden devam edecegim sanirim.
Son haliyle;

1- Intel i9-10900K.
2- Gigabyte Z490 Aorus Elite.
3- G.Skill Trident Z nero 2x32 GB DDR 4 3600 RAM.
4- Sapphire RX 5700 XT Nitro+
5- Samsung 970 Evo 1 TB gen3 M.2 SSD.
6- EVGA 750 80 Plus Gold PSU.

seklinde ilerlemeyi dusunuyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video size az çok fikir verecektir, Z490 Aorus Elite mantıklı bir kart ama normalde Vision G ile aynı fiyata satılması lazım.

Dakika 8'den itibaren izlemenizi öneririm.
VRM sıcaklık karşılaştırması yapılıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video size az çok fikir verecektir, Z490 Aorus Elite mantıklı bir kart ama normalde Vision G ile aynı fiyata satılması lazım.

Dakika 8'den itibaren izlemenizi öneririm.
VRM sıcaklık karşılaştırması yapılıyor.

Tamamdir goz atiyorum simdi, tesekkur ederim

Öncelikle attığım listede Recep hocam ikisi için de uyumlu demiş.
Zaten fazla OC ile zorlamazsınız diye düşünüyorum, yani VRM olarak ikisi de yeter.

Aorus Elite modelinin bir eksiği gözüme çarptı, Vision G'den farklı olarak arka panelde Type-C portu yok.

Ayrıca Aorus Elite modeli stok olmadığındandir herhalde zam yemiş biraz.

Şahsen ikisi arasından Vision G alırdım fiyat avantajını da göz önüne alarak.

Big Sur şu an Intel ve arm işlemcileri destekliyor, aynı OS X Leopard zamanlarında powerpc Intel gibi. Sonrasında çıkacak macOS sürümlerinin artık X86 destekleyeceğini ben düşünmüyorum. Big Sur, son Hackintosh'umuz olabilir.

Bence Intel işlemcilere 5 yıl daha macOS sürümü gelmeye devam edecek. Sonuçta Intel işlemcili bir Mac'e fazlaca para verip, Apple Arm'a geçti diye güncelleme kesmek saçma olur.

Ben Apple'ci oldugum icin pek pc donanimindan anlamiyorum dogrusu. Ama dediginiz gibi birbirine yakin urunler ve sizin tavsiyenizi dikkate alarak Vision G ile ilerlemeye karar verdim.
Bence Intel işlemcilere 5 yıl daha macOS sürümü gelmeye devam edecek. Sonuçta Intel işlemcili bir Mac'e fazlaca para verip, Apple Arm'a geçti diye güncelleme kesmek saçma olur.
Zaten onunu kesmek istiyor ise benim bir tanidigim var 280bin lira verip Mac Pro 2020 aldi. Su an bile kuplere binmis durumda birde 3 5 yila destegini keserlerse gidip kasayi kafalarina atar diye dusunuyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı